Hned měkké perníčky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2230
6.12.12 22:48

hned měkké perníčky

Sos-kdo máte vyzkoušený recept na perníčky které jsou hned měkké? dnes jsme vyzkoušela 3. recept a se všema mužu mlátit okna… potřebuju je na víkend :-/ předem díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
fayinka
6.12.12 22:54

Stačí přidat kypřicí prášek do perníku.

500g hladké mouky, 200g moučkového cukru, 5 lžic medu, 100g másla nebo Hery, 2 vejce, 2 lžíce kakaa, 2 kávové lžičky koření do perníku, lžička sody a 1/4 prášku do perníku

:)
  • Citovat
  • Upravit
74219
6.12.12 22:56

Minulý týden jsem zkoušela nový recept na perníky z letáku kaufland a ještě dneska jsou ty naše brzdy tvrdé jak beton :cert: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
fayinka
6.12.12 22:58

Já mám teda radši perníčky, které se nechávají uležet, ale recept co jsem posílala funguje :dance:

• Citovat
  • Upravit
1067
6.12.12 23:00

Záleží taky jak vysoké těsto vyválíš a jak dlouho se pečou. Já mám recept na hned měkké perníčky tady z emimina (perníčky podle metelky) a když je peču víc jak 9 minut, tak jsou taky tvrdé. Musela jsem si to vychytat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2230
6.12.12 23:01
@fayinka píše:
Já mám teda radši perníčky, které se nechávají uležet, ale recept co jsem posílala funguje :dance:

díky moc, zítra jdu na ně :mrgreen: dneska už an to nemám po lineckym, mandlových rohlíčkách a přípravě dvou těst :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14662
6.12.12 23:02
@spiky01 píše:
Sos-kdo máte vyzkoušený recept na perníčky které jsou hned měkké? dnes jsme vyzkoušela 3. recept a se všema mužu mlátit okna… potřebuju je na víkend :-/ předem díky

Zaručeně měkké perníky:-)

25 dkg cukru krupice
3 vejce
perníkové koření podle chuti - dávám balíček od Vitany
1dkg sody
8 dkg tekuté Hery
10 dkg medu
15 dkg hladké mouky
Toto se smíchá v takovou hustou kaši.
Do ní se pak přidá 50dkg hladké mouky a zpracuje se těsto.

Nechávám cca 3 dny odležet v lednici.
Ale o víkendu jsem dělala hned ten den, co jsem dělala těsto a byly OK.

Je nutné je nedělat moc tenké. cca 0,4 cm aby byly neupečené.
Potírám vajíčkem po vytáhnutí z trouby a dám pak tak na minutu dopéct.
Sundávám z plechu téměř hned, údajně můžou tvrdnout, když se nechají na plechu vychladnout :nevim:

Příspěvek upraven 06.12.12 v 23:03

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1612
6.12.12 23:02
@Žižule píše:
Záleží taky jak vysoké těsto vyválíš a jak dlouho se pečou. Já mám recept na hned měkké perníčky tady z emimina (perníčky podle metelky) a když je peču víc jak 9 minut, tak jsou taky tvrdé. Musela jsem si to vychytat.

Souhlasím, nejvíc záleží na tlouštce těsta a době pečení. Mě se to bohužel ještě nepodařilo vychytat a mám je skoro pokaždý tvrdý :oops: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2230
6.12.12 23:07

@Renatt jj dík, uvidim ketrý zkusim-možná dojde na oba :mrgreen: ještě pls jak dlouho a na kolik pečeš? jinak jo, první těsto jsme měla hodně tenký, nějak mi nedošlo že to enni linecký :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1067
6.12.12 23:07

@martice Vyvaluju na cca 4-5 mm a peču max. 9 minut na 170°C. Je pravda že jsou celkem světlé, ale nám to neva, my je máme hlavně na jídlo :P A pokud chce někdo tmavší, může přidat do těsta kakao ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14662
6.12.12 23:11
@spiky01 píše:
@Renatt jj dík, uvidim ketrý zkusim-možná dojde na oba :mrgreen: ještě pls jak dlouho a na kolik pečeš? jinak jo, první těsto jsme měla hodně tenký, nějak mi nedošlo že to enni linecký :oops:

Peču asi 12 minut na 150 horkovzduchem.
Ale to chce vyzkoušet.
Nejdůležitější je podle mě ta tloušťka těsta a příliš jen nepřepéct, to jsou pak samozřejmě tvrdé. Radši at jsou světlejší, než tmavší, to pak tvrdnou:-)

Příspěvek upraven 06.12.12 v 23:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
fayinka
6.12.12 23:11

Já dělám tak na 0,3mm, aby nebyly tak světlé přidám kakao a po upečení přetřu ihned vajíčkem. A aby změkly, dávám do boxu plátek jablíčka.

• Citovat
  • Upravit
fayinka
6.12.12 23:13

Já peču 10min na 170°C horkovzduch, ale chce to hlídat, záleží na velikosti perníčků.

• Citovat
  • Upravit
2230
6.12.12 23:18

Díky díky, dám vědět jak jsme dopadla. a pokud se zítra nepovedou tak an ně se** a perníčky holt dělat nebudu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
fayinka
6.12.12 23:24

@spiky01 mně se nepovedly loni..byly hořký!!! :pocitac: Zkoušela jsem si perníkový koření totiž namíchat sama a nějak jsem neodhadla poměr! Letos peču 3. Vánoce, zatim mám hotový jen perníčky, tak uvidíme, co vyhodim letos :lol:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

Poradna o homeopatii