Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
A nie je prednison len nejaky vseobecny liek? Ta imunologia je tak rozsiahla. Podla mna sa bude dat niecim nahradit ale cim?
Urcite to oznam lekarovi ze si ho brala a nepomohol ti. Musi byt nejaka nahrada.
Ahoj holky,já mám dvě zdravé holčičky-11a2roky.Mezi nima jsem jednou potratila a teď zase.Moje gynekoložka mi řekla,že je to normální.Každá žena alespoň jednou za život potratí.Nyní mě už jiný lékař poslal na genetiku.Mám výsledky-V genu pro MTHFR prokázána mutaceC677T v homozygotním stavu.Když jsem donesla lékaři výsledky,sesřička mi od něj předala pouze racept na kyselinu listovou a utrogestan.Myslela jsem si,že to není tak velký problém.Ale teď jak pročítám vaše odkazy,mám čím dál větší strach.Já už se nebojím potratu-mám dvě děti.Ale nedokážu si představit,že by mělo mimi nějakou vadu. ![]()
Ahoj taky mám mthfr c677t a také v homozygotním stavu. Bohužel mám za sebou i potrat! A zatím žádné dítě. Lékařka mě odeslal na hematologii, kde mě udělali podrobné vyšetření. Při této mutaci je dobré brát velké množství kyseliny listové, a nejlépe však femibion 800, kde už je ta listovka naštěpená. Pak nějací lékaři doporučují i injekce na upravení srážlivosti. Mě teda dr. řekl že třeba nejsou, ale při první návštěvě na hematologii bych si je chtěla vydupat!
Ahoj,
Já mám Mutace A1298C v genu pro MTHFR v homozygotním stavu a mutace C677T v genu pro MTHFR v heterozygotním stavu. Jsem ve 31. týdnu těhotenství. Zatím těhotenství bez problémů. Až ve 39. týdnu a celé šestinedělí si budu aplikovat injekce miniheparinu do břicha.
Nechávám si pravidelně kontrolovat srážlivost, ale to jen díky tomu, že mám kamarádku v laboratoři.
Dievcata femibion 800 je naozaj dobry vitamin, je v nom dokonca plno roznych vitaminov ale pri trombofilii je najdolezitejsia kyselina listova, preto sa doporucuje acidum folicum. Ja som brala femibion 800 a 1 tabletu AF. Dnes som bola na kontrole a pytala som dr. ci mozem femibion vysadit, lebo mi hematologicka zvysila AF na 2 tablety denne. Mozem, tak femi v piatok vysadzam. Je tu leto, aj tak budeme jest teraz kvantum cerstvej zeleniny…
Tak v tom femibionu je také kyselina listová plus vitamíny skupiny B. Listovka ve Femibionu už je naštěpená, takže si ji tělo při naší mutaci dokáže vzít, já také beru acidum folicum, ale jen třikrát týdně. Jinak ty jsi těhu?
My se zatím snažíme, budu držet pěsti, aby bylo vše v pořádku
Femibion 800 doporučuju. Je dobrý a nic se tím nezkazí. S těmi injekcemi je to různý. Mě na hematologii řekli, že mě budou laboratorně sledovat a kdyby něco, tak nasadí. Ale nechtěla mi je dát jen tak pro nic za nic. Ono to má své plus a mínus. Ředí krev a může to mí i opačný účinek. Takže doporočuju všem nechat v těhotenství udělat hematologické vyšetření a potom se rozhodnou doktoři jestli injemce dají nebo ne.
Kote jasne femibion je dobry.
A ja som na hematologii sledovana uz vyse 2 rokov a odbery mavam robene kazdy druhy mesiac, ja sa injekciam nevyhnem.
Ahoj holky, já jsem teď v 16+4 tt. Už jsem tady dřív psala, že jsem 3× potratila a pak mi zjistili MTHFR heterozygot… já si píchám Fragmin 5000 1× za den.
A taky jsem brala do 12 tt Utrogestan 2× za den, AF 3× za týden a pak 4× za týden Femibion 800… Teď už beru jen Febimion 400 a píchám ten Fragmin… Kontroly v Praze na hematologii jednou za šest neděl… zatím vše dobré a žádné špinění nic! Ťuk ťuk… ale strach mám pořád dost velký… chvíli jsem v pohodě a pak mě to rafne ![]()
Ahojky Jani, fu tak tri krat potrat to uz je silna kava ale teraz si uz pekne daleko, tak snad vsetko dobre dopadne. Drzim palce! Ja mam za sebou 1 potrat ale ten ma uplne posadil na zadok. Dlho som sa z neho spamatavala. Som homozygot a tiez mam obrovsky strach aby bolo vsetko v poriadku az do sameho konca…
A ty si teď pícháš heparin? Asi ano…
No já se moc divím, že ti to předtím nezabralo, protože většina holek co jsem tady na emiminu četla a dohledala měla s injekcemi pohodové těhu… Moc mě to mrzí, ale
teď už to bude dobré!
![]()
Ještě jedna holčina tady psala, že jí to nezabralo, ale tam se zjistilo asi něco s tou imunitou…
Musíme těm injekcím prostě věřit… já jsem za ně nesmírně vděčná… předtím jsem měla zamlklý potrat v 12 tt a pak to šlo šupem vždy do 8 tt… takže když jsem teď tak daleko, tak to musí být těma injekcema - žádná sraženina…
Ahoj holky,docela mě to uklidnilo,vydupu si febimion a návštěvu hematologie.Připadá mi,že o co si u lékaře neřeknu,to neudělá.Ale já mám ještě jeden problém.Nemáte někdo zkušenost s touto léčbou a císařským řezem.Pokud totiž budu rodit,tak musím jen touto cestou.Gábina
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.