Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Markéto,souhlasím s tím,co píše Lesina.
do 25let je sice ideální doba mít dítě,ale sociálně a mentálně na tom ne každá je tak,aby ho mít mohla. Mám kolem sebe mnoho případů,kdy holky do 25 let jsou ze všeho kolem malého miminka vystresované.
Já měla malou ve 28 a můžu říct,že si to fakt užívám.
Do 25 bych nebyla zajištěná ani zralá na mateřství.
Jo a to,že vám 1.malá rok nešla,to bych přičítala spíš tomu,že jsi to tak hrozně chtěla. Psychika bývá častá příčina.
Neviděla bych problém ve věku pisatelky, 25 je málo a dá se pár let počkat. Ovšem věk partnera už tak optimisticky nevidím, za pár let má 40 a to už je na přeměnu v tatínka docela dost, jestli už na to nebude kapánek pohodlný.
No, to mě právě napadlo taky.Pokud děti tvůj milovaný chce,ale později (kvůli hypo)tak klíďo počkej, ale taky bys měla počítat s tím, že si na mimi třebas rok dva počkáš, když nebudete mít štěstí vzhledem k partnerově věku například. Já jsem myslela jít od něj v případě, že už děti nechce vůbec, pak bys taky mohla zůstat sama, když si mimi „zařídíš“ bez jeho svolení „náhodně“…a to ti tady určo nikdo z holek nepřeje…good luck ![]()
Paneboze holce je 25 a tady nekdo mudruje, ze ma na deti nejvyssi cas? To mi pripomina eru za komunismu, kdy pokud holka nebyla ve 20 vdana a necekala dite, tak uz nad ni lamali hul…
Presne jak tu psaly holky - 25 let je vek na tehotenstvi sice idealni, ale nehrotila bych to. Ja mela prvni dite ve 30 a druhe v 35 a rozhodne nemam pocit, ze by mi neco uteklo. Ted uz je i bezne, ze maji prvorodicky hodne v 35 dite prvni.
Hezké poledne,
tak koukám, že když je mi 23 a mám holčičku rok a půl + se snažíme o druhé, tak jsem vlastně takový mentálně a sociálně nevyzrálý exot. Tak aspoň že tělesně…
jinak snažení zdar…;-)
barabundo: s tím jestli chlap po čase otočí nemám zkušenost, u nás to prostě šlo tak nějak přirozeně - seznámili jsme se, vzali se a měli dítě, které naplnilo celý náš život štěstím až po okraj. Nezbývá než držet ti pěsti, ať se ti brzy splní tvůj sen ![]()
Barabundo, k bývalému příteli bych se nevracela učitě. Jak už bylo psáno, nedělá to dobrotu. Bylo by dobré si s přítelem v klidu sednout a probrat všechna pro a proti. Hypotéka přece není překážka pro dítě. A je pravda, že Tebe sice věk ještě netlačí, ale jemu by to za pár let problémy dělat mohlo. A že má 16-ti letého syna? Je s mladou, bezdětnou holkou. Měl by počítat, že děti chceš.
Mě je 24. Vdávala jsem se z hlouposti ve 20, po 2 letech jsme se rozvedli. Exmanžel děti nechtěl. Mému příteli je teď 35 a z předchozího manželství má dvojčata. Když jsme spolu začínali, narovinu jsem mu řekla, že budu chtít děti a jestli v tom vidí problém, lepší to ukončit hned, než se pak ppo delší době hádat a trápit. Naštěstí s tím počítal a teď čekáme naše první.
Takže moje rada je si s partnerem opravdu ještě promluvit, vysvětlit mu své pocity, případně probrat jeho obavy. Pokud je to rozumný chlap, bude s ním řeč. Navíc miminko se nemusí podařit napoprvé, napodruhé ani třeba do roka…
Hodně štěstí..
ahojky,
já myslím, že v 25 letech už na těhotenství jsi zralá, ale asi bych se taky nevracela k bývalém příteli, určitě jste se kvůli něčemu rozešli, když už je bývalý… jak se říká - dvakrát nevstoupíš do stejné řeky ![]()
líbí se mi názor Sammy, vyříkat si vše na rovinu. Je pravda, že finance v dnešní době hrají velkou roli a pak aby sis třeba jednou říkala, že nemůžeš dítěti koupit co chceš, protože máte hypotéku… je to věc názoru.
Dnes se určitě posunula doba mateřství na později, je to určitě kvůli tomu, že většina žen chce mít nejdřív zajištěné bydlení, postavení v práci atd. - mně se Kubík narodil v 29letech, je pravda, že jsme se snažili víc jak rok. Jooo, kdybysme měly jistotu, že se to hned povede!!! Ale ta není nikdy! Mám kamarádku a tý je 26, už se přes rok snaží o mimi a nejde to, sice má čas, ale …