Autoškola - manuál vs. automat

14
14.6.16 14:56

autoškola - rozhodnutí

Dobrý den, mám teď před sebou takové „trauma“. Chtěl bych jít do autoškoly už tenhle rok, ale nějak se bojím toho manuálu. Zkrátka mi to přijde složité. Tak jsem našel ještě jednu autoškolu na automatickou převodovku. Jenže táta říká „Uděláš si autoškolu tenhle rok.“ Jenže se hrozně bojím manuálního řazení. Pak mám ještě jednu možnost. Jít do autoškoly s automatickou převodovkou. Jenže když řeku tátovy že si chci udělat řidičák na automat tak začne šíleně zuřit. Takže fakt nevím co teď :(. Jako… do autoškoly chci jít, ale né do manuálu. Co by jste mi poradili? Jít do autoškoly s manuálem, nebo mám ještě pár let vyčkat a pak jít do autoškoly s automatem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101642
14.6.16 14:59

Já bych doporučovala nechodit tam vůbec, protože někdo, kdo není schopen rozhodnout si ani na jaké auto a kdy chce dělat papíry nemá za volantem co pohledávat… takový se bude na křižovatce rozhodovat zda jet nebo nejet tak dlouho, až způsobí nehodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10244
14.6.16 14:59

Jdi do autoškoly s manuálem. Kdybys absolvoval autoškolu s automatem, budeš mít záznam v řidičáku a budeš moci řídit jen auta s automatem. Což znamená, že ti napříkald servis nebude moci dát náhradní auto, protože s automatem nebývají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Papuchalka
14.6.16 15:04

Jsem baba leva v razeni jako savle. Najdi si autoskolu s malym autem a narovinu tam rekni o sve nervozite. To razeni neni nic sloziteho (i kdyz jsem pak presla na automat, sice s problemy, ale v nejhorsim zvladnu i manual). Pokud to auto necitis, zapamatujes si cisla a budes radit taky v klidu (jo jak mi nekdo rekne, ze to na tom motoru slysim, mam chut ho prastit, slysim houby).
Autoskola je od toho, aby tohle naucila. Najdi si nejakou s dobrymi referencemi a zabodnout ten ridicak muzes vzdycky ;)

• Citovat
  • Upravit
14
14.6.16 15:07

Jenomže se toho bojím toho manuálu. Něco mi prostě říká že manuál nezvládnu. Všichni mi říkají ať jdu do autoškoly s manuálem, ale já mám jednoduše strach. Kdybych si sedl za volant s automatem, tak mám sice trošku strach, ale vím že tam mi nemůže chcípnout motor a že nemusím tam pořád něco dělat s tou spojkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2331
14.6.16 15:07

Jdi normálně na manuál, na trenažéru se to naučíš a v autě ti bude říkat, kdy máš a jak řadit, řazeni je to nejmenší, čeho by ses měla bát :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
14.6.16 15:08

@RiVaL jéditi.. jako co čekáš? Naučíš se na automatu a pak budeš totálně v háji, když Ti daj normální auto? Nauč se na normálním, na automat můžeš přejít vždycky.. dneska jsou lidi fakt zdechlí.. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
14.6.16 15:08
@RiVaL píše:
Jenomže se toho bojím toho manuálu. Něco mi prostě říká že manuál nezvládnu. Všichni mi říkají ať jdu do autoškoly s manuálem, ale já mám jednoduše strach. Kdybych si sedl za volant s automatem, tak mám sice trošku strach, ale vím že tam mi nemůže chcípnout motor a že nemusím tam pořád něco dělat s tou spojkou.

tak nelez do autoškoly.. tohle je základní věc.. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
14.6.16 15:10

@RiVaL klid, když jsem šla do autoškoly, měla jsem úplně totálně staženej zadek, jak ze řízení samotnýho, tak úplně, a le úplně nejvíc z toho, že se nenaučím řadit, přišlo mi to šílný.. ale tvůj táta má pravdu, mít řidičák jen na automat je fakt kravina.. neboj se a jdi tam, dáš to, víš kolik tam takových už měli? nejseš z prahy? můžu doporučit absolutně friendly autoškolu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
14.6.16 15:12

@RiVaL jo a jiank dneska jezdím s dodávkou, denně xy kilomterů a zvládla jsem to :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
14.6.16 15:14

S takovouhle radši ani za volat nelez :nevim: každý měl trochu strach z řízení v autoškole, tj. i řazení, to je přirozené. Ale takhle vyvádět :think: autoškola s automatem ti bude naprosto na ho…, protože pak nebudeš moct sednout do jiného auta :zed: nauč se řídit manuál a pak si klidně jezdi automatem, ale řadit bys měl umět

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Papuchalka
14.6.16 15:15

Presne tak, takovych vydesenych co to nezvladnou nas bylo a je ;)
Ale mit ridicak je dobre, nikdy nevis co se stane a ta autoskola je od toho, aby ti ukazala „jak“ to zvladnout. Oni ti nedaji auto a nevypusti do dzungle.
Vis jak, ta spojka je fakt to posledni, ono kdyz se potrebujes ve velkomeste v cizine v silenem provozu dostat pres 8 pruhu na druhou stranu, protoze tam sjizdis, to je teprve svanda ;)
Prvne si to vyzkousis na trenazeru a pak vedle tebe sedi clovek co to auto take ovlada. Kazdemu to nekdy chciplo, proste se ptej, ptej a ptej.. Zapamatujes si to, co se tam s tou spojkou dela ;)

• Citovat
  • Upravit
14
14.6.16 15:15

@Krrysa Moc děkuji :). Děkuji vám všem. Aspoň nějaká naděje :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
14.6.16 15:18

Mě tady chtějí dneska s těmi automaty fakt oddělat :roll: Co to, do p.dele, je autoškola na automat?

• Citovat
  • Upravit
333
14.6.16 15:18

Z vlastní zkušenosti vím, že automat je skvělej! bez stresu. Autoškolu ale zkus normálně s manuálem, prostě to zkus a uvidíš že s tím učitelem to půjde. A řidičák uděláš taky, protože ty zkušební jízdy nejsou nijak extra složitý. To, že ti to pak nepůjde a budeš zas řešit jestli kondiční jízdy a jaký si pořídit auto - pak holt je na místě přejít na automat! Takže zkus manuál s tím, že pokud to prostě nepůjde tak přejdeš na automat. a hotovo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová