Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte maminky potřebuji nutně velkou radu. Moje malé miminko kterému je skoro pět měsíců strašně moc zlobí začala jsem s příkrmy a pořád knourá a někdy pláče. Musím ho nosit s pokoje do pokoje. je nespokojené nevim us co dal. kojim ho ale jen v noci a nekdy pres den mliko uz moc pres den nechcce a nekdy i blinka. nevim co stim mam prvni miminko a fakt newim kdyz prestanu s prikrmi pk sice neco bude okej ale zase bude mit hlat. PROSIM o velkou radu. PORAD TLACI ALE ONO NIC MUSIM MU PORAD DAVAT TEPLOMER NEKDY AZ 3 DENNE PROTOZE PLACE A PLACE MA ZACPU NEWIM CO MU DAVAT DAVAM MU PRESNIDAVKY OD UKONCENEHO 4 MESICE HELLO ZNACKY HAMANKY JSEM DAVALA ALE TO BYLA KATASTROFA. NEKDY BRAMBORY ROZMACKANE. STAVICKY OD HIPP. VIC MNE NENAPADA MOC DEKUJI ZA RADU JSEM ZOUFALA. CHTELA BYCH SE ZBAVIT TEPLOMERU
Zlobivé miminko
vy nechodíte k lékařce? Určitě ti poradí. Internet je rad taky plný. Uvař třeba dýni, do brambor přidej olej nebo máslo. Přeslazené kupované ovocné přesnídávky asi nebudou nejvhodnější první příkrm. A pokud má tak málo kojení, klidně bych ještě zavedla UM. Nějak nechápu co teda jí? Možná má prostě jen hlad.
Přibírá na váze? Roste? Kolik plen denně počůrá? Podle popisu mi připadá hladové, přes den je na UM? Určitě dál kojit i přes den nebo dávat UM, u takhle malého miminka jsou příkrmy ještě jako doplněk k mléku, ne hlavní složka stravy. Jinak k bramborům mrkev, petržel nebo další zeleninu, internet je toho plný (i tady emimino). Jestli je přes den jen na přesnídávkách, tak se nedivím, že stále pláče - má pravděpodobně prostě hlad.
Já dávala na zácpu šestkovou šťávu, do mléka probiotika (ale já nekojila). A tohle nám pomohlo na zácpu vždycky.
Tvoje miminko ale prece nezlobi! Tvoje miminko ma zacpu a musi ho dost bolet brisko a proto place. Porad se s doktorkou co s tim.
Dcera se mi jako mimino zabetonovala borůvkovou přesnídávkou. Ale strašně, řešila to doktorka přes psyllium, čípky a pak by nastoupila razantnější metoda. Nu, ale zabralo psyllium. Určitě ale více mléka, klidně UM.
Ale určitě, jak píšou holky, nejdřív dát do hromady jídlo. Přes den bych dávala ještě mléko. Příkrmy nemají být hlavní složkou v jídelníčku 5měsíčního mimča.
Petimesicni by nelo vicemene byt stale na mliku, prikrm tak jeden, ne?
Kolik a ceho prikrmujes?
Tak to ja mam trosku jiny problem… Holky kolik ml caje a kolik ml mm by melo vypit 14ti denni miminko… Mam asi trosku nenasytu porad by pila pupik ma nafoukly, pribira normalne…
@kacka024 pokud kojis tak zadny caj
Příspěvek upraven 21.12.14 v 19:22
@katrinnka miminko není zlobivé!!! proč nekojíš víc? Koj i přes den, s příkrmem není kam spěchat. Pokud bolí bříško, zkus nějaké kapky. Je normální, že miminko v tomhle věku chce chovat a nějakou zàbavu. ![]()
Kojim cca po 2 hodinach ve dne i v noci… Obcas chce i casteji. Jsem nezkusena omlouvam se za asi dost blby dotaz
Pětiměsíčnímu bych rozhodně nedávala brambory a taky dávat mu třikrát denně teploměr do zadečku je hrůza! Jídelníček konzultuj s lékařkou, podle mě je mu špatně z těch tvých experimentů.
@katrinnka Taky si myslím, že takhle malé miminko by mělo být hlavně na mléku, i když třeba umělém. A příkrm zkoušet jeden za den. A určitě nezlobí, spíš se trápí a neumí to dát jinak najevo než pláčem