Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:řekla bych, že jo. Při viroze je taky CRP v pořádku. Navíc to bylo zvýšené jen mírně. Je fakt, že dceři dělali i CT plic (místo rentgenu), ale jí se špatně dýchalo.
@vokishka takze I to, ze se treba ta mykoplasma jeste trosku drzi v tele? I kdyz CRP, ktere svedci o zanetu je ok?
No, mne se dycha spatne od ctvrtka, ale je to jakoby takovy sviravy pocit…myslim, ze je to asi spis od nervu. Ja jsem kdysi mela neco na RTG a plicni me poslala na nejake vysetreni, kde mi pichali nejakou radioaktivni latku. Taky jsem si rikala, ze kazda laborator muze mit ty limity jinak nastavene. A dceri bylo co?
@Anonymní píše:
No, mne se dycha spatne od ctvrtka, ale je to jakoby takovy sviravy pocit…myslim, ze je to asi spis od nervu. Ja jsem kdysi mela neco na RTG a plicni me poslala na nejake vysetreni, kde mi pichali nejakou radioaktivni latku. Taky jsem si rikala, ze kazda laborator muze mit ty limity jinak nastavene. A dceri bylo co?
Nakonec nic nezjistili. Ona má i astma, navíc dost v tu dobu kašlala možná nachlazením. Byla právě u obvodního, ten udělal ty d-dimery, hned ji hnal do nemocnice, tam udělali nový odběr, EKG a CT, s kontrastní látkou. No a všechno vyšlo v pořádku, takže ji rovnou poslali domů. A právě doktorka říkala, že se zvýšené hodnoty objevují relativně často právě při nachlazení a autoim. onemocnění.
@vokishka Tak jsem se vratila z pohotovosti…udelalo se mi odpo tak zle, ze jsem nemohla vubec dychat a pri kazdem nadechu me bodalo v jednom miste na hrudi. Takze krev na infarkt ok a CT s kontrastem taky. Napichali me vsim moznym, ale dychani stejne zadna slava ![]()