Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@ankasz píše:
A proč nevstáváte dřív? Moje nejstarší má taky na všechno dost času, tak hold vstává po půl sedmé aby byla v 7.30 nachystaná, a i to je někdy problém.Asi bych se styděla vozit dítě pořád pozdě do školy.
Ještě by mě zajímalo, co na to učitelka?
@Jana206 píše:
Prostřední by taky vyspávala, ale vstávat prostě musí. Pro nejstaršího omluvenka, že ho zdržela sestra, která nechtěla vstávat, neplatí.
My chodíme všude pěšky, neřídím - a taky je to lepší pro zdraví, děti se aspoň provětrají. Chodili jsme s úplným miminkem, plně kojeným, chodíme teď s 10 měsíční. Bereme ji všude s sebou.
Kdybys musela, zvládneš toProtože nemusíš, tak Tě nic nedonutilo zorganizovat si to lépe
@terinka4444 píše:
U nás pěšky nelze, bydlíme na konci světa, do školy, školky, do města prostě, je to na kraj Krajskýho města 10km, takže u nás je auto nezbytnost, netěším se na září, kdy půjde dcera do školy, nějak nám skončí to naše poflakování
Já vím, pochopila jsem ![]()
S tím chozením pěšky jsem to myslela tak, že taky musím počítat se čtvrthodinou až dvacetiminutami navíc - krokem dětí..Prostě je jedno, jestli vypravíš děti a jdeš s nimi pěšky nebo naložíš do auta a jedeš. Ta druhá možnost je ještě trochu lepší, že nemusíš řešit počasí a chodit s kočárkem pod slídou a deštníkem ![]()
Holky a vite co? Ja jsem tak hotova, ze jsem sla vcera spat uz v deset..
A dneska jdu zase.
VICEMATKAM ZDAR! ![]()
@chatwenna píše:
Ahoj holky,dnes jsem hlidala ke svemu temer osmimesicnimu ctyrleteho synovce.
Houpala jsem kocarek a u toho hrala fotbal, varila jahlovou kasi s jablky, u toho stavela lego a delala cukrbliky na maleho, aby nenatahoval, koupal se mensi, vetsi vecerel, koupal se vetsi, maly vecerel, v jednom pokoji pustit pohadky, v druhem uspat maleho, vyprat velkemu veci do skolky, co jsme uspinili, prevliknout pobliteho maleho, prevlect malemu postylku, velkeho nutit, aby dojedl veceri, umyvat nadobi, povesit pradlo… Ted jsem douklizela ten bordel, malemu udelam mliko, velkeho musim vzit curat…
TATO DISKUZE NEMA ZADNY SMYSL!
Holky, co mate dve a vice deti, JSTE TOTALNI BORKY!!!
PS: Jsem zvedava, jak rano pujdeme do skolky…![]()
@asha máme tlustý zdi a přízemní byt ((-: tři děti školkového věku a zatím se mi nestalo, že bych měla týden celý týden děti všechny ve školce. jsou střídavě stále marod ((-: ale tlustý zdi a přízemní byt máme ((-: u těch řvounů je to třeba ((-:
Ahoj, já mám zatím 3 a dvojčata na cestě. K těm dvěma větším jsem přišla, když jsem si našla manžela. Klukovi byl rok a čtvrt a on měl děti 8 a 5. Chtěli jsme jedno společný a budeme jich mít dohromady 5. A taky to jde. Většina lidí k tolika dětem přijde postupně, já to mám ve dvou vlnách
Na začátku jsem sice byla utahaná, ale člověk si po chvilce zvykne a už to jde samo, jsem s nimi už skorem 4 roky a jde nám to ![]()
Ja mam 5 deti, A seste na ceste, a nikdy bych nemenila, at byly planovane ci ne, a hl, ze skoro na vsechny jsem sama. Jsem hold mama na pl. Uvazek, st, kluci dospeli, obcas jsou mou oporou uzila jsem si snimi dost a to hl, v puberte.. Male deti male starosti, velke deti velke starosti,, ale hl, sranda je uzivit je jsem obcas jak v jidelne.. ![]()
Tak já mám 4,a víc už ani ránu. Ta poslední byla takovej bonus, moc jsem chtěla ještě zkusit holčičku a vyšlo to
Ale lidi kolem si myslí, že jsem blázenl První dva mám z jinýho vztahu, je jim 19 a 16, malým je 5 a 2.Vždycy kluk -holka. Úpřímně obdivuju holky, co maj tři malý děti za sebou.To bych nezvládla. Takhle je to přece o něco jednodušší. Velký jsou naprosto samostatný jednotky, když je potřeba, pomůžou. Ale večer stejně odpadám do naprostýho bezvědomí, jak jsem utahaná. Je to asi ale i věkem, je mi 42.
Pokud chce mít člověk hodně dětí, aby začal brzy, mít pak třeba 4 za sebou je sebevražda, nebo musej být všechny hodný.
A to nikdo nezaručí. Já mám 3 hodný, a jeden neuvěřitelnej zlobič. Příbuzný mu říkaj satánek. Vydá za ty ostatní 3.
Z něj mě za pár let trefí…
Ale jinak je pěkný mít víc dětí
.Některý věci se prostě nedělaj, aby se stíhalo…
@chatwenna Když už v té situaci jsi, zvládneš to!
Já jsem k synovi (6) vždy hlídala i synovce (4) a neteř (8) a zvládlo se vše. Jednou nás se známými bylo na chatě 4 dospělí na 6 dětí a věř mi, že mi po jejich navrácení rodičům ti mrňousové chyběli
a teď, kdy vychováváme s přítelem naše dva syny, přibude k nim v Srpnu náš společný a i přes obavy věřím, že to zvládneme! My ženy jsme flexibilní a mnohdy uneseme víc, než si samy myslíme ![]()