Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Holky prosím vás,
byla jsme na krvi na d_dimery a CRP. Trochu mě bolí levé lýtko, spíš jako pocit plnosti, malinko mi přijde větší když se zaměřím a tužší, a za kolenem, v té jamce mi trochu vyskočila žíla až do stehna vzadu, žílu tam asi mívám, ale prostě je plnější a víc vidět. Brali mi krev a dimery vyšly 0,49, jen za tím není napsaná jaká jednotka a CRP 3. KOukám na honoty dimerů a nějak se v tom nevyznám a někde mi to ukazuje víc někde mín…Vím, že jsou asi dvě jednotky, ale ted si nejsem jista, zda-li je výše 0,49 fakt ok
víte někdo…??
Ještě, dnes jsem dostala MS, jestli i to může nějak něco ovlivnit…
Je to hraniční. co na to říkala doktorka klinicky? jak hdnotila ten výsledek? co teda doporučila?
@Lama Lama napsala mi do zprávy, že vyloučena HŽT a zánět v těle a mně řekla, že krev je v pořádku a tromboza je vyloučena. Jenže pak koukám na net a nejsem si jista těmi hodnotami…ani nevím, jaká je to jendotka a nevím, kolik je maximum
noha mě nebolí, možná malinko trochu pne.
Je teda ještě pravda, že od pondělka děláme v práci inventury a celých skoro 8 hodin prostojím…ale nevím…vylekala mě ta vylezlá žíla, ted je zase víc „zalezlá“, ale nevím nevím,… ![]()
Negativní se považuje do 0,5mg/L?? je to v těchto jednotkách?
Co ten menzes, může něco ovlivnit v testu? to je asi blbost co…
Já nemám křištálovou kouli, typuji, že to bude tak nějak. normy má každá lab. svoje, takž orientačně. navíc musíš mít s danou laborkou zkušenosti. někde to chodí vyšší, někde mín
@Petttruše píše:
Holky prosím vás,byla jsme na krvi na d_dimery a CRP. Trochu mě bolí levé lýtko, spíš jako pocit plnosti, malinko mi přijde větší když se zaměřím a tužší, a za kolenem, v té jamce mi trochu vyskočila žíla až do stehna vzadu, žílu tam asi mívám, ale prostě je plnější a víc vidět. Brali mi krev a dimery vyšly 0,49, jen za tím není napsaná jaká jednotka a CRP 3. KOukám na honoty dimerů a nějak se v tom nevyznám a někde mi to ukazuje víc někde mín…Vím, že jsou asi dvě jednotky, ale ted si nejsem jista, zda-li je výše 0,49 fakt okvíte někdo…??
Ještě, dnes jsem dostala MS, jestli i to může nějak něco ovlivnit…
a ultrazvuk žil ti dělali?
@Petttruše podle jejich vysledku ti hlubokou zilni trombozu vyloucili, ale je to krev, urcite bych si nechala udelat UTZ nohy, co te boli. Ja mam HZT (dostala jsem v tehotenstvi) a moje hodnota byla uz pres 5 celych
. Myslim, ze prave do 0.5 je to ok, co si pamatuju. Ale ono ta krev D-D neni zcela prukazna, kdyz se neprida ten UTZ.
@Alex17 píše:
@Petttruše podle jejich vysledku ti hlubokou zilni trombozu vyloucili, ale je to krev, urcite bych si nechala udelat UTZ nohy, co te boli. Ja mam HZT (dostala jsem v tehotenstvi) a moje hodnota byla uz pres 5 celych. Myslim, ze prave do 0.5 je to ok, co si pamatuju. Ale ono ta krev D-D neni zcela prukazna, kdyz se neprida ten UTZ.
blbost.
Pokud je D-dimer nega, tak je trombóza prakticky vyloučena.
pokud je pozit, tak se dělá UZ, který jí bud potvrdí nebo vylouží. protože pozit. dimer vůbec neznamená, že to musí být kvůli tromboze, příčin je spousta
@Lama Lama píše:
blbost.
Pokud je D-dimer nega, tak je trombóza prakticky vyloučena.
pokud je pozit, tak se dělá UZ, který jí bud potvrdí nebo vylouží. protože pozit. dimer vůbec neznamená, že to musí být kvůli tromboze, příčin je spousta
No pokud ji to boli, je porad lepsi UTZ k tomu, i kdyz je to negativni. Ja mela uz dve trombozy, pri prvni diagnostice byla krev negativni a tromb tam byl, takze mozna jsem vyjimka vyjimek, ale bylo to tak
@Alex17 ultra zvuk mi nedělali… Jen že je to v pořádku… Punčochy koupím asi, děkuji… Mě dělali dimery i v říjnu, listopadu, bolelo mě na hrudi, nakonec to byla pater, a měla jsem dimery 0,36. Jo, ještě beru letrox 50 na hypofunkci sz, ale to taky asi nic neovlivní…
@Petttruše jako ty puncochy ti pomuzou i na ty vydtouply zily kdyz hodne stojis / chodis. A poptej se obvodni na prasek Detralex na zily.
Detralex beru teď od prosince… Mě totiž už minulý měsíc bolely obě lýtka, malinko, dělaly ty dimery jak jsem psala, že jsem měla 0,36, řekli, že je to od páteře, mám blbou bederní, diskopatii a lýtka jsem oteklé neměla, ale řekli, že Detralexem nic nezkazim… Už tam mám tak na dva dny… Takze ten mám…
@Petttruše píše:
Dobrý ty punčochy, ty si koupím
objednej se do angio poradny na UZ žil..