Homozygot MTHFR

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8784
31.5.11 13:04

Ahoj, jo kys. listovou doúporučují preventivně všem ženám a je to hlavně proto, že každý druhý žena používá hormonální antikoncepci. A v poslední době udělali výzkum a zjistili, že HA prášky způsobují rychlejší odbourávání kys. listové z těla. Takže proto se doporučuje brát kys. listovou před otěhotněním, zvláště, když se braly HA. Ono trvá chvilku než se z toho tělo vzpamatuje.

Jinak tělo ví, kdy má plod z těla vypudit. Např. když je nemocný apod. A samozdřejmě hraje vvelkou roli i duševní pohoda ženy a celého okolí. Já měla první těhu hektické. Makala jsem v práci za dvě neboť kolegině byla vjednom kuse nemocná. Přecházela jsem kde jakou nemoc. A těhu dopadlo blbě. Sice jsem nepotratila, ale mimčo bylao moc nemocné a k tomu špatně štěpím tu kys. listovou. Ale já mám velkou schopnost donosit cokoliv a jakkoliv nemocné. Druhé těhu jsem už brala vážně, odpočívala a nedřela a vyšlo to dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva83
29.6.11 21:23

Také homozygot.

Ahoj holky,
našla jsem tuto diskuzi, poté co mi dneska zjistili - Homozygot MTHFR. Mám jedno zdravé dítko, těhu bez problémů. A pak najednou 3 potraty. Pak se mi podařilo otěhotnět, ale začala jsem špinit, tak jsem jela o víkendu na kontrolu do nemocnice. Tam byli v šoku, že mi po třech potratech doktor neudělal žádná vyšetření a napsali mu to do zprávy - vyšetřit štítnou žlázu a genetiku. Vyšetření ukázala sníženou funkci štítné žlázy a homozygot. Nicméně až v 9. týdnu tu žlázu a teď ve 12. týdnu tu mutaci. Nicméně mi přijde až zázračné, že máme jedno zdravé dítě, kde bylo vše bez problémů a teď bez vyšetření jsem se dostala k 12. týdnu. Je ale fakt, že od 6.týdne beru femibion 800, doktor ho doporučuje všem těhulím. Dneska mě to pěkně rozhodilo, ale věřím, že bude vše v pohodě ;) Přeji, ať nám to všem maminám klapne!

• Citovat
  • Upravit
10486
30.6.11 12:10
Eva83 píše:
Ahoj holky,
našla jsem tuto diskuzi, poté co mi dneska zjistili - Homozygot MTHFR. Mám jedno zdravé dítko, těhu bez problémů. A pak najednou 3 potraty. Pak se mi podařilo otěhotnět, ale začala jsem špinit, tak jsem jela o víkendu na kontrolu do nemocnice. Tam byli v šoku, že mi po třech potratech doktor neudělal žádná vyšetření a napsali mu to do zprávy - vyšetřit štítnou žlázu a genetiku. Vyšetření ukázala sníženou funkci štítné žlázy a homozygot. Nicméně až v 9. týdnu tu žlázu a teď ve 12. týdnu tu mutaci. Nicméně mi přijde až zázračné, že máme jedno zdravé dítě, kde bylo vše bez problémů a teď bez vyšetření jsem se dostala k 12. týdnu. Je ale fakt, že od 6.týdne beru femibion 800, doktor ho doporučuje všem těhulím. Dneska mě to pěkně rozhodilo, ale věřím, že bude vše v pohodě ;) Přeji, ať nám to všem maminám klapne!

A bereš ještě kromě toho femibionu 800 něco?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva83
30.6.11 19:40

Doktor mi už nic jiného nedal, že prý je nejúčinější ten femibion 800. Ještě mi bral krev na homocystein.

• Citovat
  • Upravit
3106
11.6.12 10:30

Ahojte holky, oživuji trochu staré, ale pro mě stále aktuální téma. 2× jsem prodělala zt. Mam a1298c homozygot. Jina vysetreni nic neodhalila. Pri 2. tehu jsem pichala clexane 0,2, brala femibion a jeste mi pichali 1× týdne agolutin a stejne to nepomohlo. Uz nevim, co delat vic. Braly jste k femibionu zaroven i acidum folicum? Nebo je pro me acidum folicum uplne zbytecne? Ted probiha imuno vysetreni, ale kdyz se nic neodhali, co dal? Stitku i infekce mam vysetrene a je to ok…Dekuji za jakoukoli radu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty