Kolik stojí léčení u homeopatů?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5137
28.2.12 22:58
inul píše: … nemusí se to zlepšit hned!

Přesně tak. Zhruba za 5 týdnů lze odhadnout, zda je lék dobrý, 2 měsíce po léku to je možné poznat s jistotou.

Hanulko,
jestli jdeš kvůli ekzému, tak bys měla vědět, že dobrý lék nejprve zhorší ekzém, ale zlepší psychiku, případně jiné závažnější problémy v organismu. Homeopatie patří do celostní medicíny, homeopat by měl na člověka nahlížet jako na celek a zohlednit při výběru léku mentální problémy (soustředění, paměť), psychiku (deprese, strachy, úzkosti) i fyzické problémy.

Z hlediska celostní medicíny by to mělo probíhat takto:
K homeopatovi přijdou dva pacienti A a B. Oba chtějí vyléčit bradavice.
Pacient A je ve velmi dobrém stavu. Nemá žádný problém na mentální rovině, žádný psychický problém, na fyzické rovině má problém jen s těma bradavicema.
Takovému pacientovi je možné předepsat lék na bradavice.
Pacient B je na tom hůř. Má bradavice, nízké sebevědomí, ale nechce, aby to bylo vidět, často se mu zdají sny, že někam padá, nesnáší cibuli, necítí se dobře v chladném a vlhkém počasí.
Pokud si homeopat řekne, že ten člověk přece přišel s bradavicema a tak mu je odstraní, objeví se u pacienta astma. Tedy bradavice budou pryč, ale celkový stav se zhorší, astma je totiž závažnější problém než bradavice. Postup totiž neodpovídal hierarchii v organismu, výsledkem není léčení, ale potlačení, zahnání nemoci hlouběji do těla.
Pokud si homeopat řekne pozor pozor a zhodnotí celkový stav, tak přijde na to, že ten člověk má závažnější problémy, že musí dát lék na ně. Takový postup odpovídá hierarchii v organismu, lék bude působit léčebně.
(Poznámka: Můžu říct, že se objeví astma, protože jsem si vzala za příklad pacienta Thuja.)

Neoenc píše: … reference se dají zjistit i přes www.znamylekar.cz (většinou)

Jde tam zadat nelékaře?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1187
29.2.12 07:22
Jankap píše:
inul píše: … nemusí se to zlepšit hned!

Přesně tak. Zhruba za 5 týdnů lze odhadnout, zda je lék dobrý, 2 měsíce po léku to je možné poznat s jistotou.

Hanulko,
jestli jdeš kvůli ekzému, tak bys měla vědět, že dobrý lék nejprve zhorší ekzém, ale zlepší psychiku, případně jiné závažnější problémy v organismu. Homeopatie patří do celostní medicíny, homeopat by měl na člověka nahlížet jako na celek a zohlednit při výběru léku mentální problémy (soustředění, paměť), psychiku (deprese, strachy, úzkosti) i fyzické problémy.

Z hlediska celostní medicíny by to mělo probíhat takto:
K homeopatovi přijdou dva pacienti A a B. Oba chtějí vyléčit bradavice.
Pacient A je ve velmi dobrém stavu. Nemá žádný problém na mentální rovině, žádný psychický problém, na fyzické rovině má problém jen s těma bradavicema.
Takovému pacientovi je možné předepsat lék na bradavice.
Pacient B je na tom hůř. Má bradavice, nízké sebevědomí, ale nechce, aby to bylo vidět, často se mu zdají sny, že někam padá, nesnáší cibuli, necítí se dobře v chladném a vlhkém počasí.
Pokud si homeopat řekne, že ten člověk přece přišel s bradavicema a tak mu je odstraní, objeví se u pacienta astma. Tedy bradavice budou pryč, ale celkový stav se zhorší, astma je totiž závažnější problém než bradavice. Postup totiž neodpovídal hierarchii v organismu, výsledkem není léčení, ale potlačení, zahnání nemoci hlouběji do těla.
Pokud si homeopat řekne pozor pozor a zhodnotí celkový stav, tak přijde na to, že ten člověk má závažnější problémy, že musí dát lék na ně. Takový postup odpovídá hierarchii v organismu, lék bude působit léčebně.
(Poznámka: Můžu říct, že se objeví astma, protože jsem si vzala za příklad pacienta Thuja.)

Neoenc píše: … reference se dají zjistit i přes www.znamylekar.cz (většinou)
Jde tam zadat nelékaře?

no moje homeopatka je lékařka…ale věnuje se jen homeo a akupunktuře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3965
29.2.12 10:00

Jankap-díky moc :palec: ta moje homeopatka to bude dělat tak jak pipisuješ ty člověka B :) jsem na to strašně zvědavá,as věřím že mi to pomůže :)
Noenc-díky za odkaz ale tu mojí jsem tam nenašla :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5137
29.2.12 20:08

Držím, Hanulko, palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
21.4.12 02:02

Ahoj Hani já platila první návštěvu 500,–kč a pak každou další 300,–, ale homeopata jsem si kupovala pak ještě sama v lékárně.Zdravím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jančakecalka
17.6.12 12:48

Já chodila před cca deseti lety a vztupní mě vyšla na 800,– a pak jednotlivá sezení kolem 500,–Vždy to bylo tak na hodinku. Je fakt, že mi to tehdy dost pomohlo s mnoha věcmi. Začínám mít zase problémy, tak se asi opět k homeopatičce vydám, kamarádka chodí k té samé, tak je u ní nyní vztupní za 1000,– a potom každá další za 600,–

• Citovat
  • Upravit
16666
18.6.12 13:03

Ja chodim k homeopatce 3 roky, prvni sezeni me vyslo cca na 1800… azde dalsi jinak, bere 300.-/hodinu + zalezi jake a kolik leku mi da hned pri sezeni… takze ted vetsinou platim kolem 500-600..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna o homeopatii

Ikona - Eliška Bartlová

MUDr. Eliška Bartlová