Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jistě to běžně děla každá druhá, aby z toho byla spolehlivá analýza, ze tato metoda funguje na početí holcicky.
Tak to už je jednodušší mít sex o dost dřív před ovulací, kdy spermie s ženským chromozomem vydrží déle než ty mužské. Já měla sex přímo na ovulaci a mám vysněného chlapečka. Jen těžko zjistím, zda by to byl chlapeček i delší dobu před ovulací.
Nechat ejakulat odstat? Zila jsem v domneni, ze spermie mimo telo vydrzi jen par minut… leda bys mela doma laboratorni podminky, jak bys to technicky chtela provest?
@Cirrus fibratus píše: Více
Při správném uchování při tělesné teplotě vydrží víc než hodinu.
@Anonymní píše: Více
Je to blbost, to bys ho musela uchovávat pár dní ( a i to by nejspíš neklaplo) a na to nemáš jaksi podmínky. Nezlob se, ale úplně se mi ekluje představa, jak si zavádíš tři dny starý sperma….
Pobavilo. Fakt by sis do sebe strkala po x hodinách nebo dnech odstáté sperma, protože by z toho měla být holčička?
Pokud bude jen jeden případ, tak to nevypovídá o ničem. Nejspolehlivější bude zaplatit si umělé oplodnění s výběrem pohlaví, třeba v Turecku to prý je možné.
přesně tak, taky radím spíše tohle, u nás to vyšlo. nevím, zda je to skutečně vědecky prokázáno, ale spermie nesoucí chromozomy XX má být pomalejší, ale má delší životnost, takže při sexu v době ovulace vyhrává o chlup pravděpodobněji ta s XY a když je to třeba tři dny před, tak už tam vydrží o něco více těch XX.
Mám dvě děti, u obou to vyšlo, když píšeš, že se to tak dělalo u krav, tak na tom možná něco bude ![]()
To máš pravdu, jenže nemám úplně pravidelný cyklus, trvá mi různě dlouhou dobu a ovulaci taky nemám přesnou.
A to tu zrovna nedávno byl dotaz, zda opravdu platí, že při uvulaci je fakt jistá holčička
že to taky byla nějaká babská rada ![]()
Tak to zkuste a dej vědět, jak to dopadlo.
Minimálně tím zajistíte, že nepřežijou slabší kusy, ať už X nebo Y.
… ale dopředu říkám, chudák kluk. ![]()
Ne, vážně, s tou životností X vs. Y to bude pravda, ale statisticky se (v ČR) rodí na 1000 dětí asi 506-510 kluků a 490-494 holčiček, nebo jak to bylo. Trefit se do ovulace není až tak snadné. Takže to asi fakt nemá cenu moc řešit.
Ahoj, je to ujeté téma, ale zajímalo by mě, jestli tu je někdo, kdo zkoušel nechat ejakulát nějakou dobu „odstát“ a teprve pak zavést a byla z toho holčička? Vím, že se to dělalo kdysi u krav, tak by mě zajímalo, jestli to může mít vliv i u člověka. Moc bychom si přáli holčičku, tak zjišťuji všechny možné babské rady