Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@me57h píše:
Idealně až od 15-ti.
Tak to se z těch holčiček do té doby stanou Yety. :lol
@me57h a co když se někde potajnu oholí? To ji tam ty chlupy pak přilepíš?
Ty jsi fakt divná.
@Luckandlove píše:
Tak to se z těch holčiček do té doby stanou Yety. :lol
S chlupy nejsou o nic míň holky. Nevím, v čem je problém.
@mag píše:
Ze ji na to furt naskakujete…
Už končím
jen mě překvapilo, že má ještě někdo v této době takové názory.
@me57h píše:
Protože holením se to tělo nějak sexualizuje. A ve dvanácti sex ani není povolen. Nemají se co holit.
Nedovedu si představit sexualizaci dítěte jeho oholením (alespoň ne v hlavě normálního člověka). Takže dvanáctiletá oholená dívka je v něčem odlišná od spolužačky, které chlupy nenarostly? Úchylná myšlenka. A co hoši, kdy si ti smí oholit ty tři ohyzdné chlupy pod nosem nebo na bradě?
A s tím sexem. Akorát se nesmí sex provozovat s dětmi pod 15 let. Dvě děti do 15 let spolu mít sex mohou.
@Kelsey píše:
To jsem ráda, že ji někdo má. Kterou Lumeu máš? Dívala jsem se, že je k dostání více variant.
Máme Lumea Prestige. U dcery funguje lépe, je trošku tmavší tip než já. Ale výsledky jsou vidět u obou.
Zadna sexualita…je to pro me jeste holcicka..rada si cte, hraje si se segrou..ale nenecham ji, aby se stydela.
Ukazu ji, jak si holim nohy ja a pak to necham na ni.
Dekuji za vase komentare.
@me57h píše:
Protože holením se to tělo nějak sexualizuje. A ve dvanácti sex ani není povolen. Nemají se co holit.
Jé, tak tohle je jeden z tvých lepších bludů
jen tak dál.
@BeNiPe píše:
@me57h a co když se někde potajnu oholí? To ji tam ty chlupy pak přilepíš?
Ty jsi fakt divná.
Najdi si jiné její diskuse. Ty názory zde jsou slabý odvar ![]()
@me57h píše:
S chlupy nejsou o nic míň holky. Nevím, v čem je problém.
Uf, co to je za logiku, snad záleží jak se taky cítí, ne.
@nozu píše:
Najdi si jiné její diskuse. Ty názory zde jsou slabý odvar
Už jsem právě měla tu čest.
Kdyby byla moje máti taková piiiiiii jako tady Meh, tak zdrhám z domu i s chlupatýma nohama 😂
@Luckandlove píše:
Už končímjen mě překvapilo, že má ještě někdo v této době takové názory.
Ona je možná sama Yetti, tak se jí ochlupení líbí.
@Anonymní píše:
Prosim anonym, nebo prispevek smazat.
Mam dceru, za mesic 12let.Je tmavsi typ a dnes mi rekla, ze se stydi za chlupate nohy, proto nechce nosit kratke kalhoty.Je fakt, ze ma tmave chloupky a je to videt..
Vim, ze je jeste mala, ale nechci, aby se stydela.
Nevim, jakou moznost zvolit. Ziletka mi na tak male dite moc nesedi. S depilaci zkusenosti nemam…
Jak najit vhodnou alternativu? Dekuji.
Vyse zminovany Veet apod doporucuji opatrne. Kdysi jsem mela paradni alergickou reakci - nohy zcervenaly, palilo to jak peklo a pak jeste nejakou dobu na slunci. To jsme jenom rozetrely krem a tak do minuty uz to jelo…
Jinak urco holit. Pamatuji si, jak jsme v podobnem veku hrozne resily chloupky a prvni podprsenky - bolerka ![]()
Ja sama se začala holit asiv 6 tride, kdy se mi začaly spolužačky v létě smat kvůli chlupů na nohách. Bylo mi asi tech 12. Mamka se doma neholila, koupili mi strojek a bylo. Sestřenicí jsem asi kolem 14 vysvětlovala, ohledně holení podpaží, že to nevypadá hezky, měla černé chlupy, ohledně nohou také, a obecně protože její matka je relativně kráva a toto jim nevysvětlila ani jedné. Holky jsou ještě teď hrozne zakřiknute a utaple..
ja pokud budu mít dceru určite ji toto vysvětlím a řeknu co a jak v době puberty