Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Avokado píše:
mám psa, kočku nechciprvní myš za 3roky, pořídím do balkonovek sít
jojo, viz další příspěvky, na kočky taky není moc spoleh ![]()
Kočky si s kořistí vždycky hrají, neloví z hladu, ale pro zábavu. Dřív či později zabíjí
na našeho kocoura spoleh je. Dělá, že spí a najednou má mezi zuby myš. Je třeba ho teda hned vyhnat ven, bo je schopný si s ní hrát v obýváku i několik hodin. To je na zabití kocoura
Před kocourem jsme myši chytali do klasických pastiček za desetikorunu. Hnus byl, když jsem se třeba týden zapomněla na pas podívat a byla v ní myš.
@Medvidek1998
to mě rozesmalo,paní si ji pustí na zahradě…tohle fakt nee,jste asi z města že… myš se hodně rozmnožuje za chvilku by jich tam měla ještě víc…jsou pak všude,pod dřívím, díry v trávě a hlavně na zimu se stahují domů… garáže, kůlny, byty
Zabít a nepouštět ![]()
@Avokado z toho bych u jedu měla taky strach. U nás jsme ho nakonec jednou použili a myš byla asi inteligentní a chcípla uprostřed koupelny, ale strach byl. Jenže na ní taky nic nepohámalo. Bydlela v květináči s kytkou, celý obskládaný pastičkami a stejně si našla cestu ven bez úhony.
Co dáváš jako návnadu? Nám se osvědčil opečený chleba, ten jim voní a nejde tak dobře stáhnout jak třeba sýr.
Nam taky zrala navnadu bez sklapnuti a z klickove pasti dokazala vylezt. Tak jsme v noci sedeli v tichosti 3m od pasticky a kdyz prisla, tak ji picli vzduchovkou.. Je to drsny, ale funguje to ![]()
@ElucaK jo, Ja takhle rozmazla mys kostetem, když byla na cestě pro noční svacu k pasticce.
Ty kočky to mas težké. Náš venkovní bojový kocour vychytal barák plný myší a na půdě zakousl kunu. Moje domácí kočky by nejspíše dostaly infarkt, kdyby zahledly byť ocásek myši. Takže bud půjčit osvědčeného mysilova nebo si na tu potvoru fakt počkat v noci a zabit ji růčo sama
Naše myš se šla vykoupat. Po 14 dnech bez vody, využila konvičku na zalévání kytek.
@Aspera píše:
@Avokado z toho bych u jedu měla taky strach. U nás jsme ho nakonec jednou použili a myš byla asi inteligentní a chcípla uprostřed koupelny, ale strach byl. Jenže na ní taky nic nepohámalo. Bydlela v květináči s kytkou, celý obskládaný pastičkami a stejně si našla cestu ven bez úhony.Co dáváš jako návnadu? Nám se osvědčil opečený chleba, ten jim voní a nejde tak dobře stáhnout jak třeba sýr.
dávám ořech - maso nechtěla. A v noci vypáčila kuličku hroznů. Já ten hrot trošku narovnala, abych to tam mohla napíchnout. Ale ona přes tu past přeběhne a ta past nesepne
Přitom citlivost má vysokou.
V obchodě mi nabízela ještě plastovou, tak zkusím asi i tu, ale ta se bojím, že nebude tak humánní - ta dřevěna přerusí pateř a má to hned ![]()
@Avokado ta plastová dělá bordel, když se dobře trefí. Takže dávat na dobře omyvatelné povrchy. A je o dost citlivější.
@Aspera píše:
@Avokado ta plastová dělá bordel, když se dobře trefí. Takže dávat na dobře omyvatelné povrchy. A je o dost citlivější.
Tak to nechci ![]()
@Avokado my mame jak klasickou tak tu pkastovou a plastova lepsi.Z ni je tezsi tu navnadu dostat,takze vetsinou fakt zaklapne.Davame do ni kousek klobasky a pekne se tam napichne na ty hroty a ta mys to pak nevytahne.
@Avokado Ahoj, letos jsme taky bojovali 2× s mysi, jsme v patre v dome a potvora se nam prokousala siti..jenomze nez jsme na to prisli, tak mys si chodila dovnitr jen v noci a pres den nebyla k nalezeni. Nakonec jsme ji doma chytili na obycejnou pasticku na orech a az jsme zalepili sit, tak se dalsi mys chytila na parapetu..a tak to bylo jeste jednou. A od te doby nastesti klid. Do rozprasovace jsem nalila ocet a vsude jsem to postrikala, i fasadu, kolem oken, vsechno a zatim je pokoj-uz je to tak mesic urcite.
@Avokado píše:
Ahoj holky,mám takový nepříjemný problém
Letos jsme dodělali terasu a nedali jsme ještě sít
Přijímám inspiraci jak se jí zbavitRáno jsem otevřela, abych vyvětrala a v poledne jsem našla myš. Bojuju s ní už třetí den - návnady vyžírá, už mi běhá po celém přízemí (otevřená kuchyn s obývákem) a já už nervím.
Prý je jich díky dlouhému létu hodně a i past jsem koupila až v třetím obchodě, jak byly vyprodané
Naše první myš za 3roky
V práci už jsme v krátké době chytili sedmou myš, a všechny se chytili na pufovaný chlebík s čokoládou !!! hlavně jsme ho k té návnadě(klasická pastička) přimotali ještě nití, aby s návnadou jen tak neodešla.
Děda vždycky dával kůrku od chleba, kterou trochu opalil nad sporakem a do půl hodiny byli po mysce, asi jim to vonělo