Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mně taky mamka říkala, že se to nesmí, tak jsem si holt koupila žiletku sama a žiju ![]()
Tohle bych řešila až ve chvilce kdy by to vadilo samotné holčičce. A stejně to asi jednou budu mít u své dcerky až ona sama bude chtít a bude jí to vadit, bude jí to nepříjemné tak to teprve začnu řešit.
Nevím o žádném zdrav. riziku
u dcer to zatím řešit nemusím, ale já jsem se sama holila hned co mi ochlupení narostlo, vadilo mi to. Zhruba od 11 let. Až se budou chtít holit dcery, bránit jim nebudu, vždyť dnes je to už normální ![]()
Já bych holila, bylo by mi jí líto
. Tedy pokud to hlavně vadí jí
Nemyslím si, že by to něčemu mělo vadit ![]()
Já si to právě také pamatuji u sebe, v šesté třídě jsem měla tak hrozně chlupaté nohy, že jsem celé léto chodila v dlouhých kalhotách, než jsem si našetřila na žiletku
Já jsem rozhodnutá, že dcerce nabídnu strojek a pěnu hned s prvními chloupky, i z čistě hygienického hlediska, až si aspoň to podpaží holí.
Spíš mě zajímalo, jestli je to opravdu nějak zdravotně závadné nebo jestli je to jen kravina, kterou si kdosi vymyslel.
Veronika
Taky bych holila, akorát by se kůli tomu trápila a děti umí být kruté… Akorát to chce koupit fakt kvalitní žiletku aby jí to zbytečně nedráždilo… ![]()
@Anonymní píše:
Já si to právě také pamatuji u sebe, v šesté třídě jsem měla tak hrozně chlupaté nohy, že jsem celé léto chodila v dlouhých kalhotách, než jsem si našetřila na žiletkuJá jsem rozhodnutá, že dcerce nabídnu strojek a pěnu hned s prvními chloupky, i z čistě hygienického hlediska, až si aspoň to podpaží holí.
Spíš mě zajímalo, jestli je to opravdu nějak zdravotně závadné nebo jestli je to jen kravina, kterou si kdosi vymyslel.
Veronika
Mě přijde zase zbytečné to hned dceři cpát
proč? tohle spolu půjdem koupit až s tím ona sama přijde. Přijde mi zbytečné s prvním chloupkem hned něco „vnucovat“ však je to jen další „opruz“ navíc. Ale to je na každém, jak jsem psala začnu řešit až bude řešit ona sama ![]()
Já jsem ta, které to maminka zakazovala až do patnácti
no tragédie. V létě jsem na sebe nedala krátkou sukni či kraťasy, bylo to peklo, styděla jsem se. Pamatuju si, jak jsem se ve třinácti na tajňačku oholila - nohy a podpaží a cítila jsem se jako bohyně
takže za mě - pokud to dceři samotné vadí, tak proč neholit. Důležité je, aby se cítila dobře. ![]()
@Elen8 Určitě dceři nebudu nic vnucovat, jen jí řeknu, že žiletku a pěnu má v koupelně a až bude chtít, může se kdykoliv oholit.
Bylo mi včera té holčičky hrozně líto, bylo vidět, jak ty ruce zvedá nerada. Její maminka jen řekla, že je malá, že takhle malé holčičky se neholí.
Veronika
Veru, nemyslím si, že by to mělo nějaká zdravotní rizika. Spíš to z pohledu dospěláka vypadá u holčiček zbytečné. Ale asi málo kdo si představí, jak by se cítil na jejím místě. Já jsem se v podpaží začala holit s prvními tmavšími chloupky, nohy jsem občas v létě oholila asi od 11let, mám prima mamku, která mi sama nabídla žiletku. Dokážu si představit, že ten chuchvalec v podpaží dokáže být pro smích.
Taky bych to začala řešit až by za mnou dcera přišla že jí to vadí nebo se že jí ve škole smějí. Mi to mamka zakazovala, ale nevím proč, snad proto že to sama nedělala. V létě mi vadily ty chlupaté nohy, byl to děs
. V dnešní době se to více řeší a holky toho ví mnohem více.
Blbost. Jakmile projeví dcera zájem, může si holit co chce. Nemám ráda tyhle předpotopní názory, které komplikují holkám život. Moje 8letá! se stydí nosit ve třídě krátký rukáv, protože má trochu víc chlupaté ruce a holky ji na to upozornily
. Přitom je to krásná holka, je tmavá, takže tam je to s ochlupením vždycky viditelnější.
Holení rukou jsem jí úspěšně rozmluvila, to je nesmysl i podle mě, ale nohy a později i ostatní ať si holí, jak chce. Zatím teda zájem neprojevila. Max do dvou let s tím určitě přijde a nevadí mi to vůbec.
Pokud bude sama chtít, tak nezabraňovat - já si musela na žiletku tehdy taky šetřit - pro mou mamku to bylo úplně zbytečné - jenže za jejich mladých dob se ženy neholily vůbec ![]()
Ahoj všem,
mám desetiletou dceru a její stejně staré kamarádce už začalo růst ochlupení. Zatím se setkávám pouze s názorem, že se takto malé holky holit nesmějí a že je brzo a že prostě v takto mladém věku chlupy nevadí. Jako proč? Víte, jak vypadá ta chudák holčička v gymnastickém dresu, když zvedne ruce? Neřeším přirození, ale proč by si desetileté dítě nemohlo oholit podpaží? Existuje nějaké zdravotní riziko nebo proč?
Holí si vaše dcery podpaží? Nebo čekáte do určitého věku?
Veronika