Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Máte z vás některá špatnou zkušenost? Koukala jsem na různá videa s koupáním a miminko v něm mi přijde klidné tak přemýšlím že bych si taky pořídila
Já osobně bych do toho nešla, já sama potřebuji na všechno prostor, takže bych byla jako slon v porcelánu mít na koupání, manipulaci tak málo místa.
![]()
Ahoj, no my ho měli a malému se v něm moc líbilo. Jako novorozence jsme se ho v něm trochu báli koupat, protože se musí miminko držet, aby mu nepadala hlavička. Ale zvládli jsme. Akorát se tam vlezl tak max do šesti měsíců, to je dle mého veliká nevýhoda ![]()
Měli jsme tenhle: http://vanicky-a-kybliky.heureka.cz/…paci-kyblik/
Mně tam malý nešel umýt, protože v něm není místo pro manipulaci, takže jenom seděl v kýblu ![]()
Tady má tak kolem toho půl roku, možná trochu míň a je tam naknap.
Jen same vyhody - spotrebujes vyrazne mene vody, voda zustava dele tepla, mimi se v nem citi v bezpeci a je skladny a muzes koupat kdekoliv. Nas malej ho miloval a nikdy pri koupani nerval. Kdyz byl kyblik malej, tak jsme poridili lehatko do vany, ale vetsinou se s tatou sprchoval.
Koupili jsme a nepouzivali jsme, byl v nem snad jednou, moc se mu to nelibilo a mne se nelibila takova nic moc manipulace, tak uz ho mam pres dva roky jako kybl na pradlo ![]()
@zzuza píše:
Tady má tak kolem toho půl roku, možná trochu míň a je tam naknap.
Togle vubec neni naknap, bych ti nasla fotku naseho, vyzadoval ho jeste ve 2,5 letech.
Malá byla jako mimčo hodně ubrečená, ale v kyblíku se vždy zklidnila a v její tvářičce by se dalo vyčíst jen a jen blaho
Půjdeme do něj určitě i tentokráte, i když je díky rozměrům jen „na chvíli“ ![]()
@kacenka8 A jinak negativum je, ze tam to dite poradne neumejes, ale to zas neni treba, protoze pokadene ani poblite tam clovek nedava a na zbytek staci i to odmoceni…
Já teda negativum ještě nenašla
mydlím celý tělo jen cca jednou týdně a to mi pomáhá manžel, takže malýho on drží a já mydlím, trošku ho povytáhneme z kýble ven. Denně mydlím jenom zadeček a opět povytáhnu, opřu si ho o předloktí, namydlím a šup zpátky. Popřípadě drží manžel. Dneska už ani pořizovací cena není překážkou, protože se dá sehnat bazarový za pár korun. Když s tím nažel přišel, že budeme děti máchat v kýblu klepala jsem si na čelo, ale prvorozenýho jsme koupali v ložnici a přenášet vaničku byl očistec, narozdíl od kýble.
Jako bonus vidím i to, že kolikrát je třeba oblečení zadělaný on stolice, tak ho rovnou do kýble po koupání namočím.
Mě se v kýblu s dítětem strašně špatně manipulovalo. Dcera tam byla dvakrát. Ona ale měla ráda prostor, tak se od 3 měsíců koupala ve velké vaně.