Zase se stěhovat? Co myslíte?

Anonymní
11.5.13 21:35

Zase se stěhovat? Co myslíte....

Ahoj holky, máme dilema :mrgreen: Je mi jasné, že rozhodnout se musíme sami, ale zajímá mě, jak by jste se na stejnou situaci dívaly vy… třeba mě to nakopne k rozhodování. Bydlíme v čísti Prahy, kde se nám moc líbí, jak byt, který máme pronajatý, tak i okolí. Našli jsme si tu přátele, hlavně já tedy kamarádku, se kterou jsme s dětmi spolu denně. Zkrátka super!!! No ale teď jsme dostali nabídku na bydlení do jiné části Prahy…na opačný konec :( Teď máme byt 2+1, máme možnost jít do 3+1 s lodžií. Někam, kde to vůbec neznáme, všichni známí a přátelé by byli daleko. Z malé bytovky do paneláku do 12. patra. Byt který nám známý nabídl by jsme měli jistý na 10 let, tady máme smlouvu vždy na rok s možností prodloužení po domluvě s majitelem. Cena většího byla jen o 500 Kč vyšší. No ALE… byt je sice velký, ale ne tak krásný jako máme zde, prostě panelák no… kuchyň je teda podle mě hrozná, ale ne tak, aby se v ní nedalo uvařit :lol: Určitě by v novém bytě bylo potřeba pár úprav a až na tu kuchyni by se dle mého dal zkulturnit k útulnému stavu. Jako je čistý, udržovaný, ale prostě se v něm evidentně nic až na koupelnu a wc posledních 35 let nedělo :lol: A já se ptám, šly by jste do toho??? Jaké máte co se bydlení týče priority??? Moc děkuji, pomůže se mi to podívat na věc i jinýma očima :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Jitka1976
11.5.13 21:38

Nešla…pozitiva nepřesahují negativa…resp.ta negativa jsou větší…čekala bych na větší byt tam, kde bydlíte teď…

• Citovat
  • Upravit
4989
11.5.13 21:41

A co ti vic vadi? dvanacte patro nebo kamaradky „daleko“ (podle me kousek)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
11.5.13 21:42

@lucie.t No druhá strana Prahy je trochu vopruz, když je zvyklá vídat kamarádku každý den…
Já bych taky nešla, pokud nemáte v současném bytě vyloženě nepohodlí z nedostatku místa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2451

Díky za názor. Tady tak velký byt v životě neseženeme za takové peníze… už teď tu máme byt o cca 1500 levnější, než je v této lokalitě standart. Jen ještě doplním, že tady majitelka se před námi prokecla, že nám chtěla dát z důvodu rozvodu po Vánocích výpověď… nakonec se ale rozhodla s manželem zůstat. Jen kdo ví jak to bude za rok, dva tři…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2451

Jsem se provařila :mrgreen: ale nevadí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
11.5.13 21:43

Pro mě je priorita bydlení, dostupnost do práce a do dalších (obchod a tak)…takže pokud se Ti byt líbí a chceš tam bydlet, tak se přestěhuj.
Dobří přátelé se navštěvují a přes republiku, ne jen pře Prahu ;) a maminku s dětma si najdeš i u nového bytu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jitka1976
11.5.13 21:46

@nulu86 Rok je dlouhá doba…a mezi tím můžete sehnat něco většího blíž…a ne přes celou Prahu…co se má stát, to se stane…

• Citovat
  • Upravit
2451
11.5.13 21:46

lucie tak samozřejmě je možné za kamarádkou dojet, to ano. Vadí mi asi nejvíc změna standartu bydlení. Z krásného 2+1 do 3+1 který mě nijak neoslovil… Z prostředí, kde máme úplně všechno a jsme s tím spokojení do neznáma. Na druhou stranu chceme další dítko, takže by do budoucna místnost navíc rozhodně bodla. Cena 3+1 je taková, za kterou takový byt nemáme v Praze šanci sehnat. Z maličké čtyřpatrové bytovky, na sídliště do paneláku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
11.5.13 21:47

Já asi šla :think: Pro mne je velká priorita prostor. žila jsem ve 2+1 ve čtyřech lidech a bylo to těžce šílený. Takže se začalo shánět větší, to že jinde (budu mít přátelé cca 20km daleko) mi v tu chvílku bylo jedno.-vídáme se míň ale vídáme. že je byt starý, no, ono pár menších úprav ho určitě zmodernizuje a nájem jistý na 10let.je podle mého paráda. Nedovedu si představit, každý rok trnout, jestli pronajímatel prodlouží smlouvu. Takže za mne určitě jít do většího.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
11.5.13 21:54

Dej si to na papir, na jednu stranu pozitiva, na druhou negativa.
divej se do budoucna
byt si prizpusobis podle sveho, ted te treba neoslovil, prave proto, ze tam neni nic tveho, necitis z nej to teplo domova, az tam budes mit to svoje, muze to byt zase jine.
druhy konec Prahy pro me opravdu neni daleko, ja jsem ted v Anglii, a to je o poznani dal

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2451
11.5.13 21:57

Jinak ještě k vašim příspěvkům… dostupnost do práce neřešíme, protože manžel dělá po celé republice a já až se budu do práce vracet, se jednoduše nechám „převelit“ blíž k bydlišti, což není problém… Obchody atd jsou blízko, lékaře budeme mít tedy daleko, protože nehodlám měnit dětského lékaře se kterým jsme nade vše spokojení. Jak jsem řekla, až na kuchyni se podle mě s tím bytem něco málo dá udělat, aby se mi líbil :lol: Ale zase tady je takový otevřený prostor, prostě nemám pocit, že jsem v bytě, tam v tom panelákovém z místnosti do místnosti :lol: nevím jak jinak to nazvat :lol: Pro mě teda za velký byt super cena a také 10 letá jistota (ač chceme později zkusit hypotékou řešit vlastní bydlení) jsou dvě věci, které mě o stěhování nutí přemýšlet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2451
11.5.13 22:04

Plusy k novému bydlení : cena, velikost, jistota,
mínusy : nikoho neznám (ale můžu poznat že), panelák v sídlišti, potřeba úprav

Plusy ke stávajícímu : Přátelé, bytovka v lokalitě rod. domků,
mínusy : nejistota v délce bydlení, do budoucna velikost (zase si říkám, že i s 2ma dětma v 2+1 se to dá :D)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2451
11.5.13 22:05

Sakraaaaaaaa, mně to přijde prostě 50 na 50 :lol: :lol: :lol: nechci prostě udělat něco, žeho bych mohla litovat :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
11.5.13 22:07
@Anonymní píše:
A já se ptám, šly by jste do toho??? Jaké máte co se bydlení týče priority??? Moc děkuji, pomůže se mi to podívat na věc i jinýma očima :kytka:

Nešla.

Priority - především nikdy né panelák :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová