Bio kočárek Varius Naturkind

17629
11.8.11 21:22

Bio kočárek VARIUS Naturkind

Ahoj děvčata, máte někdo zkušenost s tímto bio kočárkem ? Nebo jste ho aspoň viděli naživo?
Nejsme vyloženě ekodomácnost, ale téměř ano a přítel přišel s nápadem koupit tento kočárek. Osobně mám vybrané Jané Slalom pro Limited 2011. CHci se na kočár jet aspoň podívat, abych ho mohla s klidným svědomím odmítnout :) ale třeba je opravdu dobrý, co vy na to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
58838
11.8.11 21:24

Jak jsem byla naposledy v bráně k dětem asi před 14 dny, tak ho tam měli ve výloze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
11.8.11 21:28

Taky jsem ho viděla v Bráně. Materiálově by se mi líbil, vizuelně vůbec. Víc jsem ho nezkoumala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
11.8.11 21:30

jj, vím, že ho mají tam, vizuálně se mi právě taky nelíbí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16939
12.8.11 14:30

mě se teda nelíbí vůbec :roll: …jsem zvědavá kdy někdo udělá třeba bio psa…já nevím,ale už mi všechno rádoby BIO leze na nervy.Pak přijde jeden bacil a všichni se při nejlepším poserou…
Nejlepší je věta,že se dítě dostane do kontaktu pouze s přírodníma věcma…co třeba kolečka a kontrukce?ty jsou taky přírodní :lol: (krom výstuže která má být ze dřeva)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
12.8.11 14:44
eseta píše:
mě se teda nelíbí vůbec :roll: …jsem zvědavá kdy někdo udělá třeba bio psa…já nevím,ale už mi všechno rádoby BIO leze na nervy.Pak přijde jeden bacil a všichni se při nejlepším poserou…
Nejlepší je věta,že se dítě dostane do kontaktu pouze s přírodníma věcma…co třeba kolečka a kontrukce?ty jsou taky přírodní :lol: (krom výstuže která má být ze dřeva)

Mě to taky ze začátku přišlo ujeté. Ale když jsem na to mrkla, nejde mi o bio, ale třeba mi na něm přijde fajn kokosová matrace, vnitřek z ovčí vlny - ono je to opravdu funkční.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
12.8.11 15:03

neměly by se z toho uvolňovat žádný hnusy, nemělo by tam být pvc, ftaláty atd, to je mi sympatický, co už míň že se mi nelíbí a navíc nevím o nikom, kdo by s ním jezdil a měl s njím zkušenost - jak se s ním jezdí v terénu? není poruchový? jak s reklamací? atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alena1234
31.8.11 12:44

bio kočárek

Ahojte, také se rozhoduji, jaký kočárek koupit a tento se mi moc líbí i to co o něm píší. Čekáme malou v říjnu. Pojedu se na něj do Brna podívat, jen už k 31.8. končí akce se slevou, tak snad dají novou. Jinak mám také raděj přírodní věci, třeba jsme chtěli kočárek Roan Marita a na prodejně mu tak smrděla gumová rukojed chemikalíí, že jsme dostali strach, jestli i plastová vanička není z nějakého špatného materiálu. Ony bohužel ftalaty a jiné látky prostupují i kůží a čím méně chemie do dítěte dostanete, tím mu dáte lepší základ pro život. Ono to tělo dlouhodobě nezvládá odbourávat a jednou se zbouří at už ekzemem, alergii nebo nádory. Už je dost toho, co musíme kolem dýchat. Píši to jen laicky, ale bohužel jsem to i studovala na VŠ, tak vím o čem mluvím. U tohoto kočárku se mi líbí co píší, jen o konstrukci se skutečně nezmiňují a bojím se jízdních vlastností. Také potřebuji kočárek do terénu, nejen do města, ale moc se mi líbí, jak je skladný do auta. Přemýšlím o sportovní verzi a tašce, ale půjdu to omrknout na prodejnu.

• Citovat
  • Upravit
17629
31.8.11 12:50
Alena1234 píše:
Ahojte, také se rozhoduji, jaký kočárek koupit a tento se mi moc líbí i to co o něm píší. Čekáme malou v říjnu. Pojedu se na něj do Brna podívat, jen už k 31.8. končí akce se slevou, tak snad dají novou. Jinak mám také raděj přírodní věci, třeba jsme chtěli kočárek Roan Marita a na prodejně mu tak smrděla gumová rukojed chemikalíí, že jsme dostali strach, jestli i plastová vanička není z nějakého špatného materiálu. Ony bohužel ftalaty a jiné látky prostupují i kůží a čím méně chemie do dítěte dostanete, tím mu dáte lepší základ pro život. Ono to tělo dlouhodobě nezvládá odbourávat a jednou se zbouří at už ekzemem, alergii nebo nádory. Už je dost toho, co musíme kolem dýchat. Píši to jen laicky, ale bohužel jsem to i studovala na VŠ, tak vím o čem mluvím. U tohoto kočárku se mi líbí co píší, jen o konstrukci se skutečně nezmiňují a bojím se jízdních vlastností. Také potřebuji kočárek do terénu, nejen do města, ale moc se mi líbí, jak je skladný do auta. Přemýšlím o sportovní verzi a tašce, ale půjdu to omrknout na prodejnu.

no já se půjdu podívat v Praze, nevšimla jsem si slevy, musím to znovu skouknout. My potřebujem hlubokou korbu a sporťák, autosedačku ne e. Ovšem mně se právě moc nelíbí :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
1.9.11 19:17

tak jsem si dnes byla kočár prohlédnout. Zajímavé je, že se dá pořídit buď hluboká korbička nebo do sporťáku vkládací taška, akorát že ta mi přišla hooodně úzká a s fusakem myslím ani náhodou. Viděla jsem červenou variantu. Přítel je dost nadšený. Já úplně extra ne. Vypadá tak trochu jako by byl sepraný, design pár let zpět. Taky není úplně nejlehčí, i když určitě patří mezi lehčí kočárky. Mno, takže tak. V současnou chvíli by nás stál 15 sporťák a 6korbička, nebo 5něco vkládací taška, takže o něco víc než Janéčko a to je i s autosedačkou za dvacku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
4.9.11 09:10

chci opravit dojem z váhy kočárku, je to s janéčkem asi tak nastejno
co vnímám jako trabl je to, že kdyby se něco porouchalo, nemají zkušenost s reklamací, museli by posílat klasicky výrobci do německa, servis tu není, to je velké mínus, netuším jak dlouho by to příp. trvalo a co dělat pak bez kočáru? v tomhle servis jané je naprosto někde jinde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.10.11 10:21

Koupila jsem si časopis Maminka a zaujal mě článek o bio věcech pro děti - hlavně biokočárek. Do dneška jsem netušila, že něco takového jako bio kočárek se vyrábí. Koukala jsem na kočárek Varius a dle mého názoru nic moc. Vyzkoušela jsem už pár kočárků - svých i občasné povožení kamarádek mimin. Nejsme 100% bio domácnost, ale snažím se o to, abych kupovala co nejvíc věcí, které mimču neublíží.
Já osobně jsem byla max. spokojená s kočárkem inglesina magnum. Obrovský prostor, pohodlný a hlavně fajn do terénu. Jezdila jsem s ním přes rok. Pak už se mimčo nevešlo, ale zvládal výborně městký terén i les - kam jsme často vyráželi. Krásně houpal. No a pak jsem pořídila Jané slalom pro - pouze sporťáček. A opět supr. Jsme milovníci přírody a v lese pohodička. Co nezvládl po třech kolech tak šlo po předním. Je i docela lehký, takže kde to nešlo z kočárem, tak mimčo na ramena a kočárek manžel na záda a šlo se dál.
Pro mě třeba bylo důležité, když jsem před 4 lety vybírala kočárek, aby byl houpací a dobře odpružený s nafukovacíma kolama. Měla jsem možnost vozit kočárek podobný Variusu a nic moc. Mě připadal moc tvrdý. Může byt dobrý pro městký terén, ale nedovedu si představit, že s takovým jezdím po lese.
Kdybych opět stála před volbou koupě kočárku tak bych šla opět do inglesiny nebo jemu podobnému kočárku - alespoň pro první půl rok. Naše mimčo v něm bylo naprosto spokojené a já si procházky max. užívala. Myslím, že nejde zkloubit do jednoho sprotovní a hluboký kočárek. Když se houpe sportvní kočárek tak nic moc, ale jako hluboký surp no a naopak. Tvrdý hluboký nic moc pro dítě, ale sporťák už supr.
Nehledě na to, že tento bio kočárek bude pomněrně málo prodávaný a reklamace asi bude trvat dlouho no a mezi náma, když je kočárek v reklamaci 30 dní tak to je síla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
19.10.11 12:19

mně tvrdý nepřišel, ale inglesinu jsem neměla, protože mi není sympatická, tak neporovnám, každopádně ten servis atd nemaj ještě vychytanej, protože kočárky prodávají úplně nově.Momentálně v Bráně k dětem v Praze je vystavený zelený kočár, zeleno béžový vlastně tuším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.10.11 23:23

Koukala jsem ještě dneska na netu na kočárek Varius. Pokud se ti nelíbí tak si napiš pro a proti tomuto kočárku a argumentuj s tím u toho svého.
Koukala jsem, že lůžko Jané (s hlubokým nemám zkušenosti) je o pár cm delší. Taktéž sportovní sedačka. Můžu ti s klidným svědomím říct, že u Jané je sedačka opravdu velká. Vejde se do ní i 3,5 leté dítě v zimním fusaku a není tam stísněné - zkoušela si to kamarádka - její malá se chtěla v zimně povozit v kočárku a tak jsem to koušeli - to má skoro 1m. Supr je plocha na nožičky umístěná na předním kole. Pokud je dítě větší tak si má kam dát nohy, což třeba kočárek Varius dle obrázků nemá - přijde mi, že pokud bude dítě větší, tak si zkrátka nemá kde opřít nohy nebo mu budou vyset dolů z kočárku, což je velice nepohodlné.
Záleží na tom, jak budete kočárek využívat. My jsem taková sportovní rodinka a s kočárkem vyrážíme i na brusle. To byl také důvod, proč jsme si pořídili jenom sportovní verzi. Sice se to nemá, ale měla jsem od kámšky půjčenou vložnou tašku do kočárku a pokud jsme chtěli vyrazit na brusle i s druhým, tak jsem ho používali od narození. Nechtělo se mi pak na druhé kupovat hlubokou korbu jenom proto, abychom se párkrát svezli na bruslích. Ma tu hodinku jednou za čas jsme to riskli z taškou.
No a taky jsme vůbec nekupovali golky. Jané je docela skladné a perfektní na ovládání. Takže jsme ho tahali všude sebou a golfky mi vůbec nechyběli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
21.10.11 11:35

už mám Janéčko doma :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie