Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
ahoj, zkus prvně ta místa, která chceš holit, pořádně odmočit, změkčit a pak nakonec dětský zásyp (pudr).
Moje mamka používá krém Opilka (nebo Opilca), právě kvůli těm pupínkům. Anebo občas chodí na vosk. Sice pak pupínky jsou, ale za pár dní se ztratí a chloupky pak nenarostou tak rychle.
Ahoj,
tak ja nemuzu trisla klasicky holit, pac mam naprosto stejny problem jako ty, takze vytrhavam strojkem, to je jediny, co mi nevadi (teda, boli to, ale uz jsem si zvykla
), navic, to nejakou chvili vydrzi…
Vytrhávám voskem Balea z dm a dotrhám strojkem. Au au, ale holení mi dělá co tobě. Po trhání jsem bolavá a mám červené flíčky, ale od druhého dne pohoda a nic se nezaněcuje. Akorát je to dost masakr napoprvé, to bych udělala asi jen třísla a s chloupky tak 5 mm dlouhými.
Ze stejného důvodu jsem od holení přešla na zastříhavací strojek (něco jako na vlasy). Měla jsem 2 vždy vydržely tak rok, pak začaly chloupky trhat
Takže po 2 letech jsem začala znovu holit (raději večer před spaním) a potom natírat Ondřejovou mastí ![]()
Nebo zkus po oholení namazat nějakým dětským krémem proti opruzeninám
Možná reakce trošku mimo… leta používám holící strojek se 3 břity a v pohodě. Když jsme si ale koupila s 5 břity. byla jsem přesně jak popisujete.. jako ošubaná slepice, svědilo, zanicovalo se… možná tip zkusit třeba fakt jiné žiletky…
Ja teda vyzkousela na to zarustani kde co a nepomohlo nic, az to vytrhavani…
Anonymní píše:
Ze stejného důvodu jsem od holení přešla na zastříhavací strojek (něco jako na vlasy). Měla jsem 2 vždy vydržely tak rok, pak začaly chloupky trhatTakže po 2 letech jsem začala znovu holit (raději večer před spaním) a potom natírat Ondřejovou mastí
Taky používám něco jako zastříhávací strojek. V mém případě zneužívám manželův holicí, který má i zastřihávač vousů. Možná to není tak dokonalé jako po holení, ale je to dostačující a nemám problém s vyrážkou, jako jsme měla např. po Opilce, či Veetu před x lety…
Tak já od minulého roku „kradu“ Natálce krémy proti opruzeninám, nebo kalciovou mast a je po problému. Mažu po holení a ve vedrech i preventivně třeba ráno.
holky nezkoušely jste některá DEPILAN Intima? Doufám, že to píšu správně…zahlédla jsem plakát někde na zastávce mhd a komě toho, že jsem ho zatím nikde neviděla - vy hypermarketech - o něm nic nevím.
Kdysi jsem si koupila nějaká Veet na intimní partie, byl to dvě tubičky, jedna s krémem na holení - depilaci, druhá s krémem po. Nic pálivějšího a štípavějšího jsem nezažila
Takže holím Venusem, ale taky bych klidně vyzkoušela něco jiného. Nejsem teda ve fázi, že by to hnisalo, ale obšas se to zanítí a je to nepříjemné, kromě toho to rychle dorůstá… ![]()
Láká mě laserová depilace ale tolik peněz dohromady nedám, aspoň podle ceníku který jsem si našla u jednoho místního poskytovatele. Byl jste někdo na tom? Bolí to? Jak dlouho to asi vydrží?
ahoj
tak ja mela to stejne,pak me muj pritel v usa naucil holit tak ze jsem nejdrive chloupky oholila po smeru rustu a teprve potom doholila ten zbytek proti smeru.
Od te doby zadne zaniceni nemam,jinak pouzivam penu na holeni Palmolive for men sensitive s aloe vera,po oholeni nenatiram nicim.
Taky holím nejdřív po směru,pak doladím…
a mažu Matesovým krémem na opruzeniny
Před dovolenou si vždycky skočim na brazilku cukrovou pastou a mám klid celou dovču. Teď jsme teda nebyli na dovolený 3 roky, takže v září to bude očistec. Jinak žiletky a depilan intima jsem taky zahlédla plakát, tak možná zkusim, maj ho i v DM ![]()
Za týden jeden na dovolenou. Mám docela intimní dotaz. Upravujete si intimní partie celé - vyholujete a nebo ne?? Pokud jo, nebo jenom nějak víc upravujete, jak se pak o místa staráte??? Já kdykoliv se oholím - tupá, ostrá, polostrá žiletka - ty ženské stroječky, používám i pěny značkové, všelijaké, tak na druhý den se mi pokožka zanítí takovým způsobem, až fuuuuj. Mám tam červené boláky, které hnisají. Omlouvám se za takový dotaz, ale nevím si rady. To stejné mi udělá i v oblasti stehen - že je to vidět okolo plavek.. nemáte některá zkušenost co s tím???