Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky.
Manžel prodává přes bazar RC model autíčka a ozval se mu človíček z Francie, že o autíčko má zájem a že ho má poslat někomu do Austrálie. Že předem zaplatí. No, zaplatil, manželovi přišlo na mail, že skutečně poslal platbu tomuto ústavu a ten vydá jeho platbu až manžel dodá odesílací údaje. Samo, jedná se o dost peněz, tak chápem, že kupující je opatrný, jen nějak nemáme zkušenost s placením takto. Máte někdo nějakou zkušenost???
Předem děkuji.
Podvod, jako prase…falešné potvrzení o poslání peněz…Máte je skutečně na účtu?
Hlavně žádné osobní údaje neposílejte…Jednoduše se dá vše ověřit přes Vaši banku…
Holky děkuji.
Peníze na našem účtu nejsou, dokonce ani tuto „firmu“ neznáme. Manžel mu poslal číslo účtu s tím, že až přistanou peníze on pošle balíček, ale jak sjem psala jedná se o hodně peněz takže bych se nedivila opoatrnosti kupujícího. Je nějaká možnost jak by kupující zaplatil peníze (tak abychom věděli, že se nejedná o žádný podfuk) a přitom by byl třeba i on nějak „krytej“???
@Uju .. mno, a na základě doplnění odesílacích údajů by se peníze uvolnily a byly zaslány na účet manželovi? Mno, je to nesmysl, manžel by mohl poslat plastové auto, zadat odesílací údaje..
Já jsem před časem také řešila a dospěla jedinému - nakupovat u někoho s xyz kladným hodnocením.
Proč si nevygoogliš, třebas zde:
Zde máš i text, který Ti zřejmě přišel, že?
https://www.beremese.cz/…-union-bank/
Mrkni i na tu diskuzi pod..
![]()
Hele na tomhle principu funguje PayPal a je to fajn systém. Prostě jeden peníze pošle ale prostředník je nevydá, dokud druhá strana neodešle zboží. Až zboží dorazí tak prostředník peníze předá. V případě že nedorazí tak o peníze nepříjde. Ale to je oficiální a známá věc. S nějakou noname firmou bych tomu nevěřila.
Holky moc děkuju. Manželovi jsem přepapouškovala a on kupujícímu napsal, že tuto platbu nemůže akceptovat a že prostě buď peníze přistanou na jeho účtu, jinak autíčko neodešle. Nevím, zatím se mu žádná odpověď ještě nedostala, tak to asi fakt byl pokus nás nachytat.
On manžel už měl podezření, bo když rozklikl odkaz n¨tak mu na PC nějaký program hlásil, že ty stránky jsou dělaný nějak „divně“ a že to nejspíš nebude úplně OK. Ale raději jsem se ještě zeptala. Moc Vám děkuju. Hezký den ![]()