Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, jo kys. listovou doúporučují preventivně všem ženám a je to hlavně proto, že každý druhý žena používá hormonální antikoncepci. A v poslední době udělali výzkum a zjistili, že HA prášky způsobují rychlejší odbourávání kys. listové z těla. Takže proto se doporučuje brát kys. listovou před otěhotněním, zvláště, když se braly HA. Ono trvá chvilku než se z toho tělo vzpamatuje.
Jinak tělo ví, kdy má plod z těla vypudit. Např. když je nemocný apod. A samozdřejmě hraje vvelkou roli i duševní pohoda ženy a celého okolí. Já měla první těhu hektické. Makala jsem v práci za dvě neboť kolegině byla vjednom kuse nemocná. Přecházela jsem kde jakou nemoc. A těhu dopadlo blbě. Sice jsem nepotratila, ale mimčo bylao moc nemocné a k tomu špatně štěpím tu kys. listovou. Ale já mám velkou schopnost donosit cokoliv a jakkoliv nemocné. Druhé těhu jsem už brala vážně, odpočívala a nedřela a vyšlo to dobře.
Ahoj holky,
našla jsem tuto diskuzi, poté co mi dneska zjistili - Homozygot MTHFR. Mám jedno zdravé dítko, těhu bez problémů. A pak najednou 3 potraty. Pak se mi podařilo otěhotnět, ale začala jsem špinit, tak jsem jela o víkendu na kontrolu do nemocnice. Tam byli v šoku, že mi po třech potratech doktor neudělal žádná vyšetření a napsali mu to do zprávy - vyšetřit štítnou žlázu a genetiku. Vyšetření ukázala sníženou funkci štítné žlázy a homozygot. Nicméně až v 9. týdnu tu žlázu a teď ve 12. týdnu tu mutaci. Nicméně mi přijde až zázračné, že máme jedno zdravé dítě, kde bylo vše bez problémů a teď bez vyšetření jsem se dostala k 12. týdnu. Je ale fakt, že od 6.týdne beru femibion 800, doktor ho doporučuje všem těhulím. Dneska mě to pěkně rozhodilo, ale věřím, že bude vše v pohodě
Přeji, ať nám to všem maminám klapne!
Eva83 píše:
Ahoj holky,
našla jsem tuto diskuzi, poté co mi dneska zjistili - Homozygot MTHFR. Mám jedno zdravé dítko, těhu bez problémů. A pak najednou 3 potraty. Pak se mi podařilo otěhotnět, ale začala jsem špinit, tak jsem jela o víkendu na kontrolu do nemocnice. Tam byli v šoku, že mi po třech potratech doktor neudělal žádná vyšetření a napsali mu to do zprávy - vyšetřit štítnou žlázu a genetiku. Vyšetření ukázala sníženou funkci štítné žlázy a homozygot. Nicméně až v 9. týdnu tu žlázu a teď ve 12. týdnu tu mutaci. Nicméně mi přijde až zázračné, že máme jedno zdravé dítě, kde bylo vše bez problémů a teď bez vyšetření jsem se dostala k 12. týdnu. Je ale fakt, že od 6.týdne beru femibion 800, doktor ho doporučuje všem těhulím. Dneska mě to pěkně rozhodilo, ale věřím, že bude vše v pohoděPřeji, ať nám to všem maminám klapne!
A bereš ještě kromě toho femibionu 800 něco?
Doktor mi už nic jiného nedal, že prý je nejúčinější ten femibion 800. Ještě mi bral krev na homocystein.
Ahojte holky, oživuji trochu staré, ale pro mě stále aktuální téma. 2× jsem prodělala zt. Mam a1298c homozygot. Jina vysetreni nic neodhalila. Pri 2. tehu jsem pichala clexane 0,2, brala femibion a jeste mi pichali 1× týdne agolutin a stejne to nepomohlo. Uz nevim, co delat vic. Braly jste k femibionu zaroven i acidum folicum? Nebo je pro me acidum folicum uplne zbytecne? Ted probiha imuno vysetreni, ale kdyz se nic neodhali, co dal? Stitku i infekce mam vysetrene a je to ok…Dekuji za jakoukoli radu..
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.