Kdo nebere antidepresiva, není in?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
28.9.18 18:14

Já beru antidepresiva kvůli psychickému onemocnění. Problém je, že mi ty antidepresiva nikdy nepomohly. Takže byly brány úplně zbytečně ty roky. Ale věřím, že někdo je bere jen tak. Nebo jsou zbytečně předepisovány obvoďáky.

• Citovat
  • Upravit
1187
@Uju píše:
Jo, je to pravda, taky mám ten pocit.
Nedávno jsem byla u lékaře, že mě strašně bolí hlava-nejde se z toho vyspat a když vezmu brufen,okamžitě na několik hodin usnu. Taky se připojila těžká světloplachost ale rýmu a nic, z čeho bolí hlava a je to běžný nemám. poslal mne na rtg, prohlédl, nabral krev…řekl, že mám zkusit antidepresiva,vytiskl recept a za měsíc přijít 8o No, zašla jsem si ještě k zubaři, protože jsem si říkala, že tedy ještě třeba zub co nebolí… A zubař zrentgenoval, zjistil cosi…dal mi atb a za cca 5dní mi bylo o 80 procent lépe. Pokud takhle funguje většina lékařů…a lidi jim 100 procentně věří.....Tak se snad ani nedivím. :nevim:

Ano,tak nějak to chodí ve velkém…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3145
@Lamátko píše:
Evidentně o tom nic nevíš. Jsou lidé, kteří přesně to vše dělají a psych nemoc mají. To nejde ovlivnit

Proč bych o tom neměla nic vědět? Pouze konstatuju, že když je toho na člověka moc, nemá být AD první volbou. Nebavim se tu o endogenní depresi, bipolarce či jiné chorobě, tam jsou léky na místě. A spousta těch přepracovaných nezvládajícich to výše popsané nedělá. Do večera v práci, cestou z práce zhltnout nějaký polotovar, žádný pohyb, bolesti zad, hlavy, doma nasraty partner, že se spolu skoro nevidí, po večerech cumeni do obrazovek, následuje přerušovaný mělký spánek. A pak jim Dr jako řešení napíše pilule, místo aby jim řekl, že takto pokračovat nemají, tak odstraní příznaky, kterými hlava volá po změně a umožní jim ničit se dal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5866
28.9.18 18:15

Co tu píšeš mi říkala kamarádka, která také pracuje ve zdravotnictví, že je to až děsivé, kolik lidí to bere. Dle mě je to to tím, že jsme pohodlní a vzít si pilulku je přeci rychlejší než řešit příčinu. Doktoři to pak píšou kde komu a taky se nesnaží řešit problém, který deprese způsobuje - i oni jsou pohodlní a co by se snažili, když stačí prášky a lidi jsou spokojení. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3409
28.9.18 18:16

A nemyslím si že lidé je berou zbytečně to ne. Spíše těmto lidem, kteří opravdu léky potřebují trvá, než si uvědomí, že něco není v pořádku. Lidé si právě nechtějí přiznat, že je něco špatně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1187
28.9.18 18:18

@Helileli @Paola21. Jo,přesně tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6119
28.9.18 18:19
@Alberta píše:
@Lamátko
Ne!tak jsem to nemyslela,asi jsem to blbě napsala.U psych.nemocí jako deprese,schizofrenie je to jasné.to jsou přece nemoci,které se musí léčit.Spíš mám na mysli,že fakt je spousta lidí bere zbytečně,kvůli jinak ovlivnitelným věcem.Psycho nemoci mezi ně ale nepatří.

Ony ani poruchy osobnosti nebo neurózy nejsou žádný med na strávení a to se přitom nejedná o nemoc v pravém slova smyslu. Podotýkám, že ty opravdu nemáš a ani nemůžeš mít ponětí o tom, co je pro kterého druhého člověka ovlivnitelné a zvládnutelné bez léků a jak zrovna on konkrétně je náchylný na přemíru stresu, adaptabilní na změny apod. Takže tvrdit s odvoláním na konkrétní případy, že to a to přece šlo zvládnout bez léků, protože TY to tak zvládáš a tak ti připadá, že je to zvládnutelné, je špatný argument. Krom toho, psychiatrická diagnóza je pořád spojená s určitou mírou stigmatu, drtivá většina lidí ji nepřizná, z těch ostatních často jen ti nejbližší vědí, co jim opravdu je, a u ostatních to odbývají frázemi jako „těžký rozchod“, "problémy v práci ". A opravdu nikdy nevíš a vědět nemůžeš, co je za tím. Proto bych byla opatrná s těmi rychlosoudy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1187
28.9.18 18:20
@Detsa píše:
Není to až moc odsuzovačné vůči zakladatelce? ;) Myslím, že tím chce říct, že brát hned prášky resp. antidepresiva na každou psychickou slabost začíná už být v dnešní době normální. Přitom existují i přirozenější cesty s lepší účinností, ale zato zdlouhavější. Takže proto to radši většina lidí vyřeší žraním přášků. To je prostě pohodlnost. Vůbec se už nehledá ta příčina, ale obejde se to lékama.

To není o tom, že by podceňovala psychickou slabost či nemoc přece.

Příspěvek upraven 28.09.18 v 18:18</sp

Diiik :mrgreen: tohle jsem měla na mysli :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9371
28.9.18 18:21

Já vám nevim. Mě AD téměř úplně vyléčily úzkostnou poruchu a vrátily zpátky do života.
Ale co víc, na mém kamarádovi jsem vypozoroval jasné deprese a doporučoval jsem mu AD. On se bál, že se z nich uplně zblázní, bude závislý atd., takže je nebral. A po pár měsících spáchal sebevraždu. Kdyby to „zobal jak lentilky“, možná by tu ješte byl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.9.18 18:22

Ja se taky hlasim do klubu konzumentu AD, mne se deprese a stavy totalni pasivity, unavy a pocitu prazdna v hlave rozjizdi z nevyspani, stresu z prace, hadek doma, uz po 1.porodu jsem byla na AD zrala asi slusne, nakonec mi misto toho pomohly homeopatika - AD mi ani kvuli kojeni nikdo dat nechtel…pak nastup do prace po MD, taky samy stres a taky kazdou chvili plac, pocit,ze nic nezvladam…porad bez leceni, od 3,4 rano jsem nespala, po porodu jsem taky trpela nespavosti…po druhem zas nespavosti ditete…mala se zacala budit snad co 2h, kolikrat jsem s ni byla v noci i 3h.vzhuru a snazila se ji uspat, ale uz jsem pritom proste nedokazala byt v klidu, zacala jsem na ni mit az vztek, proc mi to dela, potrebovala jsem se zklidnit, abych na ni treba nekricela nebo tak… manzel moc nepomohl, nevzal si ji na uspani, nevstal k ni, jeste mel blby reci,max.o vikendu sel s kocarem a to jsem musela uklizet, varit, o nejakem casu pro sebe,odreagovani, cviceni,jit na vino, kafe s kamoskama se mi doted mohlo jen zdat, ma nepravidelnou prac. dobu, jezdi mimo mesto a nevi kdy se vrati, ale od rijna zacinam chodit jednou tydne na orient. tanec, abych vypadla a zkusil si postarat se o deti… male byl rok, jeste je teda kojena, ale budu ji ze zdrav.duv.muset zacit pomalu odstavovat, tak treba I tohle pomuze, ze se nauci usinat bez prsa…v noci ji nic jineho nez prso nebo kocar,driv I houpani v autosedacce neuspi… takze s ni vetsinou spim jinde nez manzel se starsim, aby je nebudila…cimz se odcizujeme, malo sexu a intimity a depky mam uz I z toho. Omlouvam se za anonym, citlive osobni udaje.

• Citovat
  • Upravit
6119
28.9.18 18:23
@Detsa píše:
Není to až moc odsuzovačné vůči zakladatelce? ;) Myslím, že tím chce říct, že brát hned prášky resp. antidepresiva na každou psychickou slabost začíná už být v dnešní době normální. Přitom existují i přirozenější cesty s lepší účinností, ale zato zdlouhavější. Takže proto to radši většina lidí vyřeší žraním přášků. To je prostě pohodlnost. Vůbec se už nehledá ta příčina, ale obejde se to lékama.

Příspěvek upraven 28.09.18 v 18:18

To samozřejmě je pravda. Nejen, že ty cesty jsou výhledově delší, ale zpravidla bývají i finančně náročnější. Pojišťovna se při proplácení cuká a praktičtí lékaři tak často vesele předepisují AD jako lentilky (to ale nebývá problém jen u psychofarmak, i když u těch je to velmi výrazné).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9371
28.9.18 18:24

A na uvedené důvody bych vůbec nehleděl, ten člověk prostě něco řekne, aby se tě zbavil. Do hlavy jim nevidíme. Možná v dnešní době fakt každý druhý AD potřebuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
28.9.18 18:24
@Alberta píše:
@Lamátko
Ne!tak jsem to nemyslela,asi jsem to blbě napsala.U psych.nemocí jako deprese,schizofrenie je to jasné.to jsou přece nemoci,které se musí léčit.Spíš mám na mysli,že fakt je spousta lidí bere zbytečně,kvůli jinak ovlivnitelným věcem.Psycho nemoci mezi ně ale nepatří.

A jak víš, že ten člověk netrpěl depresivním či úzkostným stavem někdy v minulosti, ačkoliv teď už podle tvého „odborného úsudku“ má již jen běžné změnitelné problémy? Ono zase ty AD nejde vysadit ze dne na den jako ty lentilky ;) Obvykle je to běh na dlouhou trať, udržet si stálou hladinku serotoninu. A člověku s depresí v anamnéze pak už stačí opravdu málo (třeba jen banální hádka v rodině), aby vykročil směrem k další akutní fázi deprese.

Příspěvek upraven 28.09.18 v 18:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
28.9.18 18:26
@Detsa píše:

Příspěvek upraven 28.09.18 v 18:18

Upřímně, není. Zakladatelka se vydává za člověka ze zdravotnictví a tváří se, jak kdyby braní AD nutně znamenalo, že je člověk ubožák a dle jejích vlastních slov de*il. A ohání se pochybnými výroky, jak půlka populace zobe AD po předepsání obvoďákem, který nadšeně vyplázl půlroční předpis, protože pacient má hodně práce :roll: ale ona přece pracuje ve zdravotnictví, tak to asi bude pravda :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
3409
28.9.18 18:26
@Anonymní píše:
Ja se taky hlasim do klubu konzumentu AD, mne se deprese a stavy totalni pasivity, unavy a pocitu prazdna v hlave rozjizdi z nevyspani, stresu z prace, hadek doma, uz po 1.porodu jsem byla na AD zrala asi slusne, nakonec mi misto toho pomohly homeopatika - AD mi ani kvuli kojeni nikdo dat nechtel…pak nastup do prace po MD, taky samy stres a taky kazdou chvili plac, pocit,ze nic nezvladam…porad bez leceni, od 3,4 rano jsem nespala, po porodu jsem taky trpela nespavosti…po druhem zas nespavosti ditete…mala se zacala budit snad co 2h, kolikrat jsem s ni byla v noci i 3h.vzhuru a snazila se ji uspat, ale uz jsem pritom proste nedokazala byt v klidu, zacala jsem na ni mit az vztek, proc mi to dela, potrebovala jsem se zklidnit, abych na ni treba nekricela nebo tak… manzel moc nepomohl, nevzal si ji na uspani, nevstal k ni, jeste mel blby reci,max.o vikendu sel s kocarem a to jsem musela uklizet, varit, o nejakem casu pro sebe,odreagovani, cviceni,jit na vino, kafe s kamoskama se mi doted mohlo jen zdat, ma nepravidelnou prac. dobu, jezdi mimo mesto a nevi kdy se vrati, ale od rijna zacinam chodit jednou tydne na orient. tanec, abych vypadla a zkusil si postarat se o deti… male byl rok, jeste je teda kojena, ale budu ji ze zdrav.duv.muset zacit pomalu odstavovat, tak treba I tohle pomuze, ze se nauci usinat bez prsa…v noci ji nic jineho nez prso nebo kocar,driv I houpani v autosedacce neuspi… takze s ni vetsinou spim jinde nez manzel se starsim, aby je nebudila…cimz se odcizujeme, malo sexu a intimity a depky mam uz I z toho. Omlouvam se za anonym, citlive osobni udaje.

Malou klidně už odstav, oni jsou mrňousové pěkně mazaný, sama mám tři děti a teď rok a půl starou holčičku a ke v noci taky pěkně mazaná :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí