Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Paola21 píše:
Ovšem osobně nevidím, že by k tomu mělo nějak dojít v dohledné době.
Ale kdo ridi, kdo rozhoduje? Jedna znama holka se chtela specializovat v detske psychiatrii. Nebylo to mozne, nakonec dela onkologii. Zajimalo by mne, jak tohle funguje, proc neni mozne si vybrat obor, ktery je realne s malo odborniky.
@Anonymní píše:
Ja beru AD jiz od mladi, mam za sebou nekolik pokusu o sebevrazdu,byla jsem tyrana a sex. zneuzivana,mela tezke detstvi.Bez AD nemuzu fungovat.A ano,prijdu si jako slaboch.Ale co mam delat?Nekdo je proste nemocny a zatez nezvlada tak snadno…
Souhlasím, že je spíš obdivuhodné tohle překonat. Být slabochem, již by tě nebylo více.
@jenny.fields píše:Řešit by to mělo asi ministerstvo zdravotnictví. A kdo té známé řekl, že to není možné se specializovat na dětskou psychiatrii? Škola?
Ale kdo ridi, kdo rozhoduje? Jedna znama holka se chtela specializovat v detske psychiatrii. Nebylo to mozne, nakonec dela onkologii. Zajimalo by mne, jak tohle funguje, proc neni mozne si vybrat obor, ktery je realne s malo odborniky.
@jenny.fields píše:
Tak že by teď už studium psychiatrie skutečně přeplněné bylo?
Jen uvažuji.
@Emimin7 píše:
To je také možné. Akorát psycholog na pojišťovnu má ještě delší čekací lhůty než psychiatr. A ti soukromí zase účtují často šílené částky. Navíc já chodím dlouho k psycholožce a nějak to na mě nepůsobí.
Vymen ji, pokud mozno. Pokud nepomaha, ztracis cas.
@Paola21 píše: Řešit by to mělo asi ministerstvo zdravotnictví. A kdo té známé řekl, že to není možné se specializovat na dětskou psychiatrii? Škola?
Byla to studentka mediciny, tak predpokladam nenasla takovemisto? Nevim, jak tohle funguje. ![]()
@Lenka_Hal píše:
Vymen ji, pokud mozno. Pokud nepomaha, ztracis cas.
Jojo, asi to udělám.
@Alberta Kratkodobe proti AD nic nemam, ale prusvih je, kdyz to nekdo zobe dyl jak nekolik mesicu. Je to skoro vzdycky berlicka a je potreba resit pricinu toho problemu (napr. zminovamy stres v praci, nespokojenost ve vztahu, smireni se se smrti blizkeho cloveka apod)
@Svistice píše:
Jenze on ten dlouhodoby stres z prace , dysfunkcniho vztahu ci problematickych deti prave tyhle bolistky z minulosti a zejmena detstvi aktivuje, a je to ten spoustec klinicke deprese. A z te se pomoci homeopatik a objimani stromu dostane clovek jen stezi, kdyz rano ani neni schopny vstat z postele.
Muj otec se chtel pokusit o sebevrazdu, kdyz mu odtahly auto. Blbost, ale pro nej to byla ta posledni kapka …
Muze byt, ale to je jen cast. Ja si opravdu myslim, ze ne vsichni co berou ad maji opravdu klinickou depresi. Ale mas pravdu v tom, ze kdyz jde opravdu o depresi, je konec legrace a ad jsou na miste a zachranuji zivot.
@jenny.fields píše:
Byla to studentka mediciny, tak predpokladam nenasla takovemisto? Nevim, jak tohle funguje.
Taky právě nevím
@Helileli píše:
Když jim je doktor napíše… Spousta lidí má nějaká slabší AD od obvodaka. Přijdou tam, postezujou si a ono je rychlejší a efektivnější napsat pilule, než vysvětlovat o zdravém životním stylu, pohybu, spánkové hygieně.
Heled, ja tohle vsechno delam, pravidelne beham, jim zdrave, nepiju vubec alkohol, odpoledne si klidne usnu, netrpim financnim nedostatkem, v praci jsem spokojena, manzela mam 20 let bezvadnyho, dceru sikovnou a hodnou… a stejne uz 7 let beru AD. Bez nich trpim uzkostmi a panikou.
@MartinaIrena píše:
@Alberta Kratkodobe proti AD nic nemam, ale prusvih je, kdyz to nekdo zobe dyl jak nekolik mesicu. Je to skoro vzdycky berlicka a je potreba resit pricinu toho problemu (napr. zminovamy stres v praci, nespokojenost ve vztahu, smireni se se smrti blizkeho cloveka apod)
Tady si asi pleteš AD s různými lexauriny a neuroly (ty jsou návykové a měly by pomoct překlenout období, než začnou zabírat AD). AD nabíhají obvykle po 6 týdnech, takže dlouhodobé braní a pak pozvolné vysazování je na místě. Takže léčba opravdu trvá měsíce a roky.
@MartinaIrena píše:
Hele já už příčinu vyřešil asi před dvěma lety a porucha přetrvává. Bez AD bych byl v koncích.
@Svistice píše:
Tady si asi pleteš AD s různými lexauriny a neuroly (ty jsou návykové a měly by pomoct překlenout období, než začnou zabírat AD). AD nabíhají obvykle po 6 týdnech, takže dlouhodobé braní a pak pozvolné vysazování je na místě. Takže léčba opravdu trvá měsíce a roky.
Ne, to si teda nepletu. Bohuzel vim o dost pripadech lidi, kterym doktor, casto prakticky lekar, dlouhodobe serviruje prave ty Lexauriny a Neuroly.
@Emimin7 píše:
Hele já už příčinu vyřešil asi před dvěma lety a porucha přetrvává. Bez AD bych byl v koncích.
Ja jsem presvedcena, ze vetsina nasich nemoci ma psychosomaticky zaklad, takze to je mozna duvod, proc ti ta porucha trva. Neobjevil jsi skutecnou pricinu.