Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mate prosim nekdo zkusenost se sondazi ocniho kanalku u maleho miminka? dr. nas tam poslala a nevim co presne cekat. uz jsme byli s malym trikrat na proplachnuti, ale zatim neuspesne. ![]()
Bubu my byli taky na tom propláchnutí,pak se to párkrát vrátilo,ale naštěstí to vždy vyřešila masaž toho slzného kanálku.S tou sondáži moc neporadím,kamarádka byla ale se starším mimčem a byla z toho hodně špatná,jako psychicky,jenomže kdo by nebyl
.Pod nárkozou mu tam dali do těch kanálku ty trubičky a pak měli pokoj.Držím palečky,at jsou očička brzo zdravé ![]()
Ahojky, nemusíš se bát. Mám dnes už 18ti měsíčního Matýska a byli jsme na tom ve 3 měsících. Doktorka nám rovnou řekla, že proplach nepomůže, že kanálek nemá vůbec průchodný. Malýho si odnesla sestřička s Dr., sice si zakřičel, ale prý ho to nebolelo, jen se to děťátko lekne. Pro mámu je to drasťák, ale lepší než na to koukat. Za pár minut bylo po všem a od druhého dne bylo po problémech. ![]()
U nás to bylo podobné jako u Evule. Nejdřív ATB kapičky na zánět spojivek, ale ty nepomohly, tak nás doktorka poslala na dětské oční, kde udělali průplach, zjistili, že je to ucpané, tak sondáž a zase průplach, aby se ujistili, že už je průchodné. Já čekala v čekárně a tohle vím jen ze zprávy. Anežku mi vrátili strašně uřvanou, ale prý miminka pláčou hlavně proto, že jsou fixované, aby se nepohnuli. Od té doby mnohem lepší, ale Anežka je citlivější na záněty spojivek, stačí silnější vítr, prach nebo sluníčko a už slzí. Takže nosí sluneční brýle i když je jenom vítr, a je to lepší (ťukťukťuk).
My byli na sondáži ve 3 měsících.Mimčo to nebolí, ale popláče si, protože neví co se děje.Trvalo to jen chvilku.Potom jsme očko prokapávali a hlavně masírovali slzné kanálky.Vrátilo se to jen jednou, ale to pomohla už jen masáž.