Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Sos-kdo máte vyzkoušený recept na perníčky které jsou hned měkké? dnes jsme vyzkoušela 3. recept a se všema mužu mlátit okna… potřebuju je na víkend :-/ předem díky
Stačí přidat kypřicí prášek do perníku.
500g hladké mouky, 200g moučkového cukru, 5 lžic medu, 100g másla nebo Hery, 2 vejce, 2 lžíce kakaa, 2 kávové lžičky koření do perníku, lžička sody a 1/4 prášku do perníku
Minulý týden jsem zkoušela nový recept na perníky z letáku kaufland a ještě dneska jsou ty naše brzdy tvrdé jak beton
![]()
Já mám teda radši perníčky, které se nechávají uležet, ale recept co jsem posílala funguje ![]()
Záleží taky jak vysoké těsto vyválíš a jak dlouho se pečou. Já mám recept na hned měkké perníčky tady z emimina (perníčky podle metelky) a když je peču víc jak 9 minut, tak jsou taky tvrdé. Musela jsem si to vychytat.
@fayinka píše:
Já mám teda radši perníčky, které se nechávají uležet, ale recept co jsem posílala funguje
díky moc, zítra jdu na ně
dneska už an to nemám po lineckym, mandlových rohlíčkách a přípravě dvou těst ![]()
@spiky01 píše:
Sos-kdo máte vyzkoušený recept na perníčky které jsou hned měkké? dnes jsme vyzkoušela 3. recept a se všema mužu mlátit okna… potřebuju je na víkend :-/ předem díky
Zaručeně měkké perníky:-)
25 dkg cukru krupice
3 vejce
perníkové koření podle chuti - dávám balíček od Vitany
1dkg sody
8 dkg tekuté Hery
10 dkg medu
15 dkg hladké mouky
Toto se smíchá v takovou hustou kaši.
Do ní se pak přidá 50dkg hladké mouky a zpracuje se těsto.
Nechávám cca 3 dny odležet v lednici.
Ale o víkendu jsem dělala hned ten den, co jsem dělala těsto a byly OK.
Je nutné je nedělat moc tenké. cca 0,4 cm aby byly neupečené.
Potírám vajíčkem po vytáhnutí z trouby a dám pak tak na minutu dopéct.
Sundávám z plechu téměř hned, údajně můžou tvrdnout, když se nechají na plechu vychladnout ![]()
Příspěvek upraven 06.12.12 v 23:03
@Žižule píše:
Záleží taky jak vysoké těsto vyválíš a jak dlouho se pečou. Já mám recept na hned měkké perníčky tady z emimina (perníčky podle metelky) a když je peču víc jak 9 minut, tak jsou taky tvrdé. Musela jsem si to vychytat.
Souhlasím, nejvíc záleží na tlouštce těsta a době pečení. Mě se to bohužel ještě nepodařilo vychytat a mám je skoro pokaždý tvrdý
![]()
@Renatt jj dík, uvidim ketrý zkusim-možná dojde na oba
ještě pls jak dlouho a na kolik pečeš? jinak jo, první těsto jsme měla hodně tenký, nějak mi nedošlo že to enni linecký ![]()
@martice Vyvaluju na cca 4-5 mm a peču max. 9 minut na 170°C. Je pravda že jsou celkem světlé, ale nám to neva, my je máme hlavně na jídlo
A pokud chce někdo tmavší, může přidat do těsta kakao ![]()
@spiky01 píše:
@Renatt jj dík, uvidim ketrý zkusim-možná dojde na obaještě pls jak dlouho a na kolik pečeš? jinak jo, první těsto jsme měla hodně tenký, nějak mi nedošlo že to enni linecký
Peču asi 12 minut na 150 horkovzduchem.
Ale to chce vyzkoušet.
Nejdůležitější je podle mě ta tloušťka těsta a příliš jen nepřepéct, to jsou pak samozřejmě tvrdé. Radši at jsou světlejší, než tmavší, to pak tvrdnou:-)
Příspěvek upraven 06.12.12 v 23:11
Já dělám tak na 0,3mm, aby nebyly tak světlé přidám kakao a po upečení přetřu ihned vajíčkem. A aby změkly, dávám do boxu plátek jablíčka.
Já peču 10min na 170°C horkovzduch, ale chce to hlídat, záleží na velikosti perníčků.
Díky díky, dám vědět jak jsme dopadla. a pokud se zítra nepovedou tak an ně se** a perníčky holt dělat nebudu ![]()
@spiky01 mně se nepovedly loni..byly hořký!!!
Zkoušela jsem si perníkový koření totiž namíchat sama a nějak jsem neodhadla poměr! Letos peču 3. Vánoce, zatim mám hotový jen perníčky, tak uvidíme, co vyhodim letos ![]()