Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahojky holky už si fakt nevim rady s malim??Poslední dobou je to snim k nevydržením.Pořád brečí,vzteká se-nemužu ho v klidu ani přebalit.A tak hodný miminko to bylo
Lezou mu zoubky,ty dole má venku a ted mu lezou ty nahoře nemuže to být tim??V noci brečí už fakt nevim co by zabralo.za týden mu bude rok a když vidim kamarádky co maj stejně starý děti jak sou zlatíí tak jim normálně závidim.Nemužu ani s manžou nikam na zahrádku si sednout protože malej dostane záchvat a řve a řve řve.Mužu mu cpát do pusy cokoliv ale nepomáhá to.Sem už fakt zoufalá ![]()
Ráda bych tě uklidnila,ale moje dítě kolikrát řve do teď- viz metřík
Myslím, že tak do 4 let jsme ji sebou ani nikam nebrali prostě když měla svůj den tak to bylo
Nic si z toho nedělej hlavně klid ať necítí z tebe tu nervozitu nebo to bude ještě horší ![]()
koukám že máme stejně starý holčiny
no to já právě moc neznám u ní.Ona byla tak klidná.Jo vztekala se to jo ale néé až tak že sem se stoho zapotila
zato tenhle malej raubíř mi to všechno vrací.
Malýmu teď taky lezou zoubky, bude mu 8m, je to už na bednu
V noci se mi nikdy nebudil a najednou je vzhůru třeba hodinu a pláče…přes den je chvíli v klidu, smích, pohoda a pak pláč a pláč a pláč…
Musíme tohle období prostě vydržet ![]()
Já si zase říkám co bych za to dala kdybych mohla řešit tyhle problémy a klidně bych chodila celý den s mimčem na rukách ![]()
To mi něco připomíná.Přesně jak píšeš, zoubky dole měla a asi když se prožezával ten nahoře řvala , řvala a řvala ani nejedla
.
Z ničeho nic to přešlo a ten jeden nahoře je venku .
Jak to u vás dlouho trvá?
Právě že mi příjde že ten nahoře se mu nějak dlouho klube.už má kousek venku ale je to nekonečný
Je to malej bulíček a nerváček
To nic jiného neznám než ten řev,ale tak jen doufám že to přejde jinak mě asi brzo odvezou ![]()
Ahojky, malá už má čtyři zuby. První zoubky byly si myslím víc s pláčem, tak jsem zašla do lékárny koupit calgel, aby mi příště zase nemusela tak plakat. No příště se projevovala růstem zoubků tak, že si prokousla tričko! A já jsem vůbec netušila, že ji trápí růst zoubků, ale myslela jsem si, že má jen ukrutný hlad
Poslední zoubek co má, tak jí vyrostl nedávno a to byla jen ukňouraná, ale neplakala. Závěrem chci říct, že jí občas ten calgel šupnu, když si tře dásně, když je protivná, ale stejně nevím, jestli ji opravdu zoubky trápí, nebo je to z jiné příčiny
Ale ten calgel si myslím, aspon na pár desítek minut zabírá. Taky jí dávám kousat kůrky chleba. Chce hodně žvýkat, tak jí to dopřávám. Nebo nám pomáhá i pití studené vody z kojenecké lahve. Kousátka ji moc neberou, když už, tak musejí být hodně studená. ![]()