Hlíva ústřičná a děti
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
hlíva ústřičná a děti
Ahoj holky, Vás, nevíte zda děti můžou hlívu ústřičnou, nemyslím jako tabletky, ale houbu, mám ji nasušenou a ráda bych ji přidávala třeba do polévek, ale nevím, zda ji děti mohou, malé jsou 2,5 roku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Na toto asi nikdo neodpoví se stopro jistotou… Hlíva ústřičná patří mezi hodně tuhé houby, stejně jako choroše, penízovky atd. Neobsahuje ale toxiny jako třeba václavky. (Pro dokreslení: tuhé jsou třeba taky holubinky.) Takže pro malé děti do smaženice a do gulášů ne, ale v polívce by škodit nemusela. (Holt není to tak měkká houba jako klouzek, babka nebo kožák.)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jí kupuju čerstvou a vařím v polévce. Malému jí dávám zhruba od 2 let.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak pár kousků v polívce bych u tak velkýho dítěte neřešila. pokud si nejsi jistá, tak mu holt z jeho porce houby vybereš, ale ten jakoby vývar z toho nevadí rozhodně
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Všeobecně se říká, že by děti do pěti let houby jíst vůbec neměly, ale tím se myslí houby nasbírané v lese, protože houby do sebe nasáknou hodně těžkých kovů.
Houby kupované v supermarketech (hlíva, žampiony) se ale pěstují na umělém podhoubí a těžké kovy by obsahovat neměly, takže ty se dávat v menším množství mohou. Je třeba pamatovat, že houby jsou všeobecně těžko stravitelné.
U nás doma třeba teď bude v obědu čína z kupovaných žampionů, to kluk dostane (3 roky), ale z bramboračky, kde jsou houby z lesa mu je vybírám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já pro jistotu dávám dětem hlívu v kapslích, kde jí je dostatečné množství a mám vyřešeno. I když jednou mi malá, když ji byly 2 roky snědla taky z talíře a hrozně jí chutnala, tak jsem se ptala raději dětské lékařky a od těch 2-3 let by to nemělo ničemu vadit, ale ne samozřejmě často a trochu. Snažím se ale do dětí dostat, co nejvíce vitamínů, minerálů, vlákniny apod., tak dávám dětem kapsle, kde mám 100% jistotu, že dostanou do těla všechno, co mají a ve správném množství. Přeci jen, at se člověk snaží jak-koli, tak těm dětem denně nemůže všechno ze stravy poskytnout, obzvláště ze školních a školkových jídelen… =/
- načítám...
- Citovat
- Zmínit