Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, taky se vám stává, že když si oholíte stehna, tak hned druhý nebo třetí den vám strašně svědí a pálí stehna? Hlavně jak jsou ty chloupky tvrdší, tak strašně píchají. Dá se s tím něco dělat nebo je to prostě o zvyku? Mám chloupky tmavý, tím pádem viditelný. takže holit si je bohužel musím.
Zkoušela jsem i jiné metody jako epilace voskem nebo strojkem, ale pokaždé mi zarůstaly chloupky, takže jsem to vzdala. Už mě to štve. Nevím, co s tím.
@Taylor-13 píše:
Ahoj holky, taky se vám stává, že když si oholíte stehna, tak hned druhý nebo třetí den vám strašně svědí a pálí stehna? Hlavně jak jsou ty chloupky tvrdší, tak strašně píchají. Dá se s tím něco dělat nebo je to prostě o zvyku? Mám chloupky tmavý, tím pádem viditelný. takže holit si je bohužel musím.![]()
Zkoušela jsem i jiné metody jako epilace voskem nebo strojkem, ale pokaždé mi zarůstaly chloupky, takže jsem to vzdala. Už mě to štve. Nevím, co s tím.
Laser?
@Taylor-13 píše:
Ahoj holky, taky se vám stává, že když si oholíte stehna, tak hned druhý nebo třetí den vám strašně svědí a pálí stehna? Hlavně jak jsou ty chloupky tvrdší, tak strašně píchají. Dá se s tím něco dělat nebo je to prostě o zvyku? Mám chloupky tmavý, tím pádem viditelný. takže holit si je bohužel musím.![]()
A holis se pěnou na holení a potom se namazes krémem?
@Taylor-13 píše:
Driv kdysi jo, pak si kuze zvykla
@Taylor-13 píše:
Tak si ted rikam po ranu, jsem nejaka depresivni..to uz je asi posledni co mi chybi chlupate nohy, ktere se holi
pro zakladatelku zkusila bych laser
Já si vždy před holením nebo depilací dělám peeling, aby chloupky nezarůstaly a pokožka byla jemná
Ovšem bohužel, nevím co dělat, aby se zjemnily (prej se zjemní pravidelnou a správnou depilací, ale co je na tom pravdy nevím) ![]()
Používám gel s koloidním stříbrem, ale já se holím jenom v létě. ![]()
Holím se pěnou na holení Gillette Satin Care Sensitive Skin a používám pánský žiletky Gillette Blue 3 Comfort. Před holením i udělám peeling od značky Dermacol. Po holení se namažu Dove krémem pro suchou pokožku.
Jinak jsem zkoušela i depilační krém od Avonu a mám pocit, že chloupky rostou pořád stejně rychle.
Minulý léto jsem dostala IPL Philips Lumea Prestige a za rok používání nevidím žádný velký změny. Používala jsem ji podle aplikace, tak je možný, že to blikání musím dělat častěji. Akorát je teď léto, tak ji používat nemůžu.
Vždy před holením použít peeling. Lepší jsou i pánské žiletky. Tak jako je důležitý peeling před, tak je důležité pokožku po namazat. Já dostala vloni k vánocům epilátor a jsem spokojená. Překvapivě mi přestaly tolik zarůstat chlupy. A ta paráda, mít hladké nohy skoro 2 týdny je k nezaplacení. Nejlepší je ale asi dle mého laser, který bohužel já využít skrz tetování nemůžu.
@Taylor-13 píše:
Holím se pěnou na holení Gillette Satin Care Sensitive Skin a používám pánský žiletky Gillette Blue 3 Comfort. Před holením i udělám peeling od značky Dermacol. Po holení se namažu Dove krémem pro suchou pokožku.
Jinak jsem zkoušela i depilační krém od Avonu a mám pocit, že chloupky rostou pořád stejně rychle.
Minulý léto jsem dostala IPL Philips Lumea Prestige a za rok používání nevidím žádný velký změny. Používala jsem ji podle aplikace, tak je možný, že to blikání musím dělat častěji. Akorát je teď léto, tak ji používat nemůžu.
proc ji nemuzes pouzivat v lete?
Protože bych se nemohla opalovat a kůže by neměla být vystavena přímému slunci. A navíc čím bělejší je položka, tím lepší výsledek. Ty to používáš i v létě??
@Taylor-13 mam teprve od brezna, ale budu pouzivat i v lete, mam braun a tam zadne omezeni psane neni
Nestává a to jsem flink a holim se na konci sprchování jen ziletkou bez pěny. Svědění a pálení mívám jen pokud se ve spěchu holim úplně nasucho, což je fakt výjimečně, tak jednou do roka.