Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ta dubová kůra zabírá výborně i na hemoroidy po porodu, ale jen pozor v některých těch gelech bývá alantoin a proto to pak štípe
dá se sehnat i bez. Jinak řepík na každou ránu-hojí. Ať jsi brzy fit
Btw proto jsem po podobných zkušenostech před druhým porodem používala raděj epi-no a nedalo se to srovnat
![]()
@sisizofi píše:
Aby se rána hojila, musí být čistá, suchá a musí se k ní dostat vzduch. Mýt se po každém použití záchodu ve sprše, pokud možno dezinfekčním mýdlem, dokud nevypadnou vnější stehy. Ránu větrat, co to dá, nepoužívat žádné vložky s izolací, jen ty správné poporodní - propouštějí vzduch, správné poporodní kalhotky, dlouhé košile nebo trika, aby na těle v místě rány bylo co nejmíň textilu. Pro urychlení hojení používat aloe spray první pomoci, sedět výhradně na nafukovacím kruhu. Pak nebude problém, to týdne by mělo být dobře
Prováděla jsem to úplně přesně jako v popisu a stejně jsem s tím bojovala 6 neděl, takže asi to větrání, sprchování, mazání a do týdne pokoj, neplatí pro každého..
Uvidíme teď, co mě čeká.. každopádně jakmile stehny do týdne, 14 dnů nevypadnou, někam s tím jdu, už nebudu čekat, až to vyleze samo, brrr
![]()
Ahojky holky i já mám zašitou hráz, praskla mi skoro až ke konečníku
6.9. budum mít tři měsíce po porodu a jizva mě stále ještě na dotyk pobolívá, nemluvě o sexu
co s tím i po tak dlouhé době? dá se tomu ještě nějak pomoct?? Nevíte? jinak jsem na to také používala gel z dubové kůry, ale asi až po tře týdnech poporodu ![]()
Ahoj, to bych musela vidět… Tebe nestřihli nebo střihli pozdě? Každopádně na regeneraci buněk čistej Panthenol ve spreji a pak nejspíš cvičení, poporodní cviky na pánevní dno dokážou leccos i s vnější svalovinou a hodně pomáhaj pro zlepšení sexu
Mě nenastřhla vůbec! a proto mě malej roztrhnul hráz…
mám to někde těsně ke konečníku
zkusím ten panthenol. Já fakt nevím co na to… páč jako na kontrole u gyn. mi řekl, že zahojený už to je… ale stejně je to furt dost mepříjemné a bolí to… ![]()
@gabi.design
právě že polohu zezadu a nebo lžičky jsme měli celkem rádi a ted se je bojím vyzkoušet
protože je mi jasné, že to bude bolet víc než na misionáře… ![]()
někdy mě bolí jen vniknutí a pak ok a někdy mě to bolí pomalu celý sex… ![]()
@gabi.design @mekkinka Holky to chce čas - hodně času. S prvním jsem se trhla (26 stehů) a myslela jsem, že sex už si nikdy neužiju. Po půl roce jsem byla už schopná to alespoň zkusit - nešlo to, nepovedlo se…po 8 měsících šlo vydržet a po cca roce a půl jsem už mohla jakoukoliv polohu. Teď je to cca 10 let a další porod zpátky a jizvy cítím jen při MS.
Takže jsi rodila ještě jednou po tom porodu, co jsi měla 26 stehů? a tento porod probíhal jak a jak se hojil?
děkuji za odpověď. Bojím se právě, že jen co se tak nějka zahojim, budeme mít další dítě a další dlouhé hojení ![]()
@mekkinka Druhý porod byl úplně v pohodě (po 5 letech), střižená jsem byla dost (doktoři byli informováni o problémech při prvním), ale hojení proběhlo naprosto v normě. Do 14 dní od porodu jsem byla více méně ok, po šestinedělí jako nová ![]()
Tak doufám, že i u mě to tak bude
také bych chtěla druhého tak za tři roky…
@mekkinka Určitě to bude v pohodě
Já budu rodit potřetí, už jsem po termínu ![]()
Taky jsem vždycky chtěla tři
ale to hojení mě trápí…
snad bude vše ok.
a tobě držím palce!!!
![]()
Mě taky pomohla dubová kůra - jako sprcháč a pomáhá prý i gel na mazání, ale dr. v porodnici mi to nedoporučovala, že by to mělo spíše větrat než mazat - takže klasika, lítala jsem tisíckrát do sprchy a doma se snažila chodit v dl. triku s těma sexy kalhotkama a mega vlojdou ![]()