Kdo nebere antidepresiva, není in?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
28.9.18 21:47
@Anonymní píše:
Mam za sebou podobna traumata (sexualni zneuzivani v detstvi, fyzicke i psychicke tyrani) jako ty a antidepresiva neberu. Je potreba s temi traumaty pracovat za pomoci terapie. Zakladatelce tematu vzkazuji, ze je naprosty idiot, snad jedine hlupak muze predpokladat, ze se mu cizi lide budou na potkani sverovat se svoji tezkou osobni historii.

Muzu se te zeptat, co ti osobne v te terapii pomohlo? Mela jsem taky takove detstvi a prosla jsem nekolika terapiemi, ale porad mam pocit, ze ta minulost se na me podepsala. Vekem je to teda lepsi, ale nervak jsem porad. Bohuzel mam tri male deti, vytizeneho manzela a zadne babicky, takze dalsi terapie moc nehrozi. Snazim se to aspo resit odpoustenim, pracuju na svem sebevedomi a snazim se mit rada.

• Citovat
  • Upravit
3409
28.9.18 21:52
@mgdln píše:
Tak čím to je, že takových lidí přibývá?

Nepřibývá, jen se o tom nemluvilo, neřešilo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
28.9.18 22:00
@Lamátko píše:

Ono se taky nepracovalo 10- 12 hodin denne, lidi nemeli na krku hypoteku, deti nechtely iPhone a nepotrebovaly taxikarit na krouzky…
Zivotni styl, spolecenske pozadavky a ocekavani se zmenili. Nenechat se semlit chce hodne vyrovnanou osobnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4700
28.9.18 22:12
@Lamátko píše:

Podlož svoji domněnku statistikami. Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3409
28.9.18 22:16
@mgdln píše:
Podlož svoji domněnku statistikami. Děkuji.

Myslím si to, je to můj názor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.9.18 22:21
@Anonymní píše:
Muzu se te zeptat, co ti osobne v te terapii pomohlo? Mela jsem taky takove detstvi a prosla jsem nekolika terapiemi, ale porad mam pocit, ze ta minulost se na me podepsala. Vekem je to teda lepsi, ale nervak jsem porad. Bohuzel mam tri male deti, vytizeneho manzela a zadne babicky, takze dalsi terapie moc nehrozi. Snazim se to aspo resit odpoustenim, pracuju na svem sebevedomi a snazim se mit rada.

Kazdeho takova zkusenost poznamena jinak, kazda/kazdy se potykame s jinymi nasledky. Tohle je hodne tezka otazka. Narazila jsem na skvelou terapeutku, ktera me v te dobe provazela i aktualnimi problemy, ktere se vazaly k moji minulosti. Po uzavreni terapie se z nas staly pritelkyne. Nejvic me ale zklidnilo az narozeni dcery. Nechci tady o sobe psat moc informaci, protoze muj zivotni pribeh neni uplne anonymni. V dusledku dlouhodobeho zneuzivani jsem nebyla schopna absolvovat zadne gynekologicke vysetreni, hrozila mi akutni brisni prihoda a nasledna smrt. S pomoci hypnozy jsem se dostala do bodu, kdy jsem zvladla podstoupit operaci. Postupne jsem si s terapeutkou utvarela vztah zalozeny na vzajemne duvere a sly jsme opravdu hodne do hloubky, ale pomohla mi a dale mi i pomaha arteterapie.
Psychologu jsem na zacatku te cesty obesla vice a utvrdila jsem se v tom, ze cit, intuice, empatie, pochopeni a chut naslouchat cizim trapenim, jsou u psychologa i psychiatra mnohem dulezitejsi nez teorie, studia a doktoraty. No super, takze uz nejsem anonymni :zed:

• Citovat
  • Upravit
4700
28.9.18 22:27
@Lamátko píše:
Myslím si to, je to můj názor

Tak věz, že na 99,9% je tvůj názor mylný.
AD se před příchodem pomateného životního stylu nezneužívalo v tak obludném rozsahu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4700
28.9.18 22:35

odkaz na dva články se zajímavými postřehy k tématu:

http://www.zapnimozek.cz/…sneho-sveta/

http://www.halonoviny.cz/…iew/32656690

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.9.18 07:51
@MartinaIrena píše:
Tak snad tady nebudu moc plevelit. :oops:
Nejdriv se nazim uvolnit, hlavne na to musi byt klid. Nekdo tomu rika meditace, nekdo relaxace, proste ponorit se do hloubky sve mysli. A premyslet si o tom. Kdy to vlastne vse zacalo, kdy se to stalo poprve, co se tehdy delo kolem mne a co jsem prozivala. A casem cloveku zacnou ty vzpominky naskakovat samy. Hodne veci mi ve skolce zacaly zrcadlit me deti. Je potreba opravdu ty veci zacit vnimat. Nekdy uz mi ty veci naskoci, kdyz se o nich mezi reci zminim treba kamaradce. Najednou to secvakne. A jo vlastne, to je kvuli tomu, jak tenkrat… Ale bohuzel zatim jsem ve fazi, kdy si telo resi ty problemy v poradi, ktere ja neovlivnim. A jak clovek dianostikuje, kde to zacalo, tak je skoro vyhrano. Pak uz zbyva si naprogramovat, ze uz ten problem je za mnou, tudiz ty potize nepotrebuji, zucastnenym osobam odpoustim a jdu dal. Vetsinou si hodnekrat z hluboka potrebuji oddychnout a pak citim obrovskou ulevu. Je to pryc. Pokud to nepomuze hned napoprve, zkouset klidne vickrat. Muze to byt opravdu hluboko v podvedomi. A jeste nakonec je super si zavrit treba oci a predstavit si slunce nebo nejakou jinou prijemnou energii, jak mnou proudi.Příspěvek upraven 28.09.18 v 21:35

Moc Ti dekuju, ze jsi to tak hezky vysvetlila :kytka: Mam zkusenost, ze problem, ktery se timto zpusobem objasni, zmizi. Jen me zajimalo, jak k tomu dospejes. Hodne stesti :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.9.18 16:19

Ja jsem malem na AD skoncila. Rok po navratu z materske do prace se mi sesypalo zazivani, mela jsem strasne krece v brise, nakonec jsem nejedla nic, zacala se motat, zacalo mi busit srdce a mit „depky“, bala jsem se nejake vazne nemoci. Prislo mi, ze zapadni medicina je na me kratka, vsechna vysetreni i na gastru dopadla dobre. Ve finale jsem nevedela, jestli je problem ve strevech nebo v hlave. Psychiatr, ke kteremu jsem se objednala, ani nedoposlechl muj pribeh a po minute po me hodil antidepresiva a nejaky oblbovak pro pripad paniky. Az alergolozka si na me nasla cas, na jeji radu jsem zkusila udelat eliminacni testy na intolerance beznych potravin a nastesti jsem objevila pricinu - lepek/mouku. Zacala jsem k tomu chodit na psychoterapii k pani, co mi hodne sedla, spis se tam chodim vypovidat, abych to pak nemusela resit prujmem. Uz jsem skoro rok bez kreci, ale kazdy den, kdyz jdu na velkou, tak se modlim, aby se to nevratilo.

Jo a jeste mi ulevovali bezne cviky z jogy na bederni pater, take mely dobry vliv na cely vnitrek.

• Citovat
  • Upravit
25126
29.9.18 19:09

Tak to je vtip dne. Takze tobe napsal lekar AD na celiakii. Husty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
29.9.18 19:41
@Alberta píše:
Nemáte taky ten pocit, že dnes každý druhý zobe antidepresiva jako lentilky? Já jo, protože dělám ve zdravotnictví, denně mi rukama projdou desítky lidí, s (většinou) běžnými nemocemi(angíny, chřipky..střevní chřipky až po závažnejší jako cukrovku atd..) když se jich ptám na trvale užívané léky, tak 8 z 10.žen zmíní antidepresiva 8o Podobné je to u chlapů i mladých kluků, tak 5 z 10.tak bere AD..jak je to možné? To je v dnešní době normálni? Když se některých z nich zeptám, tak většina důvodů je teda zoufalá..jako že: mám moc práce, nestíhám, stres v práci, nemůžu v noci spát, bojím se že mi manžel zahne…pristě sebevědomí 0. Chlapi zase taky stres v práci, dluhy, příliš náruživaá manželka-milenka, někdy současně..jako já vím že někdy jsou AD nezbytné(nemoc, úmrtí, rozvod..atd),ale cpát do sebe AD kvůli ovlivnitelným věcem?? To je smutné. Nebo jsme generace slabochů, kteří chtějí být v očích druhých perfektní, a když to nejde, zobeme pilulky? Jaký máte názor vy?

Je to prostě velká móda, s tím nic nenaděláš. Berou to skoro všichni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
29.9.18 21:11
@MartinaIrena píše:
Tak to je vtip dne. Takze tobe napsal lekar AD na celiakii. Husty

Co je na tom vtipného? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25126
29.9.18 21:53
@jenny.fields píše:
Co je na tom vtipného? :think:

Chtela jsem tim rict, ze to je absurdni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
29.9.18 22:45
@MartinaIrena píše:
Chtela jsem tim rict, ze to je absurdni.

Ale bezne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast