Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Najít si jinou formu „uklidnění“. Když už ne sama, tak si najít nějakého psychologa.
Jo, je to hnus, kdyz ma nekdo permanentne nehty v hube a okusuje si je. Jak zviratko. Ja to taky delala, kdyz jsem byla dite, preslo to samo. Ty jsi dospela (predpokladam), tak se proste hecni a nedelej to. Nebo si nech nalepit gelovky, to neukousnes a mohlo by to pomoct.
A kdyby sis nechala nalepit ty umělé? Je to zlozvyk a okozkat se asi nedá. Sestra si je jako dítě kousala a já ne. Ani nikdo další si je nekousal.
Zakldatelko, jestli tě to „potěší“, nejsi v tom sama. Mám je možná ještě horší. Mladší syn si kouše taky. U něj to je forma uklidnění, protože je silně roztěkaný, pokud nemůže nehty, tak si kouše triko, už má okousané i nehty na nohách. Psycholožka neporadila ani mě a ani jemu.
Pokud nemám nehty, ohlodávám si kůži.
@Azeretereza taky si koušu nehty. Někdy vydržím třeba rok nebo dva. Vždycky jsem přestala a něco se stalo. Začala šikana, umřel děda, umřel táta… A bylo to zpátky.
Ja si je kousala asi do 6te tridy. Nikdo v rodine to nedelal. Zkouseli na me vsechno, i lak, ktery kdyz oliznu tak se pobliju. Do dnes si pamatuju jak jsem stala na zahrade a zkusila to oliznout a kdyz jsem zjistila, ze se nepobliju, tak jsem je zaa vsechny ohlodala
preslo to samo od sebe. Syn (6) si je kouse taky a ja myslim, ze s tim asi nic neudelam ![]()
Nepřijde mi to zase takový hnus, jak píšeš v nadpisu, co manikérka? Můžeš zkusit si dát gelovky, ty ujídat nebudeš. ![]()
Já nevím, imho tohle je o 100% lepší, než umělé nehty či jiné zrůdnosti.
@TMana píše:
Já nevím, imho tohle je o 100% lepší, než umělé nehty či jiné zrůdnosti.
Nejsem zastánce dlouhých drápů. Ale jemná „přírodní“ růžová a krátké vypadají hezky. Nechat pár měsíců. Naučí se odbourávat nervozitu jinak než na nehtech.
Kamaradka s tim mela take problem dlouhe roky, silna vule nepomahala. Nechala si udelat umele. Nemusis mit hned dlouhe drapy..i ty kratke Te to odnauci, kousat si je nebudes.
Mně pomohlo v pubertě, že jsem si je hodně opečovávala-každý den odlakovat a přelakovat jiným lakem, nalepit ozdoby, pak mi bylo líto si je okousat. pak jsem se taky styděla ruce ukazovat, spolužáci se smáli.
Jee, já je měla ještě poloviční než ty, mnohem větší katastrofu. Zkoušela jsem přestat několikrát, povedlo se mi to až v 19ti s umělými nehty, teď už jsem nehet neukousla od té doby.
Btw. Jinak máš moc hezky tvar nehtů.
Ten palec je ohlodany dost a jeden dalsi taky, ale jinak ok. Někteří je mají takové uhlodane zbytky. Tvoje jsou ještě krasne.
Ja si hryzu taky, desne me to štve. Ale nedá se s tim moc dělat, podle me. Do gelovych si budeš tak dlouho vrtat, až se odlepi a máš hned co okusovat. Ja se snažím aspoň neohlodavat az do lůžka. Spíš tak, aby mi vždycky zbyl ten bílý okraj, ikdyz tenký, ale viditelný. Občas mi pomáhají žvýkačky, ale těch pak spotrebuju celý balíček během dne. Jenže zvejky ve velkem mají projimave účinky… ![]()
Co tak nejaky přírodní klacicek na kousani? To by mohlo pomoct. Ja jsem občas zvykala „klaciky“ z „travy“ a celkem me to zabavilo a na kousani nehtů jsem nemyslela.
Dekuji vsem za prispevky. Ja chtela poradnou sodu, abych to uz nedelala
od umelych nehtu me odrazuje fakt, ze se musi casto delat nové, coz si nemuzu s malym ditetem dovolit
Laků jsem zkusila mraky, ale nic moc, okousu to taky. Me ani nepripada, ze je to stres, ale nejaka forma agresivity. Jsem celkem cholerik, vydrzim nekousat 3mesice. Pak se ve me zacne neco stupnovat, casto kricim, jsem nevrlá a pak si je okousu. Nasledne se za to stydim a nejdu kvuli tomu do spolecnosti a nestrhavam na sebe pozornost, aby si toho lidi nevsimli. Kdyz mam dlouhe nehty, mam taky hodne vysoke sebevedomi. Proste nejak se neumim ovladat
dekuji jeste jednou vsem za reakce, zkusim se nejak vic motivovat.
Prosim vas, ja uz fakt nevim, jak se toho zbavit. I u nas v rodine si nekteri clenove kousou nehty
myslite, ze jsem to treba od nekoho obkoukala? Nechci aby to delaly moje deti :zed. Hrozne me to uspokojuje, ale taky se za to silene stydim
poradte