Které kravské mléko a převařujete?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
46
16.10.14 13:35

Které kravské mléko a převařujete?

Dobrý den, synovi je lehce přes 3 roky a doteď si před spaním vychutnává svou porci Nutrilon-mléka :-) ve školce se ale naučil pít i normální mléko a moc mu chutná a i doma se přes den rád napije. tak by mě zajímalo, které mléko kupujete? Na vaření kupuju normální krabicové, ale na to pití jsem mu začala kupovat Bio mléko v lahvi - né že bych prosazovala jen biovýrobky, ale říkala jsem si, že by takové mohlo být dobré a čerstvé.. každopádně - převařujete to mléko, co dáváte dětem normálně pít? Zatím jsem nepřevařovala a žádné problémy neměl, tak možná ani není potřeba…něco jiného by asi bylo domácí mléko tady od sousedů, ale to jsem zatím nezkoušela. Díky!

Jo a myslíte, že nevadí, když cvrknu trochu obyč. mléka do bramborové kaše pro rok a půlletou? už to teda párkrát měla a taky žádné problémy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
16.10.14 13:38

Pokud nekupuješ na trhu, tak nepřevařuj. U nás prodávají nepasterované a upozorňují při nákupu, že převařit.. Jinak nevadí ani do kaše pro tu menší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
16.10.14 13:38

Předpokládám, že to biomléko v lahvi je pasterizované. Takže to bych rozhodně nepřevařovala. Ani pro 18 měsíční dítě. Nechápu proč bych měla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alli_li
16.10.14 13:39

Kravske mleko davam detem od pul roka a problem nikdy nebyl (alergie u nas v rodine neni).
„Cerstva mleka“ v lahvi neprevaruji, jedine ktere prevaruji je od zemedelcu.

• Citovat
  • Upravit
7009
16.10.14 13:40

Nepřevařuju, jsem ráda, že je alespoň trochu živé oproti UM prášku. Moje děti pijí kravské od roka a kupodivu žijí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
16.10.14 13:41

Ukulina: já taky nevím, proč :-) sama totiž takhle mléko nepiju, jen kysané..a pamatuju si, když jsme byli malí, jak se prodávalo mléko v pytlíku a svařovali jsme ho v takovém tom hrnci s dvojitým dnem :-) tak mě to jen tak napadlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4455
16.10.14 13:41

V obchodech se prodává pouze pasterizované, takže nepřevařovat. Od sousedů určitě převařit. Rok a půl staré dítě už může kravské mléko úplně normálně, takže do kaše absolutně nevadí. Dcera v roce a půl už pila jen kravské.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
16.10.14 13:43

Kupuju v Albertovi jejich Bio plnotučné, nepřevařuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
16.10.14 13:44

A do vaření jsem dávala mliko tak od 7-8 měsíců

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
16.10.14 13:45

Syn od cca roku a půl pije trvanlivé mléko (krabicové). Neprevarovala jsem nikdy, a to ani čerstvé z mlékomatu, když jsme byli na dovolené. Mléko z obchodu už tepelně ošetřené koupis, prevarovani je naprosto zbytečné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4497
16.10.14 13:50

Kupuju z mlékomatu a nepřevařuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
16.10.14 13:53

Malému je rok, pile UM, ale bramborovou kaši mu už delší dobu dělám z normálního mléka jako nám. Uvažuju, že mu i vločky na vačerní kaši začnu vařit v normálním mléce. Pokud nemá dítě alergii, tk ybch to nehrotila. Jsou děti, co UM nechtějí, a normální mléko pijí už před 1.rokem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
16.10.14 13:53
@Etcetera78 píše:
Kupuju v Albertovi jejich Bio plnotučné, nepřevařuju
… kupuji ho taky pro dcerku od jejich 2,5 let (do 3 let ho odmítala, chtěla jen UM). Žádné jiné pro nás ostatní nekupuji, takže když dělám třeba tu kaši tak to jí druhorozená, které je teď 20 m.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
16.10.14 13:54

Myslím, že je jedno, jaký budeš kupovat, jakýkoliv polo nebo plnotučný. pokud nebudeš kupovat od farmáře nebo z mlékomatu, tak rozhodně není potřeba převařovat. a řešit pro 18m mléko do kaše, přijdeš mi až moc úzkostlivá, do kaše se může dát mlíko klidně v 10m :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6157
16.10.14 14:11

@Dofi
Své 11m občas dám. Nepřevařuji. Plnotučné krabicové jakékoliv značky, všechny jsou dobré.
Snáší ho naprosto v pohodĕ ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko