Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Jestli myslíte tu „bílou věc“ tak to je epiglottis, neboli hrtanová příklopka. Naprosto normální věc. Krk vypadá v pořádku.
@Nora2 píše:
Jestli myslíte tu „bílou věc“ tak to je epiglottis, neboli hrtanová příklopka. Naprosto normální věc. Krk vypadá v pořádku.
Aha? Nikdy jsem to takhle v krku neviděla
nevíte čím to může být že to jde najednou vidět? ![]()
@Anonymní píše:
Aha? Nikdy jsem to takhle v krku nevidělanevíte čím to může být že to jde najednou vidět?
Je to naprosto normální, má to takto každý. Je to chrupavka, která se uzavírá při polykání a zabraňuje vdechnutí potravy nebo tekutin. Možná jste si toho pouze jen předtím nevšimla, protože jste se na to cíleně nezamerila.
@Nora2 no super, samozřejmě jsem šla hned googlit a teď mám strach, že mám epiglotitidu..
![]()
Zánět hrtanové příklopky určitě nemáte. Měla byste horečku a při dýchání byste nepříjemné sypala a „kokrhala“. Takto viditelná epiglottis je normální.
Ahoj, prosím anonymně dost se za to stydím.
v krku mě nebolí, jen natekly… Mam z toho strach a nevim zda cekat do pondeli nebo jet na pohotovost? 
Omlouvám se jestli to tu bude někomu vadit, jelikož je to podle mě dost nechutný. Měla jsem neustale natekly krk, tak mě vcera napadlo se podívat do krku. Nevíte někdo co by to mohlo být?