Hloubka korbičky u kočárku

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
99
18.8.11 10:43

Hloubka korbičky u kočárku

Ahoj holky, mám na Vás dotaz ohledně hloubky korbičky. Vybíráme kočárek pro první mimčo, líbí se nám dvě značky DorJan Danny Sport a Sojan X6. Víc se mi líbí DorJan, ale připadá mi, že ta korbička je docela mělká. Aby mimi třeba nevypadlo, až se začne otáčet na bříško. Dle výrobce je vnitřní výška korby 20 cm. U Sojanu je to 25 cm. Poraďte, vy zkušené maminy, jak moc je tohle důležité, jestli se vyplatí spíš ten hlubší kočárek. Mimi se narodí v listopadu. Kšíry ani do jednoho kočárku nejdou, není je kam připnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3513
18.8.11 10:48

já bych to neřešila, nemyslím si, že se ti bude dítě v kočárku otáčet na bříško. Děti se začínají sami otáčet vesměs kolem 5. až 6. měsíce a to si myslím, že možná půjdete už do sporťáku. Já jsem měla klasickej hlubokej kočár, takže mega hluboká korba, malej šel do sporťáku až po 8. měsíci a vůbec se mi nestalo, že by měl tendence se otáčet v kočárku, a to je velkej divoch.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4823
18.8.11 11:03

Ahoj, taky si myslim, ze houbka neni az tak dulezita. Marecek se otacel na brisko nekde od 4.mesice, ale v kocarku to nikdy nezkousel. Kdyz nespal, pozoroval, co vse se nad nim hybe - stromy, mraky atd.
Do sportaku sel asi v 7.mesici, bo se mi do hlubokeho nevesel na delku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
18.8.11 11:17

maly se mi v kocarku na bricho otaci asi mesic, je mu pul roku, take mam strach, aby nevypadl. kdyz je vzhuru, dam na nej pozor, kdyz spi, privazuji ho, mame v korbicce pasy. je dost zivy, lezet jen tak na zadech nevydrzi, uz si umi i sednout a to by vypad jedna dve.

podle me tech 5 cm zas tak velkou roli hrat nebude a pripadnemu padu nezabrani. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1962
18.8.11 11:20

Ahoj. Osobni zkusenost zatim nemam, ale kdyz jsem shanela kocarek, probirala jsem to s kamaradkou, co ma 2 deti a rikala, ze zbytecne hluboka korba nema vyznam, protoze jakmile se decko zacne otacet, nebo chtit vykukovat ven, stejne v leze nevydrzi, a hluboka korba by mu vadila. Do tech 20cm hloubka staci i z hlediska bezpecnosti, neboj :wink: . Jinak, nakonec jsme koupili take DorJan, tu Secret Garden Coll. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
18.8.11 11:54

jinak vím, že jsou na to i nějaké zákonné normy. Podle délky korby se určuje výška korby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
L-enny
18.8.11 12:23

Ahoj,
já mám Sojan X5, synkovi je zítra sedm měsíců a nehrozí, že by vypadl, když leží na bříšku, protože je korbička dostatečně hluboká. A do sporťáku půjde až po zimě (bude mu rok), protože má v korbičce spousty místa. Na Dorjanu mi vadila právě ta úzká a mělká korbička. Zcela náhodou jsem v obchodě narazila na Sojan a zamilovala se do něj a doteď na něj nedám dopustit. :wink:

• Citovat
  • Upravit
99
18.8.11 12:27

Já bych právě dala přednost spíš Dorjanu, ale ta korbička…neumím se rozhodnout. Sojan je druhá varianta. Musím to promyslet…jsou i kočárky, které mají tu korbičku snad ještě mělčí, to si neumím vůbec představit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10799
18.8.11 13:06

možná trochu mimo mísu… ale nechce se mi moc věřit, že by tam nebylo kam přidělat kšíry… co třeba k těm tyčím od rukojeti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
18.8.11 13:09

já s tím nemám vůbec zkušenost, takže možná to přidělat někam jde. Ale včera mi paní v obchodě řekla, že ty kočárky to na to nemají udělané - na přidělání kšírů..ale pokud se to dá připnout na nějakou tyč, tak to možná půjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6398
18.8.11 13:11

My máme abnormálně hlubokou korbičku a je to o nervy.Možná v zimě tam méně fouká,ale prcek neviděl ven a moc mu to vadilo,přidala jsem dovniř ještě další matraci a je to mnohem lepší,když vidí ven…Tak za mě raději méně hluboká,doma je na bříšku pořád,ale v kočárku se neotáčí :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10799
18.8.11 13:21

To víš že jo, kšíry se přidělávají ze dvou stran za cokoliv pevného, co na kočárku najdeš :nevim: Na mojem kočárku nic speciálního taky nebylo, a popravdě na žádném, který jsem viděla :think: A kšíry jsme používali několik měsíců a ušetřily mi dooost nervů :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
18.8.11 15:41

to asi na kšíry bude, protože prodavačka přesně v těch místech hledala, jestli se ty kšíry tam dají připnout :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10799
18.8.11 15:56
valkil píše:Normálně jsi mě zblbla :wink:
Je tohle na kšíry nebo ne? (sry za kvalitu)

Hele já fakt nevím :lol: doteď jsem vůbec nevěděla, že některé kočárky něco speciálního na kšíry mají. Mně teda ale stejně připadá nejbezpečnější to přidělat ke konstrukci :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
princesse
29.1.12 18:58

sojan X5

Jak to nakonec dopadlo? My máme Sojan X5 a používáme ho už 2 roky a bez problémů. Hlubokou korbičku jsme měli až do 11 měsíců, i když od 10 měsíců už chodila,ale v pohodě se tam malá vešla a tak ještě zimu před 1. rokem byla ve fusaku v hlubokým. To jsem byla jedině ráda, protože byla neskutečná kosa. Fakt ta velikost hl. korby je k nezaplacení.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí

Baby Snap 4