Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Nikdy by mě nenapadlo, že také skončím na antidepresivech z důvodu poporodní deprese, bez nich bych tu už nebyla, zbytečně bych je do sebe opravdu necpala.
@TMana píše:
Jsme generace slabochů a zoufalců.
Jako co je to s prominutím za debilní odpověď???
Něco na tom bude
samé selfíčka,falešnè lajky,ještě falešnější komenty na fejsbuku od „přátel“, nezastavitelná touha dokázat ostatním,že jsme nejlepší a úspěšní,i když pravda je jinde..???
Když jim je doktor napíše… Spousta lidí má nějaká slabší AD od obvodaka. Přijdou tam, postezujou si a ono je rychlejší a efektivnější napsat pilule, než vysvětlovat o zdravém životním stylu, pohybu, spánkové hygieně.
@TMana píše:
Jsme generace slabochů a zoufalců.
Lepší slaboch, co si vezme pilulku, než slaboch, co ku.ví život vlastnímu dítěti už od kolébky.
Hele, videla jsem to podobne. Az do letosniho jara, kdy jsem do toho spadla taky. Ani nevim jak. Teda ted uz ano, prepracovani, vyhoreni , problemy v partnerstvi, nastupujici menopauza, uzkosti.Skoncila jsem jako troska, brecici u lekare, ze uz nemuzu dala chci umrit. Nasazena antidepresiva. Ja je teda brala jen 25 dni, pak jsem si uvedomila, ze to nechci a resim sve problemy uplne jinak. Zmena zivotniho stylu, relaxace, sport, hrani her a doplnky vyzivy a jde to. Ale po tom, co jsem prozila uz nikoho, kdo je bere neodsuzuji.
@dagmarkaa tohle jsem nemyslela,poporodní deprese je nemoc a AD namístě..
Psychická nemoc je stejná jako každá jiná, dříve se o tom tolik nepmluvilo, není na tom nic špatného když někdo bere tyto léky. Někomu se zkrátka serotonin v mozku nevytváří v dostetečném množství, tyto lidé buhužel budou brát tyto léky možná celý život. A pak je druhá skupina, které mají třeba po traumatu rozjetou nějakou psych nemoc. Může mi někdo říct, proč jsou tyto lidé zoufalci????
@Alberta píše:
Nemáte taky ten pocit, že dnes každý druhý zobe antidepresiva jako lentilky? Já jo, protože dělám ve zdravotnictví, denně mi rukama projdou desítky lidí, s (většinou) běžnými nemocemi(angíny, chřipky..střevní chřipky až po závažnejší jako cukrovku atd..) když se jich ptám na trvale užívané léky, tak 8 z 10.žen zmíní antidepresivaPodobné je to u chlapů i mladých kluků, tak 5 z 10.tak bere AD..jak je to možné? To je v dnešní době normálni? Když se některých z nich zeptám, tak většina důvodů je teda zoufalá..jako že: mám moc práce, nestíhám, stres v práci, nemůžu v noci spát, bojím se že mi manžel zahne…pristě sebevědomí 0. Chlapi zase taky stres v práci, dluhy, příliš náruživaá manželka-milenka, někdy současně..jako já vím že někdy jsou AD nezbytné(nemoc, úmrtí, rozvod..atd),ale cpát do sebe AD kvůli ovlivnitelným věcem?? To je smutné. Nebo jsme generace slabochů, kteří chtějí být v očích druhých perfektní, a když to nejde, zobeme pilulky? Jaký máte názor vy?
Brala jsem AD. Ženská v lékarně jednou měla tu drzost se ptát, proč. Řekla jsem, že stres. Nebudu cizí ženské vyprávět o tom, co se stalo v mém životě. Pouvažuj, jestli tuto odpověď nedostáváš ze stejného důvodu
Je smutné, že někdo bez špetky empatie a nulovou vědomostí o tak složité nemoci, jako deprese, pracuje ve zdravotnictví.
@Helileli píše:
Když jim je doktor napíše… Spousta lidí má nějaká slabší AD od obvodaka. Přijdou tam, postezujou si a ono je rychlejší a efektivnější napsat pilule, než vysvětlovat o zdravém životním stylu, pohybu, spánkové hygieně.
Evidentně o tom nic nevíš. Jsou lidé, kteří přesně to vše dělají a psych nemoc mají. To nejde ovlivnit
@Helileli píše:
Ano, takhle je to většinou..postěžují si u obvoďáka, popř. se tam rozbrečí a šup, tu máš recept a vypadni. A do kolonky si odškrtne dalšího debia..který samožádný debi neni, ach jo.
@Detsa píše:
@Alberta Spíš to bude vina doktorů, psychiatrů. Je to rychlý a často i účinný, tak toho využijou a bez problému napíšou.
A jinak doba je těžká, nároky jsou všude. Není divu, že psychický stav lidí celkově se horší.
Zejména těch praktických lékařů, kteří by antidepresiva neměli vůbec předepisovat a dělají to, bohužel, velmi často. Leckdy by místo prášků pomohla kvalitní terapie, k práškům má náležet úplně automaticky, ale ta je ekonomicky mnohem náročnější a jen vypsat žádanku k psychologovi bývá pro praktiky často problém.