Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já tedy je v rychlosti. Mam bezdetnou mladou kamaradku a hlida deti perfektne. Mam babicky takze jeji sluzby nevyuzivam nejak casto, ale kdyz uz tak jsem spokojena. Dcerka ji ma moc rada vyblbnou se spolu.
Nemela bych s bezdetnou chuvou problem.
@AnastazieB píše:
@rozmary to asi nemůžeš takhle hodnotit všeobecně, já jsem hlídala děti tři roky, nejdřív jedno a pak sourozence od novorozence… Myslím, že jsem se o ně starala dobře, svoje děti jsem ještě neměla, ale už jsem byla nalezlá tady na Emiminu, takže jsem určité vědomosti měla. Starala jsem se o ně úplně stejně jako o svoje dítě teď
Nehodnotím všeobecně, jen píšu že já osobně bych asi dala přednost zkušenější mamině ![]()
@Balua Nečetla jsem diskusi, tak nevím kam jste došli, ale svěřila bych jenom někomu, kdo má vlastní děti. Bezdětné ženě bych dítě nesvěřila. Nejlépe někomu, koho dobře znám, ať už z práce, ze života, kamarádce atd. Cizí, bezdětné ženě asi jen pro řádném proklepnutí, trvalého bydliště, trestního rejstříku a pečlivého zhodnocení toho, jak to s dítětem umí(vyzkoušela bych si ji, několikrát hlídání v mé přítomnosti apod.).A i tak bych to zvažovala
Vím, jaký jsem byla tele já a kolik věcí se praxí člověk naučí a začne předvídat ![]()
Tak ja bych ti je sverila, pokud je nekdo na deti pripraveny tak to poznate, ja do 30 pripravena nebyla a taky by mne nenapadlo se nekomu nabizet kdyz jsem k detem nemela vztah. Rozhoduje reference a prostredi a jak mi clovek sedi lidsky - nektere kamaradce bych deti nesverila i kdyz ma sve, protoze mi nevyhovuje jak k detem pristupuje. Hlida mi dve deti kamaradka kdyz potrebuji.
Ahoj zakladatelko, já sama jsem hlídala 2 letého chlapce vietnamce a taky hlavně proto, že rodiče měli bistro a na něj neměli čas, takže mi ho hlavně bylo moc líto. Byly to ale jen víkendy, v týdnu ho hlídala jiná paní v důchodě. za so-ne od 7 do 18 jsem si brala 500 kč a byla jsem spokojená, chlapeček si hrál s mým tehdy šestiletým synem a bylo to fajn, ani né práce navíc, spíš radost. Takže tě docela chápu, ale opravdu jak píšou holky, máma která raději chlastá a nestará se těm dětem může udělat později velký chaoz v hlavě, protože jim nedává to co ty. Ty je asi nebudeš vychovávat celý život, takže bych s výletama a pod. byla trošku skoupější a opatrnější. Ale chápu tě, malý vietnameček taky koukal co to jsou pastelky a jak byl rád když jsme si jen kreslili. Přeju ti, aby se ti povedlo to hlídání zoficializovat a aby ti to přinášelo radost. ![]()
@sicilka děkuju jj no už na to začínám pomalu přichazet. Ted jsme si pořidili pejska tak sní bude ještě dost prace tak snad mi to pomuže se odrtrhnout aspon od tech sourozencencu. Nejhorší je že se mi ted stehuje nejlepší kamaradka moje nejlepší poradkyně vrba
tak nevím co tu budu bez ní dělat
To mě teprv bude tahnout k mrnatum
@Mišmiš píše:
Já tedy je v rychlosti. Mam bezdetnou mladou kamaradku a hlida deti perfektne. Mam babicky takze jeji sluzby nevyuzivam nejak casto, ale kdyz uz tak jsem spokojena. Dcerka ji ma moc rada vyblbnou se spolu.
Nemela bych s bezdetnou chuvou problem.
Zas je rozdíl kamarádka, kterou znáš i jako člověka a úplně cizí ženská. Aspoň pro mě teda jo ![]()
Ahoj tak jsem si dnes vše prostudovala a konzultovala s chlapem co se tyče vzdělaní tak si prvně udělam socialně pravní kurz a od podam si přihlašku na socialně pravní školu naštěsti je u nas dalkově tak by to mělo byt ok
Co se tyka prostor tak z bytu co bydlime ted předělame dětsky pokojíčky a z bytu vedle kam pujdem za měsíc bydlet udělame naš byt vše je to v jedno RD takže o to to bude lepší co se tyče financí si nemam lamat hlavu že se to nějak skloubí. Tak uvidíme třeba mi vyjde muj sen
@Balua Ahoj, prosím tě jak to s tebou vypadá nyní. Chci totiž něco podobného, ráda bych věděla, zda se ti to podařilo a co vše jsi pro to udělala, ať vím co mě čeká. Děkuji moc za případné rady.