Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Máme bretharianku, něco sní, roste, vyvíjí se a i občas něco málo přibere… tak jsme v klidu
o spánku jsem přehlídla co píšeš, za problém?
@catherine100 píše:
@Terka_mamka tak já mám syna mladšího, takže ti dva se spíš rvou, nebo vymýšlejí lumpárny - žejí brácha třeba naschvál otevře moji skříň aby ji mohla vyházet, pustí ji do svého pokojíku a pak ječí že mu tam udělala bordel…madam ho zas vždycky něčím praští, kousne, zatahá za vlasy…naštěstí alespoň dopoledne je syn ve školce, jinak by mi už fakt cvaklo…teď zrovna sedí princezna na parapetu a pije mlíko a občas ho cákne na okno, pohodička
![]()
…jdu jí to sebrat
Mě zas teď jak proutkem sedí na klíně a kouká co tu píšu nevim jestli umí číst… Ale jako by nikdy nezlobila XD i ten jogurt tady ujídá vtipálek. Jinak syn asi už má takový ten rozum no v 7 prostě naopak vždy jí tu vysvětluje co smí a nesmí kreslí jí obrásky kdyz neco vyhazi i to po ni uklidí víkendy jsou k nezaplacení
![]()
@Gosi píše:
Máme bretharianku, něco sní, roste, vyvíjí se a i občas něco málo přibere… tak jsme v kliduo spánku jsem přehlídla co píšeš, za problém?
Budí se v noci někdy mě jen probudí a pak hned jak já vstanu usne :0) jinak nevim nám prospívá asi jí UM stačí… Večer jí tam přidám trošku nemléčný kaše… ![]()
Ještě jsme přemýšlely s kamarádkou jestli to není i tím kdy se narodila. Máme stejně staré dcery asi 20h od sebe… No a je to úplně stejná treperenda! ![]()
Nějak nechápu, proč trestáš očividně zdravé a bystré dítě. Vše, co popisuješ, je v daném věku naprosto normální. Spíš normální není, že děcko posadím na zadek v pokoji a za chvíli ho najdu na stejném místě.
Co takhle zabezpečit zásuvky, skříňky a hlavně dceři se víc věnovat. Evidentně chce upoutat tvou pozornost.
@Terka_mamka píše:
Budí se v noci někdy mě jen probudí a pak hned jak já vstanu usne :0) jinak nevim nám prospívá asi jí UM stačí… Večer jí tam přidám trošku nemléčný kaše…
no, tak podle toho, že má dost energie asi prospívá…:-D
@Ice79 píše:
Nějak nechápu, proč trestáš očividně zdravé a bystré dítě. Vše, co popisuješ, je v daném věku naprosto normální. Spíš normální není, že děcko posadím na zadek v pokoji a za chvíli ho najdu na stejném místě.
Co takhle zabezpečit zásuvky, skříňky a hlavně dceři se víc věnovat. Evidentně chce upoutat tvou pozornost.
Právě taky si myslím že je to nesmysl… To já se jí věnuju beruška to spíš tchýně mi nasadila brouka do hlavy prý když ji nezačnu dávat na zadek bude rozmazlená atd… No tedy kdybych neměla zabezpečeno holku už asi nemám
jak jsem psala přístup k šuplíku s omalovánky a ručníky mno tím se asi nezapíchne… Je pravda že jsem se chvílemi bála jestli kluk není autista myslím nějaké v slabé míře… Ale teď se projevilo, že ne. Už taky umí zlobi jen je takový bystřejši, od školky čte jako FAKT v první třídě převádí jednotky vůbec nevíme kde na to chodí… Nic jsem ho napřed neučila, ![]()
Jestli vytahává věci, tak prostě potřebuje zabavit, zkoumá okolí, baví jí to, je zvědavá, přijde mi to ok, ne každé dítě je pasivní a sedí celý den na místě, něpřijde mi na tom nic nenormálního
@Terka_mamka píše:
Právě taky si mislím že je to nesmysl… To já se jí věnuju beruška to spíš tchýně mi nasadila rouka do hlavy prý když ji nezačnu dávat na zadek bude rozmazlená atd… No tedy kdybych neměla zabezpečeno holku už asi nemámjak jsem psala přístup k šuplíku s omalovánky a ručníky mno tím se asi nezapíchne… Je pravda že jsem se chvílemi bála jestli kluk není autista myslím nějaké slabé míře… Ale teď se projevilo, že ne je. Už taky umí zlobi jen je takový bystřejši, od školky čte jako FAKT v první třídě převádí jednotky vůbec nevíme kde na to chodí… Nic jsem ho napřed neučila,
Buď ráda, že máš zdravé děti. Na tchýni se vyprdni, tyhle rady miluju.
Je totálně mimo. Já mám takového všetečka a všudybýlka už druhého a jsem ta to ráda.
Co by za to jiné maminky, co nemají tolik štěstí, daly.
@Ice79 tak toto je naprostá pravda každý den za to děkuji že jsou zdravé a zlaté
jen tak nějak se bojím abych něco nezanedbala… ![]()
@Terka_mamka Ale ty ji musíš nastavit hranice a pravidla. To ocividne nedelas. Dite nemuze nicit omalovanky starsimu sourozenci (buď je uklízet aby na ne nedosáhla, nebo ji hlídat a do zbblbnutí vysvětlovat, vracet), nemůže vycurbesit jednu věc za druhou a ty za ní jen milostivě lítat a uklízet, nemůže hednou prsknout jídlo a maminka přiletí s flaškou, aby nám holčička racila něco spapkat.
A o placani ditete to fakt neni.
@Svistice to mi zas radila máma ať si pověsim bedny na strop a dám tam všechno, že budu mít klid XD samozřejmě že jí to vysvětluji do nekonečna logicky to asi syn slyší, když jí to také vysvětluje. Ano občas to nestihnu a trhá ale spíš už to jsou takové přežité věci pro ní ale ničit to nemusí to je pravda
![]()
Zajímají mě Vaše příhody a děkuji za všechny rady dala jsem si kavčo dnes je vyjimečně hodná :0)
@Svistice Muze
To je jen o uhlu pohledu
Dite nemuze ublizovat jinym detem, zviratkum, nemuze mluvit sproste, hazet jidlo po zemi… Ale vytahovat veci z policek???