Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Věrko,záleží,co se z horečky nakonec vyklube.
Když měla Emička 5.dětskou nemoc,taky jí horečka nešla ničím srazit.Ani kombinací Paranelu a Nurofenu po 4 hodinách.Za 3 z vysoké horečky kolem 39 najednou bez teploty a olezla červenými fleky.
Tak u nás to je asi nakonec taky nějaká ta 5. nebo 6. nemoc. Klu se ráno probudil celý poďobaný. Tak možná na to zabírá ten paralen hůř. ![]()
Pokud jsou to pupínky,jako by kopřivka,je to 6. nemoc.
5.nemoc jsou hnusné flekance nepravidelných tvarů,sytě červené až fialové,jakoby petechie v kůži,které splývají a mění tvar.Myslím,že na zmírnění obtíží u obou těchto nemocí se podávají Fenistil kapky.
Přeju brzké uzdravení.
Já naopak četla, že vyrážka nesvědí a antihistaminika(Fenistil) na ní nepůsobí.
Emča měla 5.nemoc a Fenistil jsem jí na radu dr.dávala.Taky mi dr.říkala,že vyrážka nesvědí,jsou to petechie v kůži,ale dřív zesvětlá a zmizne ![]()
Zmizlo to asi za 4 dny.
Ahoj holky, šestou nemoc měl náš Adámek. Dva dny teploty. Třetí den se osypal. Byly to jen takové červené tečky, jedna vedle druhé. Podobně se mi osypal, když jsem mu dala ochutnat mandarinku, ale jen na malé části tělíčka. U té šesté nemoci měl celý hrudníček a bříško, nožičky. Nesvědilo ho to, tak jsme ničím nemazali. Doktor říkal, že to zmizí samo.
Jinak k tomu, za jak dlouho zabírají léky na horečku. My dáváme jedině čípky Paralen nebo Nurofen a zabraly vždy do půlhodiny. Sirup jsme taky zkoušeli, jahodový nurofen, ale zvracel po něm, takže jsem ho vyhodila.