Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Kdysi prodávala značka veet nějaký depilační krém a štěrku, ale nevím, zda to jeste je, zkus pohledat ![]()
Za mě je nejvhodnější žiletka. Dceři je nyní 14, ale kolem těch 12 let si nohy začala holit také. Mě naopak přijde žiletka mnohem lepší varianta než depilační krém.
Ahoj tak jí kup normální dámský holicí strojek na baterie. Moje třináctiletá dcera ho taky používá.
Zatím bych ji koupila žiletky a pěnu. Ukázat, jak se šetrně holit. Případně epilátor pořídit. Nebránila bych ji. Když se sama necítí dobře. Uvědomuje si to.
My si s dcerou letos nadělíme na Vánoce Lumeu. Je to drahé. Už je nás víc doma, kdo to potřebuje. Furt jsem říkala, že to koupím, až nás bude na holení víc.
Taky mám 12ti letou dceru a i ona se holí…v dnešní době nic nenormálního.
Má klasické dámské holítko (Venus).
Je jí 12, to není zas tak malá. Vždyť to je nějaká 6. nebo 7. třída
normálně bych koupila i běžné holitka a k tomu pěnu a nebo dražší variantu - holitko na baterie apod. ![]()
Hele za me ziletka… imho mozna se parkrat rizne, ale nauci se to s ni a bude to ok. Zadny depilacni krem a pod to je akorat chemie… imho mozna casem pak nejaky epilator a nebo az bude trosku starsi tak se muze naucit si doma delat cukrovou pastu a vytrhavat chloupy tim.
Dcera měla předčasnou pubertu. Od 9 let se holí žiletkou sama. Od 7 let jsem jí holila já, taky žiletkou. Přijde mi to lepší, než na ní cpát různé chemikálie.
Mně nepřijde malá na žiletku. Moje dcerka si poprvé oholila nohy v deseti
sama od sebe. Tak jsem jí pak radši rovnou pořídila její holítka.
@Kelsey Mohu se zeptat pro jak starou dceru chceš tu lumeu používat? Já mám 14 letou, lumeu doma už rok a půl a už uvažuju, že ji půjčím i dceři. Dřív mi to nějak nepřišlo že zdravotního hlediska vhodné…
Myslím, že jsem se začala holit v podobném věku, a od začátku obyč žiletky a pěna. Není zas tak malá. Depilační krémy jsou za mě úplně zbytečná chemie…
Já bych 12leté doporučila holítko Venus, nehrozí riziko pořezání - a ne není malá na holení, ve 12 je to běžné
@nozu píše:
@Kelsey Mohu se zeptat pro jak starou dceru chceš tu lumeu používat? Já mám 14 letou, lumeu doma už rok a půl a už uvažuju, že ji půjčím i dceři. Dřív mi to nějak nepřišlo že zdravotního hlediska vhodné…
Letos bude mít 13r., zatím používá žiletky.
Prosim anonym, nebo prispevek smazat.
Mam dceru, za mesic 12let.Je tmavsi typ a dnes mi rekla, ze se stydi za chlupate nohy, proto nechce nosit kratke kalhoty.Je fakt, ze ma tmave chloupky a je to videt..
Vim, ze je jeste mala, ale nechci, aby se stydela.
Nevim, jakou moznost zvolit. Ziletka mi na tak male dite moc nesedi. S depilaci zkusenosti nemam…
Jak najit vhodnou alternativu? Dekuji.