Respekt holkám, co mají více dětí :)

chatwenna
16.4.13 22:06

Holky, co maji vice deti. :)

Ahoj holky,

dnes jsem hlidala ke svemu temer osmimesicnimu ctyrleteho synovce.

Houpala jsem kocarek a u toho hrala fotbal, varila jahlovou kasi s jablky, u toho stavela lego a delala cukrbliky na maleho, aby nenatahoval, koupal se mensi, vetsi vecerel, koupal se vetsi, maly vecerel, v jednom pokoji pustit pohadky, v druhem uspat maleho, vyprat velkemu veci do skolky, co jsme uspinili, prevliknout pobliteho maleho, prevlect malemu postylku, velkeho nutit, aby dojedl veceri, umyvat nadobi, povesit pradlo… Ted jsem douklizela ten bordel, malemu udelam mliko, velkeho musim vzit curat…

TATO DISKUZE NEMA ZADNY SMYSL! :)

Holky, co mate dve a vice deti, JSTE TOTALNI BORKY!!! :)

PS: Jsem zvedava, jak rano pujdeme do skolky… :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7907
16.4.13 22:09

To je o zvyku :mrgreen: Za chvíli by sis přišla jak kdyby si měla jedno. Skoro :mrgreen: Škola, školka mrně…nyní už mám dvě ve škole a doma mrně. A pohodááá. + kroužky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
16.4.13 22:15

@chatwenna ono to naštěstí jde postupně, nikomu se nestane, že by se mu narodilo nmiminko a k tomu přistál doma školkáč :))) já mám třeba tři :)) koupou se najednou, večeřej najednou, jdou spát hromadně,, to se secvičí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
16.4.13 22:18

Na to si rychle zvykneš :) Některé věci lze v pohodě zorganizovat, jiné se halt nedají a některé dítě musí počkat.

Ale je skvělý nápad občas si půjčit nějaké další dítko, protože jak si ho vezmou rodiče zpět, hned máš pocit, že zvládnout jen ty tvoje je úplná brnkačka.
Musím to zas někdy udělat :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2231
16.4.13 22:20

Holky tak my máme 3 letýho a 5 měsíční a příjde mi teda že je to pořád záhul. I když bud je to už lepší nebo jsem si zvykla, ale zatím teda jsem se ještě pořádně asi nesrovnala. Říkáte že bude tedy líp? :-)Tříletý má zrovna nějakou tu první pubertu a je chcila, a na zabití :-) Já obdivuji ty co mají 3 a více dětí :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.4.13 22:24

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: krásně jsi to sepsala. kdyby to tak vnímali i chlapi, to by bylo nasvětě krásně!!! Ale věc se má tak, že jsem nestíhala za bezdětna, s jedním dítětem, se dvěma a se třema se taky nezastavím. Přitom něco se nezměnilo - denně vařím, peru, trochu uklízím ( to bylo u mě vždycky nedostatečné :oops: ) trochu se věnuju koníčkům. to jsou věci, které dělám pořád, plus teda přibývá povinností okolo dětí. Ale jde to. člověk zrychlí, efektivněji využívá čas, no zkrátka poddá se to. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
16.4.13 22:27

Časem si zvykneš na všechno. Navíc (jak už bylo řečeno), jde to postupně. Nejdřív ti přibude malý mimino, který skoro pořád spí, pak spí míň a víc toho potřebuje. Pak začne staršímu brát jeho hračky atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4466
16.4.13 22:44

Mám čerstvě pětiletýho a dvouměsíční… a už se těším až jich bude víc! ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5882
16.4.13 23:10

Hihi :mrgreen: hezky napsané :palec:…všechno se dá časem zorganizovat, samo to nejde hned, ale sem tam ten zmatek, chaos neuškodí :mrgreen:, i když je to někdy o nervy všech ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
921
16.4.13 23:12

Tak jsem se pobavila :mrgreen:. Podle mých zkušeností je líp, když je nejmenšímu dítěti aspoň 5 let :), na počtu dětí nezáleží.

P. S. Mám jich doma sedm… :dance:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
16.4.13 23:23

No tak já jsem asi neschopná, ale jak bych to dělala ráno bez manžela :nevim: tak to netuším, ráno vstáváme zhruba po sedmé, převléct, přebalit mrně, do toho vzbudit starší, to se musí na 5×, nacpat mrně kaší, ta nevydrží ani pět minut, asi by umřela hlady, z koupelny manžel tahá polospící starší, ta se ráno neobleče, 100× řeknu, oblíkej se, manžel jí dělá snídani, já češu vlasy, u toho je na zabití, kroutí se, nedrží, manžel nevydrží a pomáhá dooblíkat, mrně řve, chce k tátovi, ten popohání starší, konečně odcházejí do auta, vrací se pro snídani, snídá zásadně v autě po cestě do školky, za poslední rok nikdy nepřijeli do osmi, nestíháme, je pravda, že ji veze 15km. Jak bych to dělala sama? 8o ještě jako musela naložit mrně a vézt ji s sebou tam a zpět 8o nebo to dělala sedmi dětem 8o 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
16.4.13 23:30

Dokud neni jeden nemocny a nasledne si to nepredavaji, je to pohoda :palec: (chce to tlusty zdi a idealne prizemni byt :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2231
16.4.13 23:31

@Brusiinka* Tak to už je na metál :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
921
16.4.13 23:36

@Edita27 Přiznávám, že ne všechno je vlastní výroba 8). Některé děti nám půjčil stát (už byly starší). Ale v živé paměti mám dobu, kdy jsem měla doma miminko. Už bych to nechtěla. Teď, když nejmladší bude za chvilku 6, už je to těžká pohoda :). Takže VYDRŽET, bude líp!

Navíc mám pocit, že největší skok je mezi prvním a druhým dítětem, pak už to jde daleko líp (já mám mezi 1.a 2. rozdíl 15 měsíců = M A S A K R ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
16.4.13 23:38

:mrgreen: Za chvíli bys nevěděla, že je máš. To se člověk tak zajede a zautomatizuje, že to pak ani nějak moc neřeší a jde to pěkně od ruky ;)
P. S. 6 dětí (2-9 let) + sedmé dítko za rohem (36.tt) :) Jen mám občas zbožné přání být inteligentní chobotnička :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová