Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj,
potrebovala bych radu ohledne vyberu kocarku… Rozhodli sme se koupit na prvni pulrok az trictvrterok hluboky kocarek (ne kombinaci), jedine pozadavky jsou, aby nebyl moc tezky (merim 165 a vazim 52 kg) a aby byl prostorny, protoze v zime bude mimcu pul roku, tak aby se veslo se vsema tema vrstvama
. Muzete mi nekdo poradit, jaka hmotnost kocarku je povazovana za nizsi az stredni, a jak poznam, ze je korbicka dostatecne velka…? Z te zaplavy kocarku v prodejnach sem uplne zmatena
.
Ahoj,
nejsem kočárky odborník, ale myslím, že mezi ty nejtěžší patří Deltimy s váhou kousek přes 20kg. A ty hodně lehké mají tak těch 12-14kg. Myslím, že se 14 kily už jich jde sehnat spousta.
A k rozměrům. Vem si do prodejny metr a změř si šířku a hlavně délku korbičky vevnitř. My jsme v hlubokým jezdili do 8 měsíců a to měl malej 74,5cm, je to spíš větší klučina, už jsem ho trochu naklápěla, protože jinak by to už nešlo, musíš k tomu přičíst několik cm na fusak. Šířka pak už tolik nevadí, myslím, že sama uvidíš, že některé kočárky jsou úplné nudle, ve kterých by se ti ani ležet nechtělo.
Já bych ti napsala rozměry naší hluboké korbičky, ale nějak nemůžu najít metr ![]()
Věrka
ahoj Rusalko,ja povazuju za velky kocar ten kterym nelze odejmout korbicka-napr.ja mela deltim sport je to jeden z nejvetsich kocaru co se luzka tyce,vetsi jsou pak uz snad jen inglesina classik-co se tyce sirky ale asi ne delky.quinny ma male korbicky.ale vaha deltimu sport je zase snad nejvyssi co znam-19kg.myslim ze kocary s vahou kolem 13kg je vyborny.ja osobne bych si ten deltim sport uz nekoupila.je sice prostorny alke to je asi jednina vyhoda.
my mame Inglesinu Magnum -vazi necelych 14kg, fakt lehka, je celkem uzka,ale dlouha,jsme s ni hodne spokojeni, jen se musi promazavat klouby jinak vrze. Peg_perego je podobne dobra znacka, ale ty uz jsou jeste drazsi.
pa D
nechci te prilis zrazovat, ale muj syn vydrzel v hlubokem kocarku pouhopouhe 3 mesice a pak ricel, ze nevidi a musel do sportaku, ktery mel nizsi korbicku, takze mel vyhled do stran. Hluboky kocar se mi osvedcil na spaní ( na zahrade,na balkone) a protoze jeho uzití je opravud malé, rozvaz, jetsli by nebylo jenodussí koupit nejaký z druhe ruky, protoze vetsinou nebývajímmoc pouzivane. jinak já mela hluboky Patron a jsme s nim moc spokojena, maly ma 80 cm a vejde se mi tam jeste dnes( byt s odrenyma usima) , delka kocarkuby mela byt kolem 80 cm a hlidej si i sirku, vahu bych videla do 12 kg jako lehci
Sutka
Ahoj, já jen doplním předchozí příspěvek - taky jsem pátrala po co nejlehčím kočárku, nakonec jsem zvolila Peg perego A 3 (což je sporťák, váží celý 8kg) a k tomu hlubokou korbu Navetta. Ale chci říct, že jak u Inglesiny, tak u Pegů jde vybrat zvlášť podvozek (mají obě značky i velmi lehké podvozky) i hluboká korba (Peg má asi tři nebo čtyři typy, i podle ročního období, kdy se mimi narodí). Zkus se podívat na www.malli.cz, jsou velmi ochotní odpovídat i na maily.
Ahoj,
musím se zastat kočárků Deltim - já mám Deltim Travel (sportovní kombinace, nástavec udělá korbičku a pro malé mimi je vložná taška s pevným dnem) a kompletně váží 14,5 kg, čili určitě patří k těm lehčím. Velikost korbičky je 87×35, dcera má teď 10m, měří 76 cm a v pohodě se tam i s fusakem vejde. Jsem s ním naprosto spokojená.
Martina
Ahoj holky, taky se musím zastat Deltimů, mam Deltim Fokus a jeho nejtěžší, tedy hluboká verze váží 14kg. Navíc je dost velký, délka lůžka 82cm, šířka 40 cm, prcek se tam může hodně vrtět a po:,–(it ho můžu taky, když chce vidět, je tam pro zádíčka nastavitelná opora do různých poloh. Sportovní nástavbu mam u rodičů a tam může taky mrňous v pohodě spát. V autě vozim jen podvozek a když potřebuju projít obchody, na:,–(im na něj autosedačku. Na moje cestování a častý přemis'tování to hodně praktický a navíc ne moc drahý. Bohužel se mi nelíbily barevný verze který prodávaj v čechách, tak jsem si ho koupila v Polsku, kde vyšel navíc o dost levněji.