Holky HELP a Váš názor naušnice

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
8.2.22 20:53
@Taconikdynespi píše:
No. takže jsme se s většinou shodly, že je to vysoko a teď vyndat hned? Ať tam není díra…

Mě to proste štve, ona je tak usměvava a roztomilá a Ji to takhle poserou 🤦🏻‍♀️

Jako hezky, že to má souměrné, ale ta výška je 🤦🏻‍♀️

Příspěvek upraven 08.02.22 v 14:48

Já už bych jí to nechala. Přeci jen v uších jsou reflexní body a kvůli takovéhle drobnosti bych jí uši znovu píchat nenechala.

• Citovat
  • Upravit
6795
8.2.22 21:01

Omlouvam se, koho jsem se dotkla.
Ctu ted „Deti jsou taky lidi“, hodne se tam autorka venuje integrite tela. Ja s tim mela taky problem, mama me strihala podle hrnce a tak. Mam blbej den a vylila jsem si to na matkach holcicek. Mela jsem svuj nazor prezentovat citliveji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22266
8.2.22 22:54
@Janli píše:
Víš, já s ní vyjímečně souhlasím. Nechápu, proč by měl někdo dělat na dětech kosmetický zákroky. Považuju to za barbarství. Jasně, bere se to jako kulturní tradice, ale absolutně to nerespektuje právo dítěte na integritu jeho těla. Za tebe přece taky nikdo nerozhoduje, jakou díru do těla ti udělá. Myslím, že je víc než užitečný v takových diskuzích zmiňovat, že holčičky fakt naušnice nepotřebují, že je to jen plezír dospělých a zbytečný trápení. Tady se zákrok nepovedl, tak maminka s klidem naušnice vytáhne a bude se nastřelovat znovu….. Sakra proč? Aby byla holčička správně načinčaná?

Jak jsem psala, sama jsem dostala náušnice až ve čtrnácti letech - protože jsem o ně moc stála, rodiče tomu nebyli moc nakloněni. Dodnes si pamatuji, jaké dilema to tehdy bylo - na jednu stranu jsem je „strašně potřebovala“ mít, na druhou se strašně moc bála, protože představa propichování uší byla v dětských očích něco podobného noční můře z Elm Street. Překonala jsem to, rozhodla se a ve finále to v podstatě vůbec nic nebylo - za ten šílený strach to vůbec nestálo.

Ale když se mi narodila dcera, věděla jsem už dávno, že před podobné rozhodování ji nepostavím.

Miminko ten okamžik propíchnutí ouška ani nestihne zavnímat…pro dítě ve starším věku je to úplně zbytečný a nesmyslný stres. Stres dnes odůvodňovaný velkými slovy typu „právo na integritu těla“. Nebude-li v budoucnu děvčátko chtít náušnice nosit, tak nemusí… a tu újmu v podobě drobounké jizvičky, co po zarostlé dírce zůstane, tu dobře a sebejistě vychovaná mladá žena přežije a její rodiče si s klidem zodpoví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
8.2.22 23:09

@BohunkaP nezlob se, ale už jen to omlouvání tím, že si dítě nic nepamatuje, to je pro mě naprosto hrozný. Vždyť ty děti ten stres prožívají úplně stejně. Zakladatelky dceru svázali plínou, to je OK? A proč? Kvůli zbytečnýmu kusu zlata?

• Citovat
  • Upravit
22266
9.2.22 00:05
@Janli píše:
@BohunkaP nezlob se, ale už jen to omlouvání tím, že si dítě nic nepamatuje, to je pro mě naprosto hrozný. Vždyť ty děti ten stres prožívají úplně stejně. Zakladatelky dceru svázali plínou, to je OK? A proč? Kvůli zbytečnýmu kusu zlata?

Samozřejmě - plenkou se malinké děti přece “svazují” kvůli uklidnění úplně běžné, na tom není vůbec nic divného.

Tohle jsou přesně ta nesmyslná dramata a přehánění. … přesouvání a podsouvání dojmů a emocí dospělých nesprávným směrem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5688
9.2.22 01:21

@Janli Ja treba nemam jedinou znamou, ktera by aspon v nejake dospele etape nenosila nausnice. Vsechny me kamaradky nausnice nosi. Vim jen o jedne spoluzacce, ktere rodice nenechali propichnout usi. Chtela nausnice cca v 15 a mluvila o tom rok, nez se odhodlala. Mela pribuznou, taky bez propichnutych usi, ta chtela nausnice cca v 7 letech, bala se a po prostreleni prvni dirky se sebrala a utekla a nejakou dobu mela jen jednu, nez se znova odvazila. Ja bych nechtela, aby moje dcera zazivala tenhle stres, kdyz na 99 procent nausnice nosit bude. A neznam nikoho, kdo by si stezoval, ze mu byly propichnuty usi a ma tam stezi viditelnou jizvicku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
9.2.22 06:47
@Limi123 píše:
Ale jo, bolí. Ne nijak moc, ale rozhodně stejně nebo víc, než třeba odběr krve. Dělali mi to v dospělosti a bezbolestné to fakt není.

Odběr krve jo? Vždyť nástřel je „cvak“ a hotovo, když jsi citlivější, tak to může na vteřinu zabolet, ale rozhodně se to nedá srovnávat s tím, že máš několik desítek vteřin jehlu v žíle. :nevim: Moje dcera u toho dokonce ani nezačala brečet, jen vykvíkla, jak se lekla. Narozdíl od řevu, který předvedla při odběru krve :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
9.2.22 06:50
@VitaminC píše:
Omlouvam se, koho jsem se dotkla.
Ctu ted „Deti jsou taky lidi“, hodne se tam autorka venuje integrite tela. Ja s tim mela taky problem, mama me strihala podle hrnce a tak. Mam blbej den a vylila jsem si to na matkach holcicek. Mela jsem svuj nazor prezentovat citliveji.
:hug: No vidíš, nakonec tě poznamenalo to, cos sama označila za vratnou změnu, kterou na dítěti máme právo páchat. Rodiče nás vždycky nějak poznamenají, ne nadarmo se říká, že za všechny naše problémy v dospělosti mohou rodiče :P :P Myslím, že každý normální rodič dělá pro děti to, co považuje za nejlepší :hug:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
9.2.22 06:54
@Janli píše:
@BohunkaP nezlob se, ale už jen to omlouvání tím, že si dítě nic nepamatuje, to je pro mě naprosto hrozný. Vždyť ty děti ten stres prožívají úplně stejně. Zakladatelky dceru svázali plínou, to je OK? A proč? Kvůli zbytečnýmu kusu zlata?

Kdepak. Kojenec nemá tucha, že jedou píchnout náušnice, netuší, co s ním bude dělat ten doktor a neví, že to bude bolet. Takže z mého pohledu si ušetří alespoň den stresů (moje dcera takhle dopředu plaší z každého očkování, preventivní prohlídky, ale i věcí, na které se objektivně těší) a že to pak na vteřinu zabolí a lekne se? Tak to pardon, ale větší stres si moje děti denně přiváděly padáním z prolézaček nebo skřípáním prstů do šuplíků :P Ano, přístup tady zmíněného doktora se mi taky nelíbí - ale obvykle to probíhá tak, že mají matky dítě na klíně, drží mu packy, sestra nakreslí tečku a udělá se cvak svak a jde se domů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2954
9.2.22 07:21

Mala je ma take trosku vys na prvni pohled. Ale ma opravdu maly boltec. Ono by to niz ani neslo. Kazdopadne ohledne bolesti… zaplakala si u kazdeho ucha tak 5 vterin a pak uz byla v uplne pohode. Drzela jsem ji ja.
Mela jsem spoluzacku bez nausnic, rodice je nedovolili ani pozdeji. Dost ji absence nausnic trapila. V rodine mame pubertacku (strasnej poserourka), nausnice by chtela a ma vztek, ze ji je rodice nenechali dat (presne z duvodu at se rozhodne sama). Chtela by, ale proste se boji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14113
9.2.22 18:09
@Maggdallena píše:
Mala je ma take trosku vys na prvni pohled. Ale ma opravdu maly boltec. Ono by to niz ani neslo. Kazdopadne ohledne bolesti… zaplakala si u kazdeho ucha tak 5 vterin a pak uz byla v uplne pohode. Drzela jsem ji ja.
Mela jsem spoluzacku bez nausnic, rodice je nedovolili ani pozdeji. Dost ji absence nausnic trapila. V rodine mame pubertacku (strasnej poserourka), nausnice by chtela a ma vztek, ze ji je rodice nenechali dat (presne z duvodu at se rozhodne sama). Chtela by, ale proste se boji.

Proč vztek na rodiče. Mela by mít vztek jen sama za sebe, že si není schopna prosadit / propichnout co chce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2954
9.2.22 20:49
@Pidulka1991 píše:
Proč vztek na rodiče. Mela by mít vztek jen sama za sebe, že si není schopna prosadit / propichnout co chce…

:roll: Protoze je v puberte a k tomu je posera? A mohla to mit za sebou uz davno. Takze to jejich “at se rozhodne sama” opravdu neocenuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14379
9.2.22 21:31

@Janli hele, já momentálně dělám obor zdravotní sestry v Německu a naopak nás učili miminko svázat plenkou před určitými úkony. Ne kvůli znehybnění, ale kvůli uklidnění toho dítěte. A věř, že tady je ten dobrý pocit dítěte/miminka fakt na prvním místě, děti jsou tu nedotknutelné. Náušnice tady v miminkovském věku jen tak nikdo nenastřelí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10928
10.2.22 08:55
@Aduš8 píše:
@Janli hele, já momentálně dělám obor zdravotní sestry v Německu a naopak nás učili miminko svázat plenkou před určitými úkony. Ne kvůli znehybnění, ale kvůli uklidnění toho dítěte. A věř, že tady je ten dobrý pocit dítěte/miminka fakt na prvním místě, děti jsou tu nedotknutelné. Náušnice tady v miminkovském věku jen tak nikdo nenastřelí

Byla jsem s malou na nausnicich vcera a taky ji rucicky zavinuly do plinky, vubec mi to nejak drsny neprislo, naopak byla v klidu a nemachala rukama a nemuseli jsme ji drzet silou. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.2.22 08:02

Zdravím, včera jsme byly na nastřelení naušnic, a nejsem moc spokojená. Kazda je trošku na jiném místě a nevím zda to řešit. Nechtela bych aby pak měla problém s nějakým typem naušnic aby to nevypadalo blbě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí