Strach z vody

9
19.12.14 21:14

strach z vody

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Máme 6 měsíční dceru. Od narození se ráda koupala. Dokonce se i při koupání smála. Teď jsme byli na očkování a nemohli jsme ramínko namočit tak jsem ji chtěla osprchovat co jsem neměla asi dělat. Začala plakat a teď jí neporadím ani postaru odkoupit, aniž by plakala. Dostala asi strach. Co mám dělat, aby se zase koupala z úsměvem. Děkuji za rady. Zuzka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
154
19.12.14 21:16

@Zuzka0580 zkusila bych napustit vanu a koupat se s ní, naše malá to zbožňuje :-) třeba to pomůže…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1394
19.12.14 21:21

Myslím, že to je z té sprchy. Takhle jsem jednou osprchovala malou, a pak se cca měsíc bála koupat. Zkus se vykoupat s ni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3678
19.12.14 21:25

Nas maly miluje koupani, ve vode je zivel a dokonce chodi na plavani bez rodicu jen s instruktorkou. Nicmene nesnasi sprchovani, breci, jeci, snazi se vyskocit z vany…takze ted ve svych 20 mesicich se koupe v kyblicku a tam je spokojeny!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6578
19.12.14 21:28

Taky bych řekla, že je to tou sprchou. Malý se ale (i když jsem do té doby nikdy nesprchovala) taky začal z ničehonic bát koupání, ale to byl větší, cca rok. :think: A tady jsem četla diskusi, že to tak někdy děti mají a pak je to zase přejde. Malému to tehdá vydrželo tuším 14 dní a pak už zase pohoda. Tak jsem ho vždycky jenom rychle umyla a šel z vany ven, zbytečně jsem ho tam netrápila. Neboj, chuť ke koupání se ji snad brzy zase vrátí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
19.12.14 21:30

@smudlik.esta No taky si myslím, že jsem to zavinila já, chtěla jsem udělat dobře a jak to dopadlo. Vyzkouším a budu doufat, že to bude lepší a nebude to trvat dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
19.12.14 21:34

Dneska jsem koupala ve vaničce, ale bohužel s kravál. A to jsem sprchu neměla. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
19.12.14 21:36

@lovesmile snad máte pravdu a nebude to dlouho trvat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1394
19.12.14 21:39

@Zuzka0580 mě to tenkrát taky nedošlo. Něčím se hrozně upatlala a tak jsem ji chtěla jenom rychle omýt. Taky jsem si pak nadávala, protože mi první dva měsíce když se narodila každý koupání hrozne probrečela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.12.14 21:51

To je tou sprchou. Slecny sa pytaju kupat, a cvachtaju sa aj hodinu, ak dovolim, ale uz len pri slove sprcha revu jak najate.
Inak, u starsej sa to zlomilo, ked sme ju raz skusili osprchovat pri hysterickom zachvate, chcela som vyskusat nieco ine nez placnutie… blby napad :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
791
19.12.14 21:56

@lovesmile My teď doma řešíme to samé. Syn má zničeho nic hrůzu z vody. Do nedávna uplný vodník. Má za sebou i dva kurzy plavání a teď vidí napuštěnou vanu a chytá hysterák :roll: I když ho pak hned vyndám, tak ještě vzlyká (a to je jinak absolutně neplačící batole)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5548
19.12.14 21:59

Mala 4 roky se tqky brutalne boji vody :-(.Staci kdxz vidi ze beru nove obleceni a je zle :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
19.12.14 22:01

@Plomba přesně tak jak nás přidat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6578
19.12.14 22:07

@Plomba A kolik mu je? Nevím, čím to je, jestli se něčeho leknou nebo co, to asi ne. To by člověk věděl aspoň důvod toho náhlého strachu z vody. Jak dlouho se bojí vody? Snad ho to taky brzo přejde. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15415
19.12.14 22:27

Malá tohle taky jedno období měla, vždycky se koupala ráda a pak najednou absolutní averze, strach ve vodě, brek. Snažila jsem se jí upoutat hračkama, hrát si s ní ve vodě, celou dobu jsem jí něco vyprávěla, tenkrát to ustalo, že jsme ve vaničce přelévali vodu, to jí zaujalo a bavilo a už na ten strach tolik nemyslela. Taky nevím, co to odstartovalo, trvalo to snad měsíc, než jí to přešlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí