Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
To víte, že by mohl
známe zjistili ve 30 týdnu, že s holčičky je chlapeček
Ale není to o tom, že se pindík teprve vyvine, ale jak je miminko natočené, některým maminkám se ani miminko neukáže tak, aby to šlo poznat. ![]()
Příspěvek upraven 26.03.19 v 11:53
Mohl by se vyklubat i při porodu, i to už se stalo
proto je lepší neupínat se na růžová/modrá ![]()
Známé až do porodu tvrdili že to bude holka, no tak Kubík prožil první tři měsíce v růžovém. Nijak mu to neublížilo, ale asi je praktičtější pořizovat novorozeneckou výbavu neutrální. ![]()
Já se ptala doktora ve 23tt na kolik procent s tím mám počítat a řekl mi 85 možná 86%
člověk nikdy neví, dokud to nevyleze ven ![]()
A on se tím hlavně jistí, abych za ním pak nenaběhla, že mám výbavičku ve špatný barvě ![]()
Ale i tak kupuju neutrální barvy, růžové mám snad 2 věci.. ale to spíš tím, že nemám růžovou ráda ![]()
Nám se z Karolínky stal Matýsek někdy až po 30tt
Taky nebyl ideálně natočený…
No, my jsme teda čekali do 20. týdne na velký UZ, pak nás chtěli vidět ještě za 2 týdny kvůli drobnosti, tam se pytlík potvrdil, další týden na to jsme měli zaplacené 4D, tam byl taky, tak už pomalu věřím, ale všichni se všude a nezávisle na sobě (byli to 3 různí dr shodli), že v případě kluka se o to dá opřít, protepali pupečník a pěstička to nebyla - ruce měl na obličeji. Ale v případě holky, že to nikdo nepotvrdí na 100%. Všichni měli takovou hezkou větu na téma - co tam není, neznamená, že jen není zrovna vidět. Ale co tam je, to už nikam neuplave
já nevím, podle mě je to speciálně u holky ještě strašně brzo, takových už bylo, co byly celou dobu holčička ![]()
Mně to potvrdili nezávisle na sobě tři doktoři. Můj gynokolog s dovětkem, že nikdy neříká pohlaví, pokud si není úplně jistý. Ale stejně jsme radši vymalovali pokojíček na neutrální barvu a oblečení mělo různé barvy přes smetanovou, žlutou, modrou, zelenou. Kamarádce kdysi řekli kluka a při porodu se narodila holka. Sice měla všechno v modré, ale říkala že jí to vůbec nevadilo, protože si holčičku moc přála. A prý pak po nocích v šestinedělí zuřivě pletla růžové oblečky.
Podobné případy znám v okolí ještě dva, ale obráceně. Všechno to jsou ale případy starší pěti let, za tu dobu už to určitě pokročilo ![]()
A jestli z tohohle bude holka, tak se fakt rozbrečím (my holku nechceme ani jeden).
Holka zrovna není jistá nikdy u dcery říkali že je to na 60% holka u syna snad už v 20tt že je to kluk na 99% a že z toho miminka holka nebude ikdyby krávy začaly létat ![]()
@Deňa1995
A růžové oblečky by kluka sežraly nebo by z nich měl vyrážku?
Mně řekl ten první dr., co dělal velký UZ ve 20. týdnu, že jestli tohle bude holka, tak vrátí diplom. Za 14 dní jiná dr. řekla, že pohlaví je jasně mužský, jestli bude mít jasně mužskou i povahu a chování, je už na nás ![]()
@Lily Evans píše:
Mohl by se vyklubat i při porodu, i to už se staloproto je lepší neupínat se na růžová/modrá
Za mě teda modrá je taky neutrální ![]()
I když záleží jaký odstín.. světle modrá, mentolová, tyrkysová.. to jr i na holčičku ![]()
@Deňa1995 Kamarádce až do porodu tvrdily že čeká 100% holčičku. Po porodu se narodil chlapeček..měla vše nakoupené v červené a růžové barvě včetně kočárku. Po porodu se rozbrečela. Měla těžký průběh těhotenství a dlouhý porod.
Pak to zkusily teda znovu a druhý chlapeček opět se ukázal už ve 20.týdnu a kamarádka doufala, že se to změní a bude to holčička..nestalo se tak a kamarádka je nešťastná do dnes že nemá holčičku v růžovém, ale kluky v modrém.
Já když nakupovala, kupovala jsem neutrální věci.
Mohl ve 20tt ti nikdo neřekne jistě pohlaví, zvlášť u té holky to bývá že se ještě může „změnit“ na kluka (opačně to není tak časté). Osobně bych teda nic nekupovala před tím 2. screeningem, nebo aspoň neutrální barvy. Kolikrát se už stalo že dr řekli pohlavi, celou dobu jo potvrzovali a na porodním sále bylo všechno jinak ![]()