Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den, hledáme náhradní babičku. Nehledáme chůvu, ale babičku která by k nám tak nějak zapadla
Máme 3letou dcerku, bydlíme kousek od Kolína.
Máte někdo podobný problém nebo zkušenost? Díky za komenty ![]()
Ahoj já jsem k náhradní babice přišla někdy v 17ti a byl to neskutečný zážitek. Moje mamka jí tenkrát potkala v kadeřnictví a nabídla jí odvoz domů, od té doby k nám Zdenička jezdila víceméně co 14 dní. Řešila se mnou první velké lásky a měla jsem k ní obrovskou důvěru, fakt jsem jí říkala babi, prostě úžasná a úplně jiná forma vztahu. Babi už sice není mezi námi ale nikdy nezapomenu na to, jak mi dávala rady, co vnučkám dávají babičky a já ji učila psát SMSky a maily ![]()
@Martina2013 Zkušenosti nemám, ale přijde mi to hrozně hezký ![]()
@Ell-Chmell Tak to je super že jsi takovou babičku měla. Ale snad ji najdu dřív než za 14let
Je to těžký, mamka bydlí daleko a tchýně no radši neřešit.. Už mám podané inzeráty, a píšu si s jednou moc fajn paní, ale bohužel bydlí 1,5h autem od nás ![]()
@Martina2013 No, napsala jsem sem svou zkušenost hlavně proto, aby lidé třeba věděli, že to reálně jde
Pokud bydlíš ve větším městě, klidně bych zkusila třeba denní stacionáře, popř. domovy pro seniory (ty mají vždy oddělení volnočasových aktivit) kde bych třeba chodila jako dobrovolník a navázala s někým vztah - nejsou tam vždy jen senilní lidé a ležáci (vl. zkušenost, jsem z oboru:-)). Takže zkoušej, třeba klidně i na někoho narazíš v parku… zní to úchylně, ale říkám, já měla babičku z kadeřnictví:-) ![]()
@Ell-Chmell píše:
@Martina2013 No, napsala jsem sem svou zkušenost hlavně proto, aby lidé třeba věděli, že to reálně jdePokud bydlíš ve větším městě, klidně bych zkusila třeba denní stacionáře, popř. domovy pro seniory (ty mají vždy oddělení volnočasových aktivit) kde bych třeba chodila jako dobrovolník a navázala s někým vztah - nejsou tam vždy jen senilní lidé a ležáci (vl. zkušenost, jsem z oboru:-)). Takže zkoušej, třeba klidně i na někoho narazíš v parku… zní to úchylně, ale říkám, já měla babičku z kadeřnictví:-)
Prave ze bydlime na vesnici, necele dva roky takze tu moc lidi neznam. A na potkani se ptat a zastavovat postarsi pani je blby ![]()
A co to hodit na místní vývěsku a na vývěsky v okolních obcích?
Určitě se najde někdo osamělý, pro koho by to bylo naplňující! Moc Vám fandím! ![]()
O tom uz jsem taky uvazovala, problem je v tom ze hlavni vyveska je hned vedle baraku tchyne. Takze bych nerada rozpoutala nejake blbe reci.. I kdyz by mi to melo byt jedno kdyz o ni nemaji zajem, tak mi to proste jedno neni. ![]()
To Tě naprosto chápu, no… Ber t ale tak, že pokud dřív, či později náhradní babičku najdeš - kydy budou stejně… :-/ asi bych tuhle myšlenku probrala s chlapem co on na to a pokud by souhlasil vyvěsila bych "Mladá rodina hledá adoptivní babičku na trávení volného času a chození na zmrzku! Milá neznámá, pokud bys chtěla trávit čas jinak než koukáním na Novu, zavolej na… " klidně bych pro tu příležitost pořídila druhou Simku aby tchýně nevěděla odkud číslo fouká:-)
@Ell-Chmell píše:
To Tě naprosto chápu, no… Ber t ale tak, že pokud dřív, či později náhradní babičku najdeš - kydy budou stejně… :-/ asi bych tuhle myšlenku probrala s chlapem co on na to a pokud by souhlasil vyvěsila bych "Mladá rodina hledá adoptivní babičku na trávení volného času a chození na zmrzku! Milá neznámá, pokud bys chtěla trávit čas jinak než koukáním na Novu, zavolej na… " klidně bych pro tu příležitost pořídila druhou Simku aby tchýně nevěděla odkud číslo fouká:-)
Teda diky za napad, urcite to zkusim ![]()
Dobrý den…Poptáváme náhradní babičku v Chomutově.
Ozve se nám některá
![]()
Dobry den. Strasne rada bych byla dobrou babickou, nekomu, kdo by si to pral.Mam i dedu.My z okresu Strakonice. Dekujene.