Hodnota d-dimery

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
10142
7.1.16 10:32

@jdukolem pro jistotu nebo by tam mohlo něco být s touto hodnotou i když mi napsali negativní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
7.1.16 10:36
@Petttruše píše:
@jdukolem pro jistotu nebo by tam mohlo něco být s touto hodnotou i když mi napsali negativní?

hele takhle znám víc případů kdy D-dimery byly sice tak nějak přiměřené, ale UZ žil ukázal ne hlubokou trombozu ale povrchovou a nebo minimálně žilní insuficienci.. já bych to ted nepodceňovala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
7.1.16 11:10

@jdukolem ok, zazadam si u praktického o zadanku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2467
7.1.16 11:15
@jdukolem píše:
objednej se do angio poradny na UZ žil..

Presne tak, ale mozna bude potrebovat doporuceni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
7.1.16 11:17
@Petttruše píše:
@jdukolem ok, zazadam si u praktického o zadanku…

držím palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
7.1.16 20:22

Holky, povedlo se mi dostat k cévnímu chirurgovi, který má u nás soukromou ordinaci, byla jsem tam dnes. Tak koukal, měřil mi lýtko, tak obě mám stejná, i když mi prostě to jedno přijde malinko větší, ale tak dobrý, prohmatal, procvičil a koukal na tu žílu vzadu, říkal, že je teda výraznější, ale není to křečová žíla, má akorát teda bohatou žilní kresbu a zatím to prý nevypadá na „nic“, že uvidíme, co z toho bude či nebude, je tam i v neděli, tak mám ještě přijít a podívá se, co to udělá za dva dny. Prý ty dimery a CRP jsou minimální hodnoty, že to prostě podporuje to, že to nic není, ale že by třeba třeba mohlo být eventuálně žilní nedostatečnost, ale že to prý právě uvidíme. Napsal mi CYCLO 3 FORTE, to si zítra vyzvedávám…

Tak asi dobrý?
Můj táta má takhle výrazný žíly na nohou a babi měla křečáky, tak to asi budu mít taky…někdy… :nevim:

A ještě ta bolest, že prý to je matoucí, ale prostě to může být i k sedacímu nervu, ale to je prý varianta, což já mám lumbagii a ischiasem trpím často a v bedrech mě bolí.
Ještě říkal, že tromboza se neprojevuje tak, že se takhle náhle zvýrazní žíla z ničeho nic, ale že je to delší proces, postupný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
7.1.16 20:27

@Petttruše :kytka: tak sláva…to je dobře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2467
7.1.16 20:29

@Petttruše tak hlavne ze te pohlida to je super!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
7.1.16 20:40

@jdukolem @Alex17 :hug: :hug: díky. J8 s ehned všeho bojím, tak snad se nemusím bát, že mi někde něco praskne. J epravda, že mě to začalo ted od pondělka, co jsem po mateřské v práci. MOžná to josu jen těžké nohy a žíla mi nějak vyskočila nevm proč, třeba už jsem pak taky strachy viděla něco víc, a to že mě to vzadu trochu táhne ted od zadku do lýtka, to mě k těm zádům nenapadlo. Najednou zase sedím u PC 8 hodin a před tím stála u té inventury, což nejsem zvyklá…no uvidíme..říkal, když bych měla strach, pošle mě i na sono pro klid, ale že pro to ted nevidí žádný důvod…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2467
7.1.16 21:08

@Petttruše podle toho co pises jsi v dobrych rukou :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
10.1.16 11:28

Holky, dnes jsem byl an akontrole, tak křečová žíla mi tam ještě trochu zůstala, ono prý ž ei mám MS, se to může trochu „nakypřit“, nicméně noha bez otoků, mám dobrat to Cyclo 3 fort a pak bychom se domluvili, když budu chtít, tak mi žílu „vyndá“ sklerotizací.

Ptala jsem se ho na ty kompresivní punčochy, tak mi na tu nohu napsal poukaz (dg. 1839) do zdravotních potřeb, že vyzkoušet mám a prý uvidím. Napsal mi tam nějaké punčochy Avicenum 360 stehenní. Nevíte, náhodou, kolik se pohybuje cena doplatku? KOukám na net, stojí cca 300-600 kč. On nic neříkal, tak nemám zdání…
díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2467
10.1.16 20:58

@Petttruše ja mam jine, ale doplatek byl kolem 150 Kc, snad to bude podobne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.4.16 10:08

D dimery

Ozivuji diskuzi. Mam dotaz ohledne D-dimeru. Byla jsem v patek u lekare pro bolest nohy a horsi dychani. Vysli mi D dimery 0,560…neni to moc? Vsude jsem cetla, ze nirma je do 0,25 max do 0,5. Jinak mi udelali dopplera na jednom miste ve stehne a na jednom miste v lytku a RTG plic. To bylo ok. Myslite, ze tu hodnotu muze ovlivnit I neci jineho? Mam menstruaci, jsem 4 mesice po porodu a v unoru prodelany silny mykoplasmovy zapal plic. Jinak CRP je v poradku. To dychani je furt divne…takove svirave, ale to uz prisuzuju nervum :( Moc dekuji za odpovedi.

• Citovat
  • Upravit
64958
10.4.16 10:16
@Anonymní píše:
Ozivuji diskuzi. Mam dotaz ohledne D-dimeru. Byla jsem v patek u lekare pro bolest nohy a horsi dychani. Vysli mi D dimery 0,560…neni to moc? Vsude jsem cetla, ze nirma je do 0,25 max do 0,5. Jinak mi udelali dopplera na jednom miste ve stehne a na jednom miste v lytku a RTG plic. To bylo ok. Myslite, ze tu hodnotu muze ovlivnit I neci jineho? Mam menstruaci, jsem 4 mesice po porodu a v unoru prodelany silny mykoplasmovy zapal plic. Jinak CRP je v poradku. To dychani je furt divne…takove svirave, ale to uz prisuzuju nervum :( Moc dekuji za odpovedi.

doktorka mi říkala, že hodnoty lehce nad normu může zvednout i třeba viroza a jiné nemoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.4.16 10:19

@vokishka takze I to, ze se treba ta mykoplasma jeste trosku drzi v tele? I kdyz CRP, ktere svedci o zanetu je ok?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex