Proč se tak rychle kazí osmičky?

Alisa25
5.9.11 16:33

proč se tak rychle kazí osmičky?

ahoj jaké máte zkušenosti s osmičkami. Já mám všechny 4 ale bohužel 3 z nich měly maličké kazy. Jeden kaz byl pod plombou na šestce. Byla jsem na preventivce po hříšné době 4 let. Bylo to z mojí blbosti a obav ale byla jsem pochválená, že si zuby čistím pěkně což jsem netušila vždycky jsem si je přejela tak podle citu každý den. Nevíte co způsobuje kazivost osmiček, piplala jsem si je od loňska co vykoukly a už jsou takhle znetvořené. Každopádně za půl roku frčím na preventivku znovu, dělal mi to mladý pan doktor, žádné obavy nebyly na místě.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3839
5.9.11 16:37

protože se nedůkladně čistí. jsou moc vzadu a většinou po nich jen tak zlehka přejedeme kartáčkem (jak píšeš), ale to nestačí. proto se tak kazí.
jenže při důkladném čištění hrozí :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alisa25
5.9.11 16:39

nauseatické stavy po čištění zubů? Ale je to možné já se na ty svoje dostanu ale tu horní vpravo mám někde v krku až pomalu mi na ni nestačí dáseň

• Citovat
  • Upravit
15074
5.9.11 16:42

Ono taky jazykem se na ně pořádně dosáhnou nedá, jsou takové zabořené do tváře, víc se jimi žvýká, víc jídla tam zůstane než vepředu, víc bakterií…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9511
5.9.11 16:47

…mám taky všechny už od 16let.
Ony mají málo skloviny, tak hned ztmavnou, ale to neznamená, že je to musí být kaz. Mně tedy vždy při prohlídce říká - osm dobrá - a mám je všechny tmavý :nevim: .
:think: No, tak teď si ty prohlídky ohlídáš každýho půl roku a kdyby se něco dělo, tak ti doktor doporučí, co s tím. Jsou i nějaké zubní pasty a gely, který dokáží počáteční kaz zvrátit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
5.9.11 18:00

špatně se čistí..
Já měla také všechny venku, a všechny zdravé ( i když se zubním kamenem)..bohužel díky nedokonalému čištění mi dělaly zle na dásně - zánět a už se i kývaly..Takže šly ven..Nyní mám pocit, že si čistím zuby lépe..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3329
5.9.11 18:51

Tak mne vyrostla jedna osmicka uz zkazena :nevim: Neco mne tam vzadu tlacilo, zacal vytekat hnis a pak teprv vylezl zub :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3230
7.9.11 20:27

U nás v rodině všichni trpěli záněty těch osmiček (a nakonec to stejně skončilo trháním, ale třeba po týdnu spaní na zemi v kuchyni, protože dlažba chladí :roll: ), takže jsem si je vždycky, když některá vykoukla, nechala preventivně vytrhnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9511
8.9.11 07:43

:think: hmmm, to jsou potíže :think:
a já je mám od 16 všechny a už 16 let a pořát dobrý. Krom bolestí při růstu opravdu žádný problém :think: To musím zaklepat ťuky, ťuky, ťuk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
8.9.11 09:50
PeBa píše: :think: hmmm, to jsou potíže :think:
a já je mám od 16 všechny a už 16 let a pořát dobrý. Krom bolestí při růstu opravdu žádný problém :think: To musím zaklepat ťuky, ťuky, ťuk.

No to já jsem si myslela taky..On ted zánět totiž nebolí..Až při kontrole mi doktor řekl, že katastrofa díky osmičkám.. :roll: jak já se divila :mrgreen:
Tak doufám, že tě to nepotká :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9511
8.9.11 12:35

…já chodím poctivě na prohlídky :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...