Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Neilika píše:
Co ma holeni nohou spolecnyho s hranim s panenkama? Ja se holim od dvanacti taky (ziletkou a kremem), protoze mi tehdy behem par mesicu zchlupately nohy a stydela jsem se kvuli tomu nosit v lete sukne. A neznamena to, ze bych se tim nejak predcasne odrizla od detstvi.
Protože holením se to tělo nějak sexualizuje. A ve dvanácti sex ani není povolen. Nemají se co holit.
@me57h píše:
Moje holky se líbit nechtěly, nebo minimálně ne starší. Ta byla zalezlá doma.
A nebo se chtěly, ale bály se Vaší reakce…
Meh, to je jen v tve hlave… Co kdybys mela dceru, ktere se kvuli chlupatym noham smejou decka ve skole? Nechala bys ji trpet? Mne zas neprijde v poradku videt ve dvanactiletym decku sexualni objekt, a to ani tehdy, kdyz si oholi nohy.
Jsem pro žiletku s pěnou, na start idealni, nebo ty depilacni kremy.. ale storjek bych nedoporučovala - oproti jiným metodám to více bolí a hlavně pokud máte v rodině křečové žíly nebo metličky, tak holící strojek podporuje jejich vznik.
@me57h píše:
Protože holením se to tělo nějak sexualizuje. A ve dvanácti sex ani není povolen. Nemají se co holit.
Cože se to tělo?
Jako vážně? Tady nikdo nemluví, aby ty dívky skákaly do postele, ale aby se nestyděly nosit sukně. A opravdu oholene nohy nedělá z těch holek lehké holky.
Ale pobavila jste no
![]()
@me57h píše:
to nene, tomu nevěřím, že to někdo myslí vážně
@Luckandlove píše:
Cože se to tělo?![]()
Jako vážně? Tady nikdo nemluví, aby ty dívky skákaly do postele, ale aby se nestyděly nosit sukně. A opravdu oholene nohy nedělá z těch holek lehké holky.
Ale pobavila jste no![]()
Fuj, sukně. Její holky nesmějí nosit sukně, jist zeleninu, čůrat na záchodě samy, studovat, holit si nohy, číst knihy… Dosadit dle libosti.
Normalne dámské holitko
ale upozornit, ať je opatrná, já si tím ve třinácti ufikla kus kůže na koleni a stipalo to jako prase
![]()
Ještě před 100 lety se pití alkoholu, kouření a samozřejmě holení považovalo za výhradně mužskou záležitost (byly zde i další nošení kalhot, sportování), co nám zbylo dnes?
@Luckandlove píše:
Cože se to tělo?![]()
Ale pobavila jste no![]()
Chlupy jsou přirozené, takže sukně může nosit do určitého věku i s nimi. A pokud na to nemá sebevědomí, ať to prostě vydrží.
@Alriga píše:
Fuj, sukně. Její holky nesmějí nosit sukně, jist zeleninu, čůrat na záchodě samy, studovat, holit si nohy, číst knihy… Dosadit dle libosti.
Ahaaa. Nejsem tu zas tak dlouho, tak to jsem nevěděla, i když jsem si něco takového myslela od prvního příspěvku zde. Taková ještě přísnější a nenormalnejsi učitelka Hajska z My vsuchni školou povinni. (Ani nevím, proč mě napadla zrovna ona
)
@me57h píše:
Cože ![]()
@Luckandlove píše:
Ahaaa. Nejsem tu zas tak dlouho, tak to jsem nevěděla, i když jsem si něco takového myslela od prvního příspěvku zde. Taková ještě přísnější a nenormalnejsi učitelka Hajska z My vsuchni školou povinni. (Ani nevím, proč mě napadla zrovna ona)
Ne. To je málo. Toto je socipatická stvůra.
@me57h píše:
Chlupy jsou přirozené, takže sukně může nosit do určitého věku i s nimi. A pokud na to nemá sebevědomí, ať to prostě vydrží.
A do jakého věku? Od kolika se podle vás může holit? Vy říkáte, že holeni je pro ženy, ale ve dvanácti už některé dívky mají mesicky a stávají se z nich ženy, takže myslím, že není důvod, aby se dívky ve 12 neholily.
A věta,,Ať to prostě vydrží " to by taky mohla mít midraky ukazovat na veřejnosti nohy, protože se za ne stydí, i v budoucnu.
@Luckandlove píše:
A do jakého věku? Od kolika se podle vás může holit? Vy říkáte, že holeni je pro ženy, ale ve dvanácti už některé dívky mají mesicky a stávají se z nich ženy, takže myslím, že není důvod, aby se dívky ve 12 neholily.
A věta,,Ať to prostě vydrží " to by taky mohla mít midraky ukazovat na veřejnosti nohy, protože se za ne stydí, i v budoucnu.
Idealně až od 15-ti.