Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No, pokud ti trvá hnědé špinění po menstruaci klidně i týden, tak bych to doktorovi určitě řekla.
@Jessica4 K doktorum chodim, kdyz uz je fakt treba, tak si rikam, jestli s takovou malickosti nekam vubec chodit. Ale tim, ze se o mimco snazime par let, tak bych zase nechteka neco zanedbat.
Nikde jsem nenasla, jak dlouho ovulacni spineni trva a jestli je to normalni, kdyz se tam vyskytuji i srazeniny.
@Anonymní píše:
@Jessica4 K doktorum chodim, kdyz uz je fakt treba, tak si rikam, jestli s takovou malickosti nekam vubec chodit. Ale tim, ze se o mimco snazime par let, tak bych zase nechteka neco zanedbat.
Nikde jsem nenasla, jak dlouho ovulacni spineni trva a jestli je to normalni, kdyz se tam vyskytuji i srazeniny.
Sraženina určitě normální nejsou. Ovulační špinění může být, ale většinou ho holky popisují, že trvá třeba fakt den nebo dva. Já taky moc k lékaři nechodim, ale jakmile se jedná o gynekologický problém, tak moc neváhám. Kor když se snažíte o mimčo. Normálně bych se objednala a svěřila se. ![]()
@Jessica4 Moc diky za reakci. Muj gynekolog je dosti protiva, takze tam jdu vzdycky s pocitem, ze ho hrozne otravuju. Nase snazeni utnul tim, ze bez laparky nam nemuze nijak pomoct. On je takovy ten „sbirac bodu“ a nad takovym spinenim, ktere zde popisuji, tak nad tim by asi mavnul rukou nebo mi dal prinejmensim brutalni hormony a nabidnul mi operaci.
![]()
@Anonymní píše:
@Jessica4 Moc diky za reakci. Muj gynekolog je dosti protiva, takze tam jdu vzdycky s pocitem, ze ho hrozne otravuju. Nase snazeni utnul tim, ze bez laparky nam nemuze nijak pomoct. On je takovy ten „sbirac bodu“ a nad takovym spinenim, ktere zde popisuji, tak nad tim by asi mavnul rukou nebo mi dal prinejmensim brutalni hormony a nabidnul mi operaci.![]()
No a když se snažíte a nejde to, nechce a jít někam do Caru? Tam by ti udělali všechny vyšetření. Laparku by hned nevolili.
@Jessica4 Ano, uz jsme nad tim premysleli. Jsme z maleho mesta a nejblizsi centrum je fakt z ruky. Ale je mi jasne, ze jina moznost neni. Je tezke si pripustit tuhle variantu. Clovek porad doufa. A myslite, ze tam se to resi jinak? Mne totiz udelal hormonalni profil, manzel ma za sebou spermio a prej vse v poradku. No a jedina moznost je laparka na zjisteni pruchodnosti. Tak se trochu obavam, aby mne z toho CARU nehnali pryc, kdyz jsem odmitla operaci. ![]()
@Anonymní píše:
@Jessica4 Ano, uz jsme nad tim premysleli. Jsme z maleho mesta a nejblizsi centrum je fakt z ruky. Ale je mi jasne, ze jina moznost neni. Je tezke si pripustit tuhle variantu. Clovek porad doufa. A myslite, ze tam se to resi jinak? Mne totiz udelal hormonalni profil, manzel ma za sebou spermio a prej vse v poradku. No a jedina moznost je laparka na zjisteni pruchodnosti. Tak se trochu obavam, aby mne z toho CARU nehnali pryc, kdyz jsem odmitla operaci.
Tak na jednu stranu jim to úplně říkat nemusíš. Na druhou třeba gennet chtěl mít všechny výsledky svoje. Vyšetření se tam dělá kvanta. Nakonec kdyby náhodou tak ta laparka taky není extra náročná. Takže kdyby bylo nejhůře, tak tě na ni samosebou pošlou znovu no pak by to záleželo na tobě.
@Anonymní píše:
@Jessica4 Moc diky za reakci. Muj gynekolog je dosti protiva, takze tam jdu vzdycky s pocitem, ze ho hrozne otravuju. Nase snazeni utnul tim, ze bez laparky nam nemuze nijak pomoct. On je takovy ten „sbirac bodu“ a nad takovym spinenim, ktere zde popisuji, tak nad tim by asi mavnul rukou nebo mi dal prinejmensim brutalni hormony a nabidnul mi operaci.![]()
Takové krvácení fakt není úplně normální ovulační, to chce vyšetřit. Jistojistě ultrazvuk, ale možná vzhledem k tomu snažení by fakt bylo třeba vyšetřit víc. Záleží jak dlouho se snažíte. Tohle možná fakt může být na nějakou hormonální léčbu a lpsk, hysteroskopii -myšleno i vzhledem ke snažení. Ty sraženiny jsou divné. Jinak bych změnila lékaře, když mu nedůvěřuješ. CAR je dobrý nápad. Vyšetření bych neodkládala a zašla co nejdříve.
Ted jsem malinko vylekana. Kazdopadne vam dekuji za rady. Zitra budu volat do CAR. Nejblize je pro na Ostrava. A budou vysetrovat jen mne nebo i manzela? Mate nektera vlastni zkusenost? V okoli mam jen holky, ktere plodi a rodi bez problemu. Nastesti. Tak kdyby se vam chtelo hodit aspon zakladni info, budu rada. Pro mne je to fakt neznama. Dekuji.
A dalsi ukol si dam - najit noveho gynekologa. Bez duvery je to opravdu o nicem.
@Anonymní píše:
Ted jsem malinko vylekana. Kazdopadne vam dekuji za rady. Zitra budu volat do CAR. Nejblize je pro na Ostrava. A budou vysetrovat jen mne nebo i manzela? Mate nektera vlastni zkusenost? V okoli mam jen holky, ktere plodi a rodi bez problemu. Nastesti. Tak kdyby se vam chtelo hodit aspon zakladni info, budu rada. Pro mne je to fakt neznama. Dekuji.
A dalsi ukol si dam - najit noveho gynekologa. Bez duvery je to opravdu o nicem.
Myslím že začnou partnerem- spermiogramem a pak budou následovat odběry vás obou, různé konzultace, u tebe ultrazvuky. No bude to náročnější ale držím palce
@Jessica4 Opet spermio? A nestacilo by dat vysledky z toho prvniho? Cca 2 roky stare? Tak to vidim, ze nas ceka to stejny kolecko od znova… ![]()
@Anonymní píše:
@Jessica4 Opet spermio? A nestacilo by dat vysledky z toho prvniho? Cca 2 roky stare? Tak to vidim, ze nas ceka to stejny kolecko od znova…
To si myslím že určitě stačit nebude. Spermiogram ovlivní hodně věcí. Takže 2 roky staré ti už nic neřekne. My jsme byli snad dokonce 2× po pár měsících a pak partnerovi znovu udělali spermiogram při IVF. No a pak naposledy po operaci.
A muzu byt tak vlezla a zeptat se, co Vam zjistili? Miminko se povedlo?
Ahojky, prosim o radu, nez ze sebe udelam hysterku u lekare.

Posledni dva cykly se mi objevilo spineni cca tyden po ms. Chapu, ze je to nejspis ovulacni spineni, ale je mozne, ze to trva i týden? Jdou se mne i takove hnede, srazene cucky. A kdyz ne cucky, tak proste hnedy vytok. Bolesti nemam. Obcas nejaky tlak nebo pichnuti, ale nic hrozneho. Kdybych nespinila, tak bych to snad ani nepostrehla.
A jsem na tom podobne, jako holky, co zde diskutovaly. Taky jsem po zanetu panevniho dna a deti taky jeste nemame, ale neuspesne „delame“