Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Maminky, potřebuji poradit mam 2měsični mimčo a už 2 den kajdí zelenou stolici.mate zkušenost čím to muže bejt? mam strach že to je něco važneho.
Kojíš? Moje 2měsíční je na Sunaru a takovou stolici má skoro od začátku. Malý byl taky na Sunaru a to samé. ![]()
Může vadit laktoza, zkus omezit mléčné vyrobky. Nekdy se rika, ze to je hladova stolice, ale cetla jsem, ze je to mytus.
Mame nutrilon comfort nemel to az ted prave
trva mu nez se vykaka…a kdyz se vykaka tak to i hodne zapacha
Zelena stolice je většinou po um a muže ji způsobit i nepravidelne vyprazdňování. Ve strevech dochází k reakci, která tu zelenou barvu způsobí. Moje se vyprazdnila třeba jednou za dva dny a ta první čast (přední stolice) byla vždy zelena, ale zadní uz normálně žlutá. Pokud nemá ve stolici hlen nebo krev, nemelo by to nic byt. Kdyžtak v pondělí zavolej dr ať ti k tomu něco rekne.
Na zacatku udelal trochu zlute pak kdyz se vykakal uplne tak uz byla zelena..
A ta zelená je jaká? Dcera měla tmavě zelenou, řidší stolici a vyklubala se z toho salmonela.
Dcera měla 4 měsíce a byla jen na UM. Nikdo mi nedokázal vysvětlit z čeho - celá rodina včetně babiček měla výsledky negativní, na hygieně mi tvrdili, že v dané šarži UM se nic nenašlo. ![]()
Po UM je zelená stolice většinou kvůli železu, které je v UM obsaženo. Tak mě to říkala Dr.
U nas to bylo tak, že když jsem kojila měla zalenou s hlenem a to byla ta hladova stolicka. Neměla jsem mlicko. Pak jsme presly na UM Hami, to měla žlutou. Teď jsme na Beba HA a má zelenou a extrémně zapachajici. Pokud tam není hlen asi by to mělo být v poradku. Ale zas je divný, že je stále na stejném UM a z ničeho nic má stolicku zelenou. Možná zajdi radši k mudr.
ještě, ta zelená je tmavá? Jakoby brcalova?
@Ema1984 @Kirbisek @mrs.gendy Jako holky je fakt, že malá má tu stolici taky hrozně řídkou a strašně zapáchající, myslíte, že by to mohlo být něco vážnějšího?
Jinak přibírá pěkně, má teď ve dvou měsících 5700 g a pořádné faldíky, je spokojená, brečí akorát někdy večer a to bych řekla, že ji bolí bříško. ![]()
Pokud máš UM, tak to dělá větší obsah železa ve stravě. My to měli po Beba, změnili jsme na Sunar a pohoda
Celou dobu ok, a uz je to 2 den co to ma budou mu 2.mesice prckovi