Hodnota d-dimery

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
10142
6.1.16 20:57

Hodnota d-dimery

Holky prosím vás,

byla jsme na krvi na d_dimery a CRP. Trochu mě bolí levé lýtko, spíš jako pocit plnosti, malinko mi přijde větší když se zaměřím a tužší, a za kolenem, v té jamce mi trochu vyskočila žíla až do stehna vzadu, žílu tam asi mívám, ale prostě je plnější a víc vidět. Brali mi krev a dimery vyšly 0,49, jen za tím není napsaná jaká jednotka a CRP 3. KOukám na honoty dimerů a nějak se v tom nevyznám a někde mi to ukazuje víc někde mín…Vím, že jsou asi dvě jednotky, ale ted si nejsem jista, zda-li je výše 0,49 fakt ok :think: víte někdo…??
Ještě, dnes jsem dostala MS, jestli i to může nějak něco ovlivnit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
81477
6.1.16 21:17

Je to hraniční. co na to říkala doktorka klinicky? jak hdnotila ten výsledek? co teda doporučila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
6.1.16 21:21

@Lama Lama napsala mi do zprávy, že vyloučena HŽT a zánět v těle a mně řekla, že krev je v pořádku a tromboza je vyloučena. Jenže pak koukám na net a nejsem si jista těmi hodnotami…ani nevím, jaká je to jendotka a nevím, kolik je maximum :? noha mě nebolí, možná malinko trochu pne.
Je teda ještě pravda, že od pondělka děláme v práci inventury a celých skoro 8 hodin prostojím…ale nevím…vylekala mě ta vylezlá žíla, ted je zase víc „zalezlá“, ale nevím nevím,… :think:

Negativní se považuje do 0,5mg/L?? je to v těchto jednotkách?
Co ten menzes, může něco ovlivnit v testu? to je asi blbost co…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81477
6.1.16 21:29

Já nemám křištálovou kouli, typuji, že to bude tak nějak. normy má každá lab. svoje, takž orientačně. navíc musíš mít s danou laborkou zkušenosti. někde to chodí vyšší, někde mín

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81477
6.1.16 21:31

O menstruaci seto říká, já osobně byh řekla, že ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
6.1.16 21:44
@Petttruše píše:
Holky prosím vás,byla jsme na krvi na d_dimery a CRP. Trochu mě bolí levé lýtko, spíš jako pocit plnosti, malinko mi přijde větší když se zaměřím a tužší, a za kolenem, v té jamce mi trochu vyskočila žíla až do stehna vzadu, žílu tam asi mívám, ale prostě je plnější a víc vidět. Brali mi krev a dimery vyšly 0,49, jen za tím není napsaná jaká jednotka a CRP 3. KOukám na honoty dimerů a nějak se v tom nevyznám a někde mi to ukazuje víc někde mín…Vím, že jsou asi dvě jednotky, ale ted si nejsem jista, zda-li je výše 0,49 fakt ok :think: víte někdo…??
Ještě, dnes jsem dostala MS, jestli i to může nějak něco ovlivnit…

a ultrazvuk žil ti dělali?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2467
6.1.16 21:57

@Petttruše podle jejich vysledku ti hlubokou zilni trombozu vyloucili, ale je to krev, urcite bych si nechala udelat UTZ nohy, co te boli. Ja mam HZT (dostala jsem v tehotenstvi) a moje hodnota byla uz pres 5 celych :,(. Myslim, ze prave do 0.5 je to ok, co si pamatuju. Ale ono ta krev D-D neni zcela prukazna, kdyz se neprida ten UTZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2467
6.1.16 21:58

Jooo a kompresnima punchochama nic nezkazis ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81477
6.1.16 22:02
@Alex17 píše:
@Petttruše podle jejich vysledku ti hlubokou zilni trombozu vyloucili, ale je to krev, urcite bych si nechala udelat UTZ nohy, co te boli. Ja mam HZT (dostala jsem v tehotenstvi) a moje hodnota byla uz pres 5 celych :,(. Myslim, ze prave do 0.5 je to ok, co si pamatuju. Ale ono ta krev D-D neni zcela prukazna, kdyz se neprida ten UTZ.

blbost.
Pokud je D-dimer nega, tak je trombóza prakticky vyloučena.
pokud je pozit, tak se dělá UZ, který jí bud potvrdí nebo vylouží. protože pozit. dimer vůbec neznamená, že to musí být kvůli tromboze, příčin je spousta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2467
6.1.16 22:16
@Lama Lama píše:
blbost.
Pokud je D-dimer nega, tak je trombóza prakticky vyloučena.
pokud je pozit, tak se dělá UZ, který jí bud potvrdí nebo vylouží. protože pozit. dimer vůbec neznamená, že to musí být kvůli tromboze, příčin je spousta

No pokud ji to boli, je porad lepsi UTZ k tomu, i kdyz je to negativni. Ja mela uz dve trombozy, pri prvni diagnostice byla krev negativni a tromb tam byl, takze mozna jsem vyjimka vyjimek, ale bylo to tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
7.1.16 05:50

@Alex17 ultra zvuk mi nedělali… Jen že je to v pořádku… Punčochy koupím asi, děkuji… Mě dělali dimery i v říjnu, listopadu, bolelo mě na hrudi, nakonec to byla pater, a měla jsem dimery 0,36. Jo, ještě beru letrox 50 na hypofunkci sz, ale to taky asi nic neovlivní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2467
7.1.16 07:59

@Petttruše jako ty puncochy ti pomuzou i na ty vydtouply zily kdyz hodne stojis / chodis. A poptej se obvodni na prasek Detralex na zily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
7.1.16 08:56

Detralex beru teď od prosince… Mě totiž už minulý měsíc bolely obě lýtka, malinko, dělaly ty dimery jak jsem psala, že jsem měla 0,36, řekli, že je to od páteře, mám blbou bederní, diskopatii a lýtka jsem oteklé neměla, ale řekli, že Detralexem nic nezkazim… Už tam mám tak na dva dny… Takze ten mám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
7.1.16 09:54

Dobrý ty punčochy, ty si koupím :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
7.1.16 10:14
@Petttruše píše:
Dobrý ty punčochy, ty si koupím :palec:

objednej se do angio poradny na UZ žil..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí