Hned měkké perníčky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
35331
6.12.12 23:39

Je, ja je pekla v zivote dvakrat( jednou minuy vikend), znam jen jeden recept, prvni dva plechy mame perniky vysoke jak hrady( delaly deti) dalsi jsem uz udelala uhlednejsi :mrgreen:.Nikdy nebyly tvrde, jsou krasne mekke a Viola mi hned v nedeli snedla skoro tretinu z nich, dalsi dny az do Mikulase chodily holky nenapadne uzirat, tak jsem je hodila na balkon, abych nemusela pect znovu…
pecu tyhle… http://www.mimibazar.cz/recept.php?…
Recept jsem si mirne upravila, nesnasim med, tak jsem ho dala o neco mene a o neco vic tuku, ja davam vsude maslo. Sody jsem taky prisypala o malinko vic… a nakonec i trochu mouky… nejak podobne jsem s receptem zatocila i minule a byly taky mekke hned. Potiram vejcem pred a po peceni, jsou pak navic krasne leskle. Pekla jsem 7-9 minut( podle vysky, kteoru deti vyrobily) asi na 180( uz nevim) stupnu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3164
7.12.12 07:37

Tady máš zaručený recept, už jsem zkoušela, jsou výborné!!! :andel:

http://dortiky-od-lucika.webnode.cz/…ty/pernicky/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3108
7.12.12 07:46

@fayinka mám podobný recept :) :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Linda85
7.12.12 07:58

Já je měla taky jak beton, ale po pár dnech trochu změkly! Já peču v plynové troubě, kde ty stupně nejdou nastavit, tak nevím :(! Spodek mám vždy trochu připálený :(!

• Citovat
  • Upravit
14535
7.12.12 08:05

Mám recept od kamarádky tady z emimina a je super. Dělala ho se mnou malá, takže opravdu jsem nevychytávala nějakou tloušťku těsta. Jsou super měkky od vyndání z trouby a taky dobrý. Mám j normálně venku na lince. Jediný problém je, že jsou strašně žravý a z původní hromady budu ráda, když mi na Vánoce zbyde alespoň troška :mrgreen:. Pokud chceš recept ti opíšu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1026
7.12.12 08:20
@mroe píše:
Je, ja je pekla v zivote dvakrat( jednou minuy vikend), znam jen jeden recept, prvni dva plechy mame perniky vysoke jak hrady( delaly deti) dalsi jsem uz udelala uhlednejsi :mrgreen:.Nikdy nebyly tvrde, jsou krasne mekke a Viola mi hned v nedeli snedla skoro tretinu z nich, dalsi dny az do Mikulase chodily holky nenapadne uzirat, tak jsem je hodila na balkon, abych nemusela pect znovu…
pecu tyhle… http://www.mimibazar.cz/recept.php?…
Recept jsem si mirne upravila, nesnasim med, tak jsem ho dala o neco mene a o neco vic tuku, ja davam vsude maslo. Sody jsem taky prisypala o malinko vic… a nakonec i trochu mouky… nejak podobne jsem s receptem zatocila i minule a byly taky mekke hned. Potiram vejcem pred a po peceni, jsou pak navic krasne leskle. Pekla jsem 7-9 minut( podle vysky, kteoru deti vyrobily) asi na 180( uz nevim) stupnu…

Tímto se mi potvrdilo, že je to rukama. Mám naprosto stejný recept jako Mroe a perníky vždy tvrdé :oops:

Ale nevadí mi to, zavřu je do plechové dózy, do které přidám půlku jablíčka a změknou vždy krásně.

Takže na tvém místě bych zkusila první to jablíčko do již upečených perníčků. Určitě to pomůže ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3368
7.12.12 08:43

Dej ty upečené tvrdé perníčky do plechové dózy (nebo hrnce - hlavně ne do papírové krabice) a přidej tam rozkrojené jablíčko. Uvidíš, že krásně změknou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12982
7.12.12 09:01

Já letos peču podle tohodle receptu - http://www.mimibazar.cz/recept.php?… ale jinak mám zkušenost, že rozkrojené jablko v dóze pomůže i na tvrdé :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
7.12.12 10:58

Jen doplnim, ze testo na hned mekke pernicky je temer tekute, valet jde jen kdyz se predtim necha v mrazaku a kdyz ho zahustis, tak nebudou hned mekke :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35331
7.12.12 12:01
@Pudloslava píše:
Jen doplnim, ze testo na hned mekke pernicky je temer tekute, valet jde jen kdyz se predtim necha v mrazaku a kdyz ho zahustis, tak nebudou hned mekke :-)

No tak moje testo k tekutemu melo hony daleko, bylo naopak tvrdsi nez linecke :mrgreen: A perniky mame krasne mekke.
Jinak rumama to asi nebude, moje jsou spis obe leve. Spis to bude troubou.
Ja treba pusinky susim v troube nejmene dvakrat tak dlouho nez moje sestra a nez je v jakemkoli receptu a stejne je to malo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
7.12.12 12:38

@mroe @mroe aha, tak ja jsem cetla diskusi k jednomu receptu, kde to pulce lidi vyslo, druha si stezovala, ze to maji moc ridke, ze to museli doshustit a kupodivu - prenicky byly tvrde :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2230
9.12.12 12:15

@Renatt mockrát děkuju za úúúúžasnej receptík :potlesk: :potlesk: :potlesk: jsou užasně měkounký, jen jsem do těsta ještě přidala 2lžíce kakaa aby byly tmavý. takže letos budou i na vánoce a minimálně ze 4násobný dávky :dance: a všem díky za rady :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14662
11.12.12 22:36
@spiky01 píše:
@Renatt mockrát děkuju za úúúúžasnej receptík :potlesk: :potlesk: :potlesk: jsou užasně měkounký, jen jsem do těsta ještě přidala 2lžíce kakaa aby byly tmavý. takže letos budou i na vánoce a minimálně ze 4násobný dávky :dance: a všem díky za rady :mavam:

Není zač ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
27.11.13 19:51
@Renatt píše:
Zaručeně měkké perníky:-)

25 dkg cukru krupice
3 vejce
perníkové koření podle chuti - dávám balíček od Vitany
1dkg sody
8 dkg tekuté Hery
10 dkg medu
15 dkg hladké mouky
Toto se smíchá v takovou hustou kaši.
Do ní se pak přidá 50dkg hladké mouky a zpracuje se těsto.

Nechávám cca 3 dny odležet v lednici.
Ale o víkendu jsem dělala hned ten den, co jsem dělala těsto a byly OK.

Je nutné je nedělat moc tenké. cca 0,4 cm aby byly neupečené.
Potírám vajíčkem po vytáhnutí z trouby a dám pak tak na minutu dopéct.
Sundávám z plechu téměř hned, údajně můžou tvrdnout, když se nechají na plechu vychladnout :nevim:

Příspěvek upraven 06.12.12 v 23:03

Tak jsem je vyzkoušela letos a udělala jsem je hned ten den a jsou výborný :palec: Teda už nejsou… :oops: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14662
4.1.14 11:06
@Veruš1 píše:
Tak jsem je vyzkoušela letos a udělala jsem je hned ten den a jsou výborný :palec: Teda už nejsou… :oops: :D

To jsem ráda ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport