Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nase holcicka mela pred par dny 9 mesicu a zacina me trapit, ze se nechce pohybovat… otaci se z briska na zada a naopak ale ty nozky a brisko proste od zeme neodlepi a neodlepi..
chodime s ni uz nejaky treti mesic na rehabky, ale nevidim nijak velke vysledky.
Kdy se zacaly pohybovat vase deticky?
dekuji za odpovedi a omlouvam se za mozna pro nekoho hloupy dotaz ![]()
Ahoj,
můj syn se začal plazit v 10 měsících, do té doby se uměl přetočit jen ze zad na břicho. Dva týdny na to začal lézt a naučil se otáčet z břicha na záda. Na žádná rehabka jsme nikdy nechodili, doktorka v tom neviděla problém, prý byl prostě pomalejší. Vy jste pod dohledem, tak neměj strach.
Moje asi v deseti mesicich a to sama bez nejakeho cviceni. Na bricho se otacela az v osmem mesici. Ja ju dala svuj cas.
@Piggy12 píše:
Nase holcicka mela pred par dny 9 mesicu a zacina me trapit, ze se nechce pohybovat… otaci se z briska na zada a naopak ale ty nozky a brisko proste od zeme neodlepi a neodlepi..chodime s ni uz nejaky treti mesic na rehabky, ale nevidim nijak velke vysledky.
Kdy se zacaly pohybovat vase deticky?
dekuji za odpovedi a omlouvam se za mozna pro nekoho hloupy dotaz
mám stejný problém..taky mě to trápí.. ![]()
Můj syn má 7 měsíců a 2 týdny a umí, to co píšeš ty a já už panikařím, že nic neumí
taky mu dávám svůj čas, ale on ani nepéruje na kolínkách, nic…valí sudy, jak o život, takže se dostane, kam chce a otáčí se kolem své osy, ale na nějaké lezení nebo sezení ani náznak, když mu ty ručičky dám, jakoby na to pérování, tak okamžitě zvedne zadek a nebo jde do sedu, ale sám ne…jinak ještě špulí zadek, ale ruce pořád ne a ne zapojit… ![]()
@MonikaN.89 Tak ten náš ani sudy neválí..jen za pomocí dospělé osoby..jenom leží na zádech a sem tam se stočí na bok za hračkou nebo za zvukem. Jinak nic..
Pokud chodíte na rehabky, tak jste pod dohledem a kdyby bylo něco špatně, tak by ti to tam řekli ![]()
taky máme mladšího lenocha… plazit začal kolem 10 měsíce, lozit až po roce a chodit v 15ti měsících ![]()
@Piggy12 nas starsi zacal lezt az v 10 a pul mesicich a taky jsme chodili na rehabku. Ve 14 mesicich uz behal. Mladsi je ted 8 mesicu a taky je to povalec
neresim, maji svuj cas ![]()
Kamarádky syn v 9 měsících jen ležel jako placka, ani se nepřetáčel. Ve 13 měsících chodil. Nechodili ani nikam na rehabky, dohnal to všechno sám. ![]()
Taky máme lenocha. V 8,5 se začala přitahovat (není to klasické plazení). Ted je jí 9,5 a peruje na kolínkách. Zatím neleze, klasicky se plazit asi nebude. Plazení čekám to tak do 14 dnů. Přetáčet z bříška na záda se začla až v 7,5. Taky jsem se stresovala. Ted už vidim, že jen potřebuje čas. Postupuje dle hesla velice pomalu vpřed ![]()
Tohle když čtu, tak mě ještě víc sejří, že s děckem co se na břicho otáčí od 4 měsíců chodíme cvičit vojtovku
jen protože je předčasně, což se vlastně točil ve 3 měsících, ale jednou jsem se dostali do spárů neuroložky a ta nás nepustí ![]()
Buď v klidu, některý děti jsou prostě línější. můj mladšíse okolo 9m začal maličko plazit, ale jen když ho nikdo neviděl..když chtěl nějakou hračku opodál, se vždycky rozhlídl, a když někoho viděl, tak se na ni začal jen jakoby natahovat, a naznačovat, že to nejde, ale jak jsme odešla, přišla za minutu, a našla ho u hračky
uměl to, ale byl vyloženě línej, max příplaz k hračce, že by se plazil přes půl pokoje, to ani omylem
lézt začal v 10,5, postavil se ve 14, chodit začal v 18, teď bude mít 3, a nikdo by to nepoznal. jen ta lenost mu zůstala
na neuru jsme byli jednou, a diagnóz azněla „líné dítě“. tak to máme i potvrzený, že mladej je lenoch ![]()
Moje první dcera byla narozená v 25tt a seděla v 11m, válela sudy aby se dostala kam potřebovala, chodit sama začala v roce a půl a teprve pak začala lozit. cvičil jsme vojtovku, jak začala chodit tak jsme přestali. druhá dcera narozená 38tt seděla v 10m, chodila v roce a lozit začala taky až potom co se naučila chodit.moje třetí dítko synnarozený 40tt má 10 měsíců přetáčet s bříška na záda a naopak začal cca 4-5 dělá to dodones dostane se tak tam kam potřebuje. v 9 měsících si sám sedl. a pořád nelozí ani na kolínka se nestaví. hlavu si s toho nedělám podle dr je v pořádku. má prostě svoje tempo ![]()
Tak já mám opačný problém. Zakladatelko neber to prosím jako „hele co všechno umí moje dítko“. Ono není o co stát. Já ti třeba závidím, že máš dítě „placku“. Ten můj je neřízená střela. Všechno určitě dožene neboj. U dvou kamarádek měly holky taky na všechno čas, začaly chodit až v 18.měsících a na cvičení nechodily.
@Bejbyy Jakože chodíte cvičit, protože to začal dělat moc brzy? Já mám právě mladšího taky strašně napřed. Začal se mi točit na obě strany na břicho, když mu byly tři měsíce a den. Ve čtyřech lezl, v pěti seděl, v 6 stál a chodil kolem nábytku..masakr. Kolikrát jsem si říkala jestli to není na jeho záda nebo kyčle špatně. Ale dělal to všechno sám od sebe, já ho spíš brzdila, ale marně. Dr. byla z jeho čilosti vždycky paf, ale nikdy nic neříkala o cvičení. Teď mu je 15 měsíců a nohy má jak fotbalista, úplně do ó. Doufám, že záda bude mít ok.