Hojení hráze

Napsat příspěvek
Velikost písma:
69235
13.12.11 08:24
řepíček, to se koupí v lékárně?
Klárinecka píše: řepíčková sedací koupel kup si řepíček dělej si dvakrát deně sedací koupel to pomůže byla jsem na tom velice zle a toto mě postavilo zase do normálních kolejí radím to všem a dávají mi za pravdu rada velmi staré porodní sestřičky touto cestou jí moc moc děkuji za vše :potlesk: :potlesk: :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
@pipi
13.12.11 08:53

Sprchovat ledovou vodou. Co nejčastějc, i 10× denně, co stihneš. Mně to pomohlo, zahojeno za cca 3 týdny.

• Citovat
  • Upravit
9018
13.12.11 09:04

No, pokud ti to nehnisá, tak to vše, co píší holky. Ale stačí i obyč. mýdlo, protože pomůže jen čas.
Jak se to hojí, tak táhnou ty stehy. Teprve až se začnou uvolňovat, tak ta bolest poleví.
Mně pomohlo, když mi manžel pár stehů vypustil. Ale věřím, že ne každý má na to náturu. Hráz už je zhojená a i po operaci se stehy vytahují 5. den. Takže se není čeho bát.
Je to neskutečná úleva. Nemohla jsem ani chodit, jak to bolelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.12.11 09:14

měla jsem s tím taky problémy, hojilo se to špatně a na jednom místě se to i trošku rozjelo - byla jsem na kontrole v porodnici a pak nasadila jednoduchý rituál.

pořád jsem používala jen prodyšné porodnické vložky - žádný always igeliťáky!!! v těch se to zapaří a špatně hojí
po každé návštěvě Wc do sprchy - umýt gelem na intimní hygienu - potom opláchnout předem připraveným nálevem rosalgynu nebo řepíku (pomocí injekční stříkačky) - pak pořádně osušit fénem a nakonec máznout gelem dubová kůra
Za alších 14 dní bylo po problému :palec:

• Citovat
  • Upravit
29436
13.12.11 09:43

Příspěvek upraven 25.05.16 v 13:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lilišák
13.12.11 13:17

tak jsem zkusila ten repik a super, jako citim to porad ale je to o dost lepsi! takze dekuji a doporucuju ;)

• Citovat
  • Upravit
734
13.12.11 14:42
Lilišák píše:
tak jsem zkusila ten repik a super, jako citim to porad ale je to o dost lepsi! takze dekuji a doporucuju ;)

Paráda! Řepík je snad na vše.. to vědět, tak taky zkusím.. na druhé se bude hodit :) My si ho pěstujeme na chalupě, je výbornej na krk, když nemůžete polknout, na madle, kloktat a pít… to jen tak mimochodem :-P
Tak ať se daří i nadále! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lilišák
13.12.11 15:25

ja uz ho mela doma protoze mi ho v lekarne doporucili na koupani mimiška s opruzenym zadkem :lol:

• Citovat
  • Upravit
734
21.12.11 23:14

Jo, to máš pravdu, na to je supr. Já ho používala na malýho, když měl cca v roce kvůli zubům zadek samej bolák, nemohla jsem mu na to ani sáhnout :(
Vatový tampónek jsem namáčela v řepíku, omyla, na chvíli přiložila.. ten to úplně vysušil, paxem to namázla a byl to zabírák!!! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
522
11.6.12 10:01

Ahoj, muzu se zeptat, kde jste ten řepík koupili? Normalne v lekarne a nebo nekde v lecivech? Diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
734
11.6.12 12:15
@Suzann píše:
Ahoj, muzu se zeptat, kde jste ten řepík koupili? Normalne v lekarne a nebo nekde v lecivech? Diky

Ahojda. Určitě seženeš v lékárně, tam by měli mít veškeré bylinky. My si ho pěstujeme na chalupě, je to výhoda. Čerstvý je supr, zrovna dnes mi bodl na kloktání krku :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
522
11.6.12 14:00
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13021
12.6.12 21:51

Asi bych to neměla říkat dělat se to moc nemá, ale mě hodně pomohlo dávání normálních koupelí-dělala jsem si vanu skoro denně a krásně se to zhojilo tak nevím jestli je to tím-i když jsem měla očistky-ale já si osobně myslím že když mám čistou vanu a čistou vodu tak infekce nemá šanci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sisizofi
29.7.12 11:07

hojení hráze

Aby se rána hojila, musí být čistá, suchá a musí se k ní dostat vzduch. Mýt se po každém použití záchodu ve sprše, pokud možno dezinfekčním mýdlem, dokud nevypadnou vnější stehy. Ránu větrat, co to dá, nepoužívat žádné vložky s izolací, jen ty správné poporodní - propouštějí vzduch, správné poporodní kalhotky, dlouhé košile nebo trika, aby na těle v místě rány bylo co nejmíň textilu. Pro urychlení hojení používat aloe spray první pomoci, sedět výhradně na nafukovacím kruhu. Pak nebude problém, to týdne by mělo být dobře

• Citovat
  • Upravit
Jančakecalka
29.7.12 13:18

Kamarádky si chválily koupel z dubové kůry, já to řešit nemusela, měla jsem sekci, ale ani to nebyla žádná paráda, jak si mnozí myslí, že je to lepší, než normální porod. Omy-bylo to snad horší, břicho bolelo, jizva se mi moc nehojila a pořád mi z ní něco teklo. Jeden steh mi taky prasknul, tak mě ho museli udělat znova. Jizva do dnes pobolívá a to je už 3 roky po sekci. Mě na to pomohl nějaký gel z lékárny, ale už nevím, bohužel, jak se jmenoval.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí

PureLan 100